nedeľa 13. decembra 2020

Johanna Lindseyová - Sladké vábenie


Anotácia:
William Blackburn, gróf z Ketterhamu, sa pre nešťastný duel musel zmieriť so životom v škótskom vyhnanstve s dcérou Vanessou. Keď tá dospeje, núti ju vrátiť sa k matke a predstaviť sa v londýnskej spoločnosti. Vanessa bola vychovaná slobodne a je pre ňu ťažké, aby sa odrazu zmenila na spôsobnú mladú dámu. Napokon súhlasí len preto, aby otcovi umožnila návrat z vyhnanstva. Netuší však, akú cenu za to bude musieť zaplatiť.
Lord Montgomery Townsend ustavične žije v nebezpečenstve, lebo kryje nekonečné škandály princa regenta. V Londýne je ich už toľko, že musí odísť na vidiek a ukryť sa v dome kontesy z Ketterhamu. Tam sa Vanessa po rokoch stretáva s matkou. Zanedlho kvôli otcovi prekvapivo súhlasí s matkiným plánom vydať ju za arogantného mládenca zo vznešenej rodiny. Mladý muž však o ňu nejaví záujem a Montgomery jej radí, ako si ho získať. Lenže Vanessa preňho predstavuje priveľké pokušenie. Nemal by sa s ňou radšej oženiť on sám?
O knihe:
original - Temptation's darling
- nepochádza zo žiadnej série
obálka - tá kniha ma krásnu obálku. Tá biela čistota tej knihy, dve postavy, ktoré nie je nejako extra vidno, ale sú pekne oblečené aj to jemne pozadie za nimi. Krása, až na tú zlatú tridsiatku to mi tam trochu vadí. Ale tak môžem si povedať, že oneskorený darček k minuloročným narodkám, aj keď to bol predčasný darček k týmto narodeninám od priateľa. Ja som si vybrala on platil.
dej sa odohráva - škótska vysočina, Cheshire, Londýn; začiatok 19. storočia - regentské Anglicko

Moje pocity:
- 9. - 10. máj 2020
- áno, zase sa budem rozplývať, ale nečakajte, že keď dostanem do rúk túto spisovateľku, že to bude iné. Niektoré jej knihy sú z môjho pohľadu slabšie, niektoré sa opakujú alebo majú predvídateľný dej. No a čo. Ja si to aj tak užívam a táto kniha nebola iná. Aj keď podľa anotácie som si ju popravde nechcela moc kúpiť a skôr som chcela siahnuť po inej novinke, ale nakoniec som si povedala táto autorka je dobrá, tak aj keď to bude jej najhoršia kniha stále bude veeeeľmi dobrá.
- podľa anotácie som si myslela, že to bude jedna z tých kníh, kde sa stretnú dvaja hrdinovia na nejakom večierku/panstve..., ona sa bude musieť vydať, ale nebude veľmi skúsená a tak on jej bude pomáhať pre zábavu/preto, že ho niečím zaujala... Ale tu sa stretli oveľa skôr, za oveľa zaujímavejších okolností a teda čo zažili predtým než sa dostali na panstvo jej matky/otca, to bolo parádne.
- aj keď som sa bála, či ma budú baviť hlavní hrdinovia, lebo úplný začiatok je o jej otcovi prečo musel opustiť krajinu a prečo ona vyrastala spolu s ním v Škótsku a jeho som si tiež obľúbila. Bol to sympatický hrdina. Škoda, že to s ním a jeho ženou dopadlo ako dopadlo.
- princ Regent. To je pre mňa tak nesympatická postava dejín. Nemôžem si pomôcť, ale ako môže byť panovník alebo teda budúci panovník taký, TAKÝ. Áno, v mojej predstave by mali byť princovia, budúci králi silní, rozumní, žiadni smilníci, musia rozumne vládnuť, uvažovať, starať sa o svoj ľud a hlavne nezneužívať svoju moc, ale vo viacerých knihách som čítala, že tento chlapík dosť využíval svoju moc a nebol dvakrát rozumný, čo sa týkalo smilstva, obžerstva... V tejto knihe bol síce "dobrák" z časti, ale aj tak mi nebol sympatický.
- to však nemôžem povedať o hlavnom hrdinovi Montym (až teraz mi napadlo ako to píšem, že Monty z Chip a Dayle :D). Ten bol vtipný, milý, sympatický, hrdinský, vedel bojovať... Takto nejako by mal vyzerať každý hrdina. Dobre nie každý to by bola nuda, ale proste užila som si ho. Každá moja bunka v tele po ňom pišťala aký je zlatý.
- Nessie (milujem Lochneskú príšeru, takže meno úžasné) ma tiež zaujala hneď od začiatku. Teda hlavná časť, kde ma zaujala bolo, keď tasila zbrane :D Aj som čakala, že ich použije. Nie na začiatku, ale niekde v knihe.
- inak mne sa páčil aj ten jej "snúbenec". Síce pôsobil zastrašujúco, ale podľa mňa mal na to svoje dôvody. Jeho otec mu spôsobil v živote dosť bolesti a on mu chcel spôsobiť asi tiež bolesť alebo truc alebo ako to nazvať a nechcel sa oženiť, tak všetky pekné žabky zastrašoval, aj keď niekedy tuším použil dosť drsné spôsoby, ale tak buď bol taký alebo bude kniha možno aj o ňom a dozvieme sa aký je v skutočností. Bolo by super keby bol dobrý a vykľul by sa z neho hrdina nejakej knihy. Ale keďže toto je asi posledná kniha od tejto spisovateľky, tak smola o ňom sa nedozvieme nič. Jedine, ak by sa nejakým zázrakom našli ešte nejaké jej knihy "v šuflíku".
- obľúbila som si aj Charleyho, že vraj princa z nejakého kráľovstva. Viem si predstaviť aj knihu o ňom a jeho "suite". Oni boli takým pekným spestrením deja.
- bolo tam veľa opisov, ale aj dosť dialógov, takže z tejto stránky nemám knihe čo vyčítať
- taktiež postáv tam bolo dosť veľa - hlavní hrdinovia, jej otec a matka, jeho rodina, princ George, jej dve sestry, Charley a jeho priatelia, jej dvaja ochrancovia, služobníctvo a aristokracia...
- možno bola kniha pre niekoho slabšia, ale za mňa jej nemám, čo vyčítať. Hlavní hrdinovia sa stretli trochu neskôr a nie na prvých stránkach a ani nie v prvých kapitolách, ale nevadilo mi to. Dlhšie im trvalo, kým zistili, že sú do seba zamilovaní, ale ani to mi nevadilo. Páčilo sa mi ako bola kniha napísaná. Páčil sa mi dej, postavy, opisy...
- určite som rada, že som si ju prečítala a nemala by som problém siahnuť po nej aj viackrát

Za mňa:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...