utorok 26. mája 2020

Sandy Madison - Nežné pokušenie


Anotácia:
Leonora Simpsonová prichádza zo zapadákova, kde líšky dávajú dobrú noc, do rušného New Yorku. Je plná očakávania a jej jediným cieľom je túžba presadiť sa v práci. Tento životný plán jej nečakane skomplikuje stretnutie so špičkovým počítačovým odborníkom, navyše šarmantným mužom s nezábudkovými očami. Jej vyhranený názor, že na lásku má ešte dosť času, sa pomaly rozplýva. Podľahne pokušeniu aj napriek zásade, že na pracovisku si nikdy s nikým nezačne?
O knihe:
original - Verlieb dich, aber nicht in mich
- myslím si, že nepochádza zo žiadnej série
obálka - celkom sympatická, taká jemná
dej sa odohráva - New York; Cincinnati; blízka minulosť, keď ešte asi neboli mobily?

Moje pocity:
- 17. január - 6. február 2020
- začiatok ma zaujal. Hlavný hrdina chráni hrdinku pred úchylným vrátnikom, ktorý ju obchytkáva, ale ďalej sa to nedostalo. Nie to obchytkávanie, ale to nadchnutie dejom. Dve, tri strany a tam to skončilo. Aj keď občas sa snažilo niečo vo mne vzbudiť ohienok nádeje, že to bude dobrá kniha, ale potom ako keby ho nejaký surový chlapec očúral ako ohnisko po opekačke.
- a pritom to bola taká dobrá myšlienka. Obaja pracujú v počítačovej firme. S Warrenovým programom sa niečo stane (aj keď teda od začiatku sme mohli tušiť, kto ho napadol, nahral tam vírus, ale to by nevadilo) a musí sa o to postarať. Leonora sa náhodou dostane k nejakým informáciám, ktoré mu môžu pomôcť. Vo všetkom bola zapletená aj sympatická upratovačka, ktorá sa im snažila nenápadne pomôcť... Ale nič naozaj nič nebolo dobre napísané. Divné dialógy, nanič, nezaujímavé opisy, tak jednoducho spravený dej, že už od začiatku sme mohli vedieť, kto je zloduch, ako to skončí a aj kto im pomôže nájsť nejaké dôkazy.
- mne až tak veľmi nevadí, keď si domyslím dej, čo sa bude diať, kto je zloduch a samozrejme, že to končí happyendom, ale musí to byť porici dobre napísané. A táto kniha ani zďaleka nebola dobre napísaná.
- Leonora nemastná, neslaná. Warren by možno nebol zlý hrdina (určite lepší ako hrdinka), ale tiež nebol nič moc, malo rozpitvaný, veľmi rýchlo zamilovaný, moc priehľadný. Zloduch sa ani nesnažil byť geniálny, len bol jednoducho zlý a blbý a slizký. Ale až veľmi slizký, že to strašne nesympaticko bilo do očí. Pani upratovačka bola milá, sympatická tetula, ktorej som priala lásku, aby nežila len prácou a tým, čo si v nej nájde v koši (drby, "poklady" a tak). Bolo zaujímavé ako našla zamilované listy a tipovala kto by ich komu mohol písať. To bolo zlaté, ale fakt to bolo také slabučké ako keby to písala nejaká žiačka na strednej, možno základnej škole, ktorú písanie ani nebaví, ale musela niečo napísať na hodinu literatúry.
- postáv tam bolo asi nejakých 9, takže ani veľa ani málo, ale neboli nejako extra hlboké alebo nejako zaujímavo rozpísané
- jedna pusinka je asi len z ľútosti a možno za pár chvíľ kedy som si myslela, že možno sa kniha rozbehne, možno sa niečo stane, ale nič sa nestalo. Vždy to bola len snaha a nakoniec nič.

Za mňa:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...