utorok 10. novembra 2020

Sherrilyn Kenyonová - Nočné objatie


Anotácia:
Sunshine už dávno po nikom tak netúžila. V tom mužovi bolo niečo zvláštne... Od prvej chvíle jej bol taký blízky! Keď vychádza najavo, že ten krásny, príťažlivý a zmyselný cudzinec je jej manžel z predchádzajúceho života, na chvíľu dokonca uverí, že by ju mohol ľúbiť. No miluje naozaj ju? Neoživila v ňom len jeho city k mŕtvej žene? Bude si vôbec niekedy istá?
V srdci Sunshine sa prebúdza láska, ale nemieni sa vzdať života samostatnej slobodnej ženy. Až kým nepochopí, že je jedno, či sa vedľa nej zobúdza Talon, alebo Speirr a či v nej vidí Sunshine, alebo Nyniu. Sú spriaznené duše. Márne sú kliatby i nástrahy, zbytočné pochybnosti...
Podarí sa Sunshine a Talonovi prelomiť kliatbu a uchrániť svoju lásku pred hnevom starovekých bohov?
O knihe:
original - Night Embrace
- ?. časť zo série: Temní lovci
Milenec snov
Nočné slasti
Nočné objatie
Tanec s diablom
Nočný bozk
Nočná hra
Živly noci
(časti v angličtine tu rozpisovať nebudem, lebo by tu bolo toho veľa, veď pozrieť si ich môžte na wikipedii)
(rozhodla som sa zrušiť aj označenie kníh, lebo sa v tom ani divoké prasiatko nevyzná. Všade je to písané inak.)
obálka - páči sa mi ten nápad, ale prevedenie na mňa pôsobí lacno
dej sa odohráva - Glionnan (miesto, kde žil Talon); 558; New Orleans; cca 2003

Moje pocity:
- 3. - 5. marec 2020
- aj keď je to úžasná séria, do tejto knihy sa mi nechcelo. Spriaznené duše, ktoré sa po veľmi dlhom čase nájdu a bla bla. Nuda, divné, nezáživné. OMYL. Bolo to úžasné. Len škoda, že u nás nepreložili aj knihu o Acheronovi. Tá musí byť tiež pecka. Musím sa po ostatných častiach poobzerať v češtine alebo viac makať na mojej angličtine.
- milujem všelijaké takéto nadprirodzené bytosti, takže občas zablúdim aj pomimo mojej vychodenej romantickej cestičky a knihy od tejto autorky mám veľmi rada, teda túto sériu. Ak budem mať niekedy málo kníh na čítanie, tak sa skúsim poobzerať aj po inej autorke, ktorá píše niečo podobné, lebo je to aj romantické, ale aj dobrodružné a tiež fantazijné.
- Talon bol kelt, takže sme sa tu jemne obtreli o túto kultúru / oblasť, ale nebolo to niečo veľké. Prijala by som toho viac. Bolo tam rozoberané jeho tetovanie, vracali sme sa do minulosti a do jeho života predtým než sa stal temným lovcom. To, že sme sa vracali do jeho prvého života, keď bol ešte Speirr sa mi páčilo.
- o Zarekovi som už čítala v knihe Tanec s diablom. A tu sa to zase opakovalo to o čom som už čítala. Knihy sa celkom pekne prepletajú. Ale mám radšej, keď jedna na druhú pekne nadväzujú a nie keď idú súčasne. Potom v tom mám trochu chaos.
- duch jeho sestry bol trochu zvláštny. Chápala som, že Ceara ostala na zemi s ním, lebo nemala niečo vyriešené - nechcela ho tu asi nechať samého, ale aj tak to bolo zvláštne. Podľa mňa by tam ani nemusela byť, aj keď sympatická mi bola, ale prišla mi tam zbytočná.
- postav tam bolo dosť dvaja hl. hrdinovia, jej matka, temní lovci, Artemis, bohovia, Katagariáni... Možno v tom bol trochu aj chaos, teda pre mňa, ale to bude asi tým, že nečítam knihy po poradí, takže  nepoznám všetky postavy. Možno keby to čítam od prvej časti po poslednú, tak by som sa v tom vedela lepšie orientovať. U nás je preložených len cca 7 kníh a je ich omnoho viac. Je to dosť škoda. Aspoň knihu o Acheronovi mohli preložiť. Do tej vkladám veľké nádeje, že bude veľmi dobrá.
- býval na trochu zvláštnom mieste a ako domáce zvieratká mal dvoch aligátorov :D dokonca sa s nimi aj rozprával. Našťastie mu neodpovedali, lebo to by už bolo trochu bláznivé.
- bola som zvedavá ako nato prídu, že sú spriaznené duše a kto to zistí prvý alebo to bude naraz?
- šteklivých scén tu bolo veľa, od začiatku, cez celú knihu
- autorka nás dostávala do obrazu pomocou opisov, čo sa stalo hlavnému hrdinovi v jeho minulosti, opisovala nám aj kto sú to lovci temnôt, Dajmoni... Je to vlastne taká ucelená - komplexná fantazíjna krajina/svet (neviem ako to nazvať).
- kniha nebola výborná, ale mňa bavila. Určite by som jej mala čo vytknúť, ale táto séria kníh sa mi páči a taktiež sa mi páči ako autorka píše.
- určite knihu odporúčam. Nie je asi pre všetkých, ale tí, ktorí majú radi romantiku a nadprirodzeno, tak si tieto knihy zamilujú.

Za mňa:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...