utorok 24. novembra 2020

Sandra Brownová - Skrytý plameň


Anotácia:
Lauren prichádza na bohatú texaskú usadlosť a je presvedčená, že sa má stať sekretárkou panej domu. S úžasom však zistí, že sa od nej očakáva čosi celkom iné. Má sa vydať za neskrotného Jareda, jediného dediča lockettovskej dynastie.
O knihe:
original - Hidden fires
- nepochádza zo žiadnej série
obálka - tá obálka je dosť od veci
dej sa odohráva - 1903; Coronado, Austin (Texas)

Moje pocity:
- 10. - 12. apríl 2020
- chudiatko Lauren príde na Benovo pozvanie k nemu na ranč na Keypoint a on pár hodín predtým zomrie. Ostane tak na krku jeho manželke a tá jej dovolí zostať u nich dva mesiace a potom má odísť, ale keďže doma sa niečo stalo, tak tam sa vrátiť nemôže. Bola som zvedavá, čo bude ďalej a aká zámienka príde, že sa Lauren u nich zdrží, čo tam bude robiť...
- napísané to bolo pekne, čítalo sa to dobre
- to kovbojské prostredie sa mi páčilo
- Lauren a Jared mali obe "prvé" stretnutia celkom zaujímavé, ale vôbec nie príjemné. Pri prvom stretnutí bol taký opitý, že si to ledva mohol pamätať a pristál jej medzi prsiami a pri druhom stretnutí bol milý asi ako zmija.
- Lauren bola vychovávana duchovnými. Najskôr otcom, ktorý sa o ňu veľmi nezaujímal, tak hľadala útechu v knihách a potom opatrovníkom, tam zase našla hru na klavíri, ktorá jej robila v živote radosť, ale veľa toho nezažila. Bola taká slušná, utiahnutá dušička.
- Lauren bola možno taká jemná, mierna hlavná hrdinka, ale mala v sebe ducha a aj odvahu. Zato Jared sa občas správal dosť hnusne, ale nakoniec sme zistili prečo bol taký, aký bol.
- Jared bol asi jej pravý opak. Bohatý, ľahtikár, ktorý sa staral len o zábavu a práca a ranč ho asi veľmi nezaujímali. Aspoň tak pôsobil na začiatku.
- postáv tam bolo dosť - Ed Travers - prednosta stanice, Sybila a Ábel Pratherovci - jej opatrovníci, William Keller - jej nápadník, Carson Wells - Benov právnik, Olívia - Benova žena, Parker a Kurt Vandiverovci - obchodní spoločníci, Elena, Rudy, Glória, Mária, Duncan, June... (tých posledných nebudem prezrádzať kto to bol, to stojí za prečítanie. Tých som mala asi najradšej. Okrem tých dvoch posledných.)
- v knihe sa dialo dosť veľa vecí, ale všetko na seba pekne nadväzovalo, malo to svoju atmosféru. Bolo to rozdelené do niekoľkých mesiacov, takže to nebolo, že každý deň by mali nejaký bláznivý.
- obľúbila som si jeho švagrinú, brata a aj veľa iných ľudí, ale tak isto mi tam zopár postáv dosť liezlo na nervy a niektoré som aj ľutovala. Bola tam taká všehochuť.
- dokonca aj Ben, jeho otec, s ktorým sme sa tam stretli len cez ich spomienky mi bol veľmi sympatický. Nech bol akýkoľvek, ale vyzeralo to, že bol naozaj dobrý chlapík. To, že sa snažil synovi dohodiť manželku, nuž, keď sa on nemal k činu, tak čo s ním?
- páčil sa mi aj koniec, aj keď bol trochu taký krvavý a dosť ľudí tam zomrelo
- určite si knihu rada prečítam aj viackrát, len ten obal by som brala iný, lebo taká dobrá kniha a tak blbo sa na tú obálku pozerá

Za mňa:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...