štvrtok 19. novembra 2020

Janet Dailey - Ako blesk z jasného neba


Anotácia:
Alanna Powellová sa vracia domov po prvom roku štúdia na vysokej škole na letné prázdniny. Keďže sa jej podarilo urobiť skúšky skôr, ako počítala, zatelefonuje svojej dlhoročnej tajnej láske Kurtovi Matthewsovi, aby ju odviezol domov z letiska. Nečakaným príchodom chce prekvapiť svojich rodičov.
Na veľké sklamanie však zisťuje, že v letiskovej hale ju nečaká Kurt, ale jeho starší brat Rolt, ktorý jej je z hĺbky duše protivný. A navyše si ju dovolí vášnivo pobozkať na uvítanie.
To však nie je jediné prekvapenie, ktorým ju Rolt v nasledujúcich dňoch zaskočí.
O knihe:
original - Giant of mesabi
- asi nepochádza zo žiadnej série
obálka - páči sa mi
dej sa odohráva - Minnesota; roky netuším

Moje pocity:
- 14. - 15. marec 2020
- ach tie opisy. Prečo ich tam muselo byť tak veľa?
- to ich "prvé" stretnutie bolo celkom zlaté. Ako si ho pomýlila s bratom a skoro ho objala a on ju pobozkal, ale potom sa to pokazilo. Rolt bol naozaj nemilosrdný, bezcitný, manipulátor a bolo mi jej ľúto, lebo aj keď som si myslela, že Kurta až tak veľmi nemiluje a je to len taká jej posadnutosť z mladosti, ale nepáčilo sa mi ako sa k nej Rolt správal majetnícky. Dobre, síce povedal svojmu bratovi aj jej na rovinu, že bude o ňu bojovať a bude jeho žena, ale bojoval dosť nečestne. Okrem toho, že s nimi naozaj manipuloval a pomaly to vychádzalo na povrch, tak ju aj vydieral.
Ako vážne mi môže byť tento hlavný hrdina po čase sympatický? Tak to asi nie. Bola som zvedavá, čo s tým autorka spraví, lebo také nesympatie ako som cítila k nemu, tak tie by sa nedali len tak prekonať. Niečo sa mi na ňom páčilo a možno by ma aj priťahoval ako hlavný hrdina, ale bol taký hajzlík, že som sa tešila na koniec knihy a čo o ňom odhalím a že už konečne dočítam.
- jej rodičia mali pekný vzťah. Jej matka však bola chorá. Mala za sebou porážku a jej otec nevedel narábať s peniazmi a hrozil im bankrot. Ale inak boli jej rodičia veľmi sympatickí.
- mám rada trojuholník hrdina a dve baby alebo hrdinka a dvaja muži, ale nie takto cez celú knihu a ešte k tomu bratia. Bolo to celé také divné.
- dobre dajme tomu, že by si ju získal, teda presnejšie zobrala by si ho, lebo by ju vydieral, ale ako by to bolo ďalej? Ona by ho nemilovala. Jemu by to nevadilo. A čo milovala by ďalej jeho brata? Stretávala by sa s ním? Alebo by sa nejakým zázrakom zamilovala do Rolta, keď sa správal ako blbec? To som fakt bola zvedavá.
- postavy - Alanna, Rolt, Kurt, ich gazdiná, jej matka, jej otec
- beriem, že láska môže byť všelijaká, ale v takejto forme si ju neviem predstaviť. Hlavný hrdina bol skôr panovačný manipulátor, ktorý hlavnú hrdinku zastrašoval. Správal sa k nej veľmi vlastnícky a to ešte ani nebola jeho. Výzorom mohol byť akýkoľvek, aj srdce mohol mať na správnom mieste, ale bol to taký hajzlík, že som nechápala, že môže byť hlavný hrdina. Nehovorím, že sa do neho nedalo zamilovať, ale prišlo mi to skôr ako taká láska, keď vás niekto unesie, drží v zajatí a vy sa do neho zamilujete. Fakt mi to prišlo ako príklad na Štokholmský syndróm.
- bola aj dobrá, aj zlá. Bola zaujímavá, ale pochybujem, že by som ju chcela prežiť. Hlavný hrdina? A ten "boj" dvoch bratov o jednu ženu/dievča? To ja moc nemusím. Raz bolo viac ako dosť.

Za mňa:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...