štvrtok 24. septembra 2020

Johanna Lindsey - Nežný darebák


Anotácia:
Pekná a odvážna Georgina z bohatej americkej rodiny lodiarov sa rozhodne odísť do Anglicka nájsť si snúbenca. Podnikne dlhú plavbu na lodi v spoločnosti rodinného priateľa Maca, prezlečená za chlapca. Ako komorník Jamesa Maloryho v sebe objaví skrytú zmyselnosť a z neskúsenej dievčiny sa stáva skúsená žena. Prežije ľúbostné dobrodružstvo so šarmantným kapitánom Jamesom Malorym, ktorého však nečakane opustí. Kapitán sa veľmi hnevá, lebo dosiaľ ho ešte žiadna žena neodmietla...
O knihe:
original - Gentle rogue
- 3. časť zo série o rodine Malory- Anderson:
Miluj len razNežná rebelka; Nežný darebák; Čaro mladosti; Vyznaj mi lásku; Tajomný dar; Zamilovaný darebák; V zajatí túžob; Neodolateľne zvodná; Niekto dokonalý; Búrlivé vyznanie
obálka - môj "obľúbený" fešák. Ešte na začiatku bol celkom sympoš, ale vidieť ho na toľkých knihách už mi skôr lezie na nervy :D Chudák.
dej sa odohráva - Londýn; Bridgeport (Amerika); 1818

Moje pocity:
- 6. - 8. február 2020
- posledný článok, ktorý som uverejnila bol deň potom, čo maminka skončila v nemocnici. Uvedomila som si to až teraz, keď som si pozerala kedy som naposledy blogovala. Ešte je to stále boj, ale už sa snažím dostať všetko trochu do nejakých koľají a rada by som si už spravila poriadok na stole a všetky prečítané knihy dala na blog a do knižnice. Takže dúfam, že mi to pôjde ako po masle a bude to čím skôr :)
- nutne som potrebovala čítať niečo dobré, tak som siahla po Lindsey a nesklamala ma
- úžasne dialógy, zápletky, šteklivé scénky, úžasní hrdinovia (aj keď možno až príliš, ale mne sa to páči). A konečne som zistila prečo je táto séria taká ospevovaná. Tie novšie knihy boli fajn, ale až tak ma nebavili, ale tieto "starinky" sú parádne.
- Lindsey to proste vedela :* Aj keď mi to občas pripadá ako cez kopirák, nalinkované presne podľa scenára, aj tak tam vždy dá autorka niečo zo seba. Niekedy až poriadny kus.
- Georgina sa iba s rodinným priateľom Macom vyberie za svojim "snúbencom" a v Anglicku zažije kopec "zábavy". Dobre, nie je to úplne zábavne, ale ja som sa na niektorých scénkach bavila. Napríklad to keď kopla hlavného hrdinu :D Chudák James, ale verím, že si to s ňou neskôr vynahradil ;)
- ich stretnutie si pamätám z predošlej knihy a už som sa nevedela dočkať ich príbehu. V tejto knihe boli aj niektoré scénky z tej predošlej knihy.
- "Kamenná stena", tak volala Georgina Jamesa. Celkom sa mu to aj hodilo.
- Georgina sa mi ako hrdinka páčila. Bola odvážna, silná a pekná. Ale ani James nezaostával, aj keď nebol veľmi na reči typu ľúbim ťa, ale skôr bol typ ovaliť ženu kyjakom a odviesť si ju domov, aj tak sa mi páčil. Pekný, bohatý, pirát a bojovník. Možno tam autorka mohla dať nejakú pirátsku bitku na mori, ale to by už asi nebol taký romantický typ hrdinu ako nám ho vykreslila.
- možno ma trochu sklamalo ako ju kapitán odhalil. Myslela som, že mu to bude trvať trochu dlhšie, ale nevadilo to. Aspoň sa na nej trochu zabavil a vynahradil si možno tak ten kopanec. Bola som zvedavá, kedy a ako prizná, že vie, že je dievča.
- to ako Georgina "milovala" Angličanov a všetko anglické a aristokratické mi nebolo vždy príjemné, ale dobre som sa na tom bavila, lebo nakoniec si jedného Angličana zobrala.
- trochu som mala z tých jej bratov v hlave bordel. Bolo ich veľa, každý bol iný, ale boli zlatí.
- kniha bola úžasná, ale neviem, čo by som mala napísať, aby som toho neprezradila veľa, lebo aj napriek všetkému jediné, čo sa tam dialo bolo to, že George hľadala svojho snúbenca, na ceste domov sa dala dokopy s Jamesom a potom sa tam riešil vzťah medzi nimi a samozrejme sme sa tam stretli s členmi jej a aj jeho rodiny, ale inak nič veľké. Bolo to obohatené vtipnými, prekáravými dialógmi, ktoré mám rada a napísané tak dobre, že sa to čítalo skoro samé, ale aj tak by som prijala nejakú väčšiu, hlbšiu zápletočku (niečo detektívne, riešenie nejakých problémov, pátranie po nejakom zloduchovi alebo niečo malé a nie len pretriasať vzťah medzi Georginou a Jamesom. Aj keď popravde nebola to nuda a stále sa tam niečo dialo od "únosov", po oslobodenia, ale niečo maličké mi tam chýbalo).
- postáv tam bolo viac než dosť. Jeho aj jej rodina by podľa mňa vytvorili malú dedinku. Občas som v tom mala trochu chaos, ale páčilo sa mi to. Mám rada takéto súdržné veľké rodiny.
- knihu určite odporúčam všetkými desiatimi a ak bude čas, tak po knihe určite opäť siahnem

Za mňa:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...