štvrtok 4. februára 2021

Gaelen Foley - Hriešny bozk


Anotácia:
Eden Farradayová žije vo venezuelskej džungli spolu so svojím otcom, lekárom a vedcom Victorom Farradayom, a hoci má slobodu, o akej sa mladým dámam v Anglicku ani nesníva, zúfalo túži po rušnom živote v Londýne, po vyššej spoločnosti a šanci nájsť si manžela. Otec jej nasľuboval, že sa vrátia, no svoj sľub nedodržal. Až keď sa Eden zoznámi s Jackom Knightom, o ktorom idú chýry, že bol kedysi pirátom, svitne jej nádej na lepšie časy. Jack je bohatý, vplyvný a príťažlivý muž, ktorý sa celé roky plavil po moriach. Teraz priplával do Venezuely, aby sa dohodol s tamojšími povstalcami, že im privezie posily. Eden o jeho tajnej misii netuší, vie len to, že Jack sa plaví do Británie a do Londýna! Ukryje sa na jeho lodi a dúfa, že schovaná v podpalubí sa dostane do svojho vysnívaného sveta. Jack však po čase čiernu pasažierku objaví a medzi ním a červenovlasou kráskou sa začne nerovný boj...
O knihe:
original - His wicked kiss
- 7. časť zo série Knight Miscellany:
Zlatovláska; Anjel môj; Snehulienka; Drahá sestrička; Diabol sa žení; Jedna noc hriechu; Hriešny bozk
(podľa wikipedie, aj oficiálnej stránky autorky)
obálka - celkom fajn, ale tie jej šaty sa mi nejako nepozdávajú
dej sa odohráva - 1818; Venezuela; Írsko; Londýn (Anglicko); Jamajka

Moje pocity:
- ? - 19. jún 2020
- posledná časť série a ja mám na ňu šťastnú ruku :D Už sa k tomu radšej ani nevyjadrujem. Ale musím sa obhájiť, lebo som ju nečítala ako prvú knihu série. Prvú čas, s ktorou som sa popasovala bola predposledná časť.
- páčil sa mi námet tejto knihy. Hlavná hrdinka, ktorá vyrastá v divočine bez matky, len s otcom a chlapom, ktorý si myslí, že sa stane jej manželom (a ktorý je dosť divný a desivý).
- kniha ma zaujala hneď od začiatku. Najskôr Eden snívala o báloch v Londýne a potom sa ju snažil napadnúť had.
- Eden bola ako hrdinka špičková. Taká malá, divoká Amazonka. Odvážna, inteligentná, pekná, taká iná. Aj to jej meno bolo také nezvyčajné - eden = raj.
- Jack bol zvláštny hrdina. Bol zaujímavý, ale nedala by som ho medzi tých TOP najlepších. Myslím, že Eden ho svojim čarom prekryla. Ju som si zapamätala viac ako jeho.
- dozvedela som sa, že palafito sú nákolné stavby, domy na koloch
- jej otec sa asi zbláznil, keď chcel ísť hlbšie do pralesa a vydať ju za toho svojho divného asistenta. Potreboval, aby mu Eden pomohla prebrať sa a celkom jej to vyšlo. Aj keď to bolo riskantné, ale horšie by to bolo asi uprostred divočiny s divochmi, všelijakými jedovatými, neznámymi živočíchmi...
- jediné, čo ma na tej knihe nebavilo bolo to vojenské okolo toho. Jack obchodoval so zbraňami, ani to mi veľmi nevoňalo, ale dúfala som, že je aspoň na dobrej strane, aj keď pri vojne nie je asi ani jedna strana správna. Najlepšie by bolo keby žiadne vojny neboli.
- bolo tam dosť veľa opisov, ale boli zaujímavé
- páčilo sa mi ich prvé stretnutie. Ona pôsobila ako divoška a on bol očarený. Ale nie na dlho, keď mu prezradila svoj plán hneď ochladol a prebral sa z očarenia. Bola som zvedavá ako to vyrieši a ako sa jej podarí prepašovať na jeho loď, lebo bolo jasné, že s ním pocestuje, len som si nebola istá ako.
- páči sa mi, keď sa dej odohráva na lodi. Neviem prečo, ale mám to rada, aj napriek tomu, že ja by som sa na lodi asi poondila, lebo neviem plávať, ale fascinuje ma to.
- na postavy sa nedalo sťažovať, žeby ich tam bolo málo - jej otec, Connor - asistent jej otca, Rudy - Jackov pes, Krpec a muži z jeho posádky, jeho súrodenci, jeho strýko...
- kniha stojí za prečítanie. Neviem, či by som ju čítala ešte druhýkrát. Možno áno, možno nie. Mala nejaké tie chybičky krásy, niečo sa tam trochu vlieklo, ale aj tak sa mi páčila.

Za mňa:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...