pondelok 1. februára 2021

(Knižný) súhrn roku 2020 - 1. časť

Neviem, či mám chuť sa vyjadriť k roku 2020.
Moje očakávania boli obrovské. 20 20 - 2020. Taký krásny rok to bol (teda aspoň podľa čísel). Toľko som dúfala, že sa v ňom zmení. Ale čakala som iné zmeny a nie tie, ktoré nastali. Korona - Covid 19. Toto ovládalo celý svet v tomto roku a uvidíme ako dlho to ešte potrvá. A môj svet od mája ovládala maminkina porážka. Každý deň návštevy v nemocnici na JIS, potom na jednom oddelení a potom na druhom. K tomuto sa tiež veľmi nechcem vyjadrovať.
Rok, od ktorého som očakávala toľko pozitívneho, mi dal asi viac negatívneho, aj keď sa hovorí, že máme to ako si to zariadime a tento rok sa dal zariadiť možno aj lepšie a mohla som využiť to, že som doma učením angličtiny alebo niečoho iného... Ale popravde na nič som nemala chuť. Jedine, čo ma asi držalo pri živote boli knihy.
No nič rok 2020 nebol bohvieaký, tak si držme palce, aby bol 2021 o ten jeden krok lepší :)

Teraz už poďme na niečo príjemnejšie (aj keď zase musím byť trošku negatívna, lebo prečítať som stihla úžasný počet kníh, ale ešte mi chýba veľa kníh dostať na blog a napísať niečo o nich. Čo už. Viac chuti som mala na čítanie ako na písanie, ale dúfam, že to čoskoro doženiem).


Prečítané knihy za rok 2020:

- spolu ich je 50,5 ks (jedna nedočítaná, ale tú som presunula do roku 2021, viac info v tom článku) podľa mňa krásne číslo, aj keď z toho je 13 ks tenkých Lovestoriek. Som spokojná, ale ešte spokojnejšia by som bola, keby som ich pekne po prečítaní stihla dať aj na blog a nie, aby sa mi kopili.

Nakúpené/dostane knihy za rok 2020:
- nebudem riešiť, či je to LS alebo normálna kniha. Sú to všetky dokopy a je ich
151 kusov (slovenské, anglické, české, romantické, encyklopédie, paperbacky, hardbacky, Lovestory).
Možno je to trochu dosť, ale pritom akú mám už zbierku romantických kníh, tak sa mi to nezdá až tak veľa, lebo ja už mám problém nájsť knihu, ktorú ešte nemám. Je ich síce ešte veľa, ktoré mi chýbajú, ale aj veľa, ktoré už mám. A na novinky sa veľmi nehrniem, lebo  sú dosť drahé. Ja si radšej počkám, keď už nebudú novinky a budú lacnejšie a zatiaľ budem čítať to čo mám a kupovať staršie, ktoré mi chýbajú.


Neprečítané knihy za rok 2020:

- číslo ma zaujímalo, ale nechcelo sa mi to počítať. Mám ich v dvoch radoch na 6 policiach. Ale nakoniec mi to nedalo a dala som sa do toho a napočítala som ich 199 Lovestory a 277 hardbackov a paperbackov (2.2.2021 upravený počet, zabudla som na jednu policu kníh, ktoré mám tak pomimo - smrdia od cigariet, problém nákupu z druhej ruky).
Je to trochu smutné, že mám tak veľa neprečítaných kníh, ktoré len tak stoja/ležia a čakajú na policiach, ale je to aj zaujímavý pocit, že mám tak veľa kníh, z ktorých si môžem vyberať, čo budem čítať a verte je to teda fuška, pre nie moc rozhodného človeka. Najradšej by som prečítala všetko naraz. Ale sú aj knihy, ktoré nemám chuť čítať, tak ich stále odkladám. Uvidíme, či sa pri sťahovaní zase niečoho zbavím.


To je čo sa kníh týka asi všetko. Chcela som do tohto článku zahrnúť aj naše výlety, lebo ich nebolo veľa, ale nakoniec som sa rozhodla rozdeliť článok na dve časti a k výletom pridať aj nejaké fotky z nášho domčeka (teda ešte len zo stavby) a záhradky (na ktorú som pyšná, lebo je moja. Tata mi pomohol s ohradeným, aby mi ju nič neobžieralo (asi hlavne srnky) a "svokor" mi dal pár sadeničiek, ale ostatné som si robila sama, aj rajčinky som si vypestovala zo semienka sama, sadila som, trhala burinu...).
Dúfam, že sa Vám tento článok páčil, ak máte spočítané koľko kníh ste prečítali za minulý rok, koľko vám pribudlo do knižnice..., tak kľudne mi môžte nechať komentár. Ja som totiž zvedavé stvorenie. Pekný dník Vám prajem :*

1 komentár:

  1. Fiha.. to je slušný počet prečítaných kníh..ticho závidím :) Všimla som si, že sú tam zastúpené aj knihy od J.Quinn. Videla si už nový serial Bridgerton? Ak ano, mohla by byt nejaka recenzia? :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...