piatok 28. septembra 2018

Sherrilyn Kenyonová - Nočný bozk

viem, že fotky nie sú v poslednej dobe najlepšie, ale momentálne som rada, že sú, ale zlepší sa to :)

Anotácia:
Čo sa stane, ak spojíte nesmrteľného vikinského bojovníka, ktorého si po piatich minútach nikto nepamätá, princeznú na úteku, bojujúci o holý život, a jedného rozhnevaného poloboha? Asi v takej situácii sa ocitol temný lovec Wulf Tryggvason.
Začalo sa to celkom nevinne. Raz v noci Wulf zachránil ženu, ktorá sa dostala do ťažkostí. Vzápätí sa otvorila brána pekla a vystúpili z nej nebezpeční upíri, dajmoni. Pod velením syna boha Apolóna chcú zrušiť kliatbu, ktorá ich väzní vo večnej temnote. Na vykúpenie potrebujú život Cassandry Petersonovej. Ak sa tak stane a ona zomrie, zahynie všetko živé, slnko aj zem.
Oboch spojil osud a Wulf má za úlohu chrániť ľud, ktorý celé stáročia prenasledoval. Nedôverujú si, Cassandra jediná si však Wulfa pamätá. Jej sila a odvaha mu zasiahli srdce, o ktorom si myslel, že dávno zomrelo.
Pravá láska dokáže vykúpiť dušu temného lovca. Ale čo ak tá žena nie je skutočný človek?

O knihe:
original - Kiss of the night
- ?. časť zo série: Temní lovci
Milenec snov
Nočné slasti
Nočné objatie
Tanec s diablom
Nočný bozk
Nočná hra
Živly noci
(časti v angličtine tu rozpisovať nebudem, lebo by tu bolo toho veľa, veď pozrieť si ich môžte na wikipedii)
(rozhodla som sa zrušiť aj označenie kníh, lebo sa v tom ani divoké prasiatko nevyzná. Všade je to písané inak.)
obálka - nie je zlá, ale pôsobí, tak lacno. Mohli využiť viac tematiku a spraviť ju viac temnejšou, záhadnejšou. Viac takou šmrncovnou. Ale musím povedať, že ku knihe sa hodí a hrdina vyzerá ako keď ho hrdinka stretla prvýkrát.

Moje pocity:
- august 2018
- musím povedať, že anotácie ku knihám od tejto autorky sú napísané veľmi dobre, zaujímavo. Aj vám trochu opíšu dej, aj vás trochu navnadia na čítanie.
- Atlantída.
Hneď prvé slovo v knihe ma zaujalo. Milujem záhady, báje a Atlantída je jednou z mojich obľúbených.
- na začiatku knihy nám autorka prezradila ako vznikli apoliti a ako to všetko vlastne bolo
- Cassandra a jej priateľka hodnotili mužov podľa vlastného rebríčka - za čo by chlapa nevyhodili z postele.
"Mliekar bol svojím spôsobom atraktívny chlap, ktorý by si kedykoľvek mohol do postele priniesť pohár mlieka. Kreker bol o stupienok vyššie a keksík bol boh.
Najvyšším hodnotením boli cukrové šišky, ktoré narobili neporiadok, narušili ich ustavičnú diétu a priam lákali, aby ich ochutnali."
Neviem prečo, ale nepáčilo sa mi to. Niečo podobné som už čítala v inej knihe a to ma bavilo viac.
- ten prvý boj, keď sa stretli hlavní hrdinovia mi pripomínal Blade-a. Ten film som mala kedysi rada, ale teraz to nie je kompliment. Príliš dokonalé, príliš namyslené... Prišiel vybúchal, odišiel.
- bolo smutné, že si Wulfa nikto nepamätal len človek z jeho krvi a to mu ostal už len jeho synovec Chris. Ostatní si ho po chvíli nepamätali, takže sa musel predstavovať stále dokola. Napríklad aj Chrisovej matke a keby Chris nemal žiadne deti už mu neostane nikto kto by si ho pamätal. Ak nerátame lovcov a bohov. Takže chápem, že ho strážil ako oko v hlave. Dokonca aj keď chcel vybaviť niečo so svojimi ochrancami, tak to musel vybavovať prostredníctvom Chrisa.
- moc ma nebaví, keď sa tam prelínajú "upíri", lovci, šelmoľudia, bohovia... Všetci sú takí dokonalí, či už výzorom alebo bojom...
- milujem fantáziu, ale tu nemala žiadne hranice. Aspoň maličké. Bolo tam toho na mňa až priveľa.
- ale nato všetko sa tam udiali zaujímavé veci a dej aj zápletky boli dobré
- najviac ma asi dostal pohľad na apolitov a dajmonov z tej druhej strany. Nie len zo strany lovcov. Nie všetci sú zlí. Niektorí dajmoni zabíjajú ľudí, ktorí si to zaslúžia - vrahovia, zločinci...
- je divné, že apoliti vedia kedy zomrú a nemôžu s tým nič urobiť. Skoro nič. Môžu zabíjať ľudí, pohlcovať ich duše a stať sa dajmonmi.
- boli tam aj smutné momenty
- samozrejme nechýbal ani s.x
- kniha je podľa mňa dobrá, zaujímavá, ale prišla mi preplácaná. Menej je niekedy viac. Netreba až tak veľmi tlačiť na pílu. Ale každý máme iný vkus, tak možno niekomu sa to bude páčiť viac ako mne.
- aj keď mala nejaké muchy, aj tak ma bavila a prežívala som ju a teším sa aj na ostatné časti

Za mňa:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...