utorok 29. októbra 2019

Nora Robertsová - Modrý záliv


Anotácia:
Než ho medzi seba láskavo prijala rodina Quinnovcov, Seth prežíval neľahké detstvo s matkou závislou od drog. Teraz sa vracia z Európy ako úspešný maliar a bratia Quinnovci ho vítajú s otvorenou náručou v dôverne známom dome plnom smiechu, zmätku a detského džavotu.
No medzičasom sa toho v St. Christopheri dosť zmenilo a čoskoro to zistí aj Seth. Novou tvárou v prímorskom mestečku je i Dru Whitcombová-Banksová, dievča z mesta, ktoré si tu otvorilo kvetinárstvo a ktoré Setha nesmierne priťahuje. Dru túži po nezávislosti a je odhodlaná uspieť aj bez pomoci svojich vplyvných rodičov.
Rozvíjajúci sa vzťah mladých ľudí však bude čeliť nečakaným prekážkam. Setha doháňa skľučujúca minulosť, ktorá z neho spraví obeť vydierania. Hrozí, že tajomstvo, ktoré dlhé roky skrýval, vyjde najavo a zničí celý jeho život i novú lásku.

O knihe:
original Chesapeake Blue
- 4. časť zo série Chesapeake Bay:
Odplavené spomienky, Keď stúpa príliv, Vnútorný prístav, Modrý záliv
obálka - sympoš, ale neviem, či Seth
dej sa odohráva - Chesapeake Bay - St. Christopher; Washington; blízka minulosť

Moje pocity:
- od neviem kedy až do 29. septembra 2019
- trvalo mi dlhšie, kým som sa prepracovala k poslednej časti tejto série a to hlavne z dôvodu, že všetci hlavní hrdinovia mi zostarnú a nejako som ešte nebola pripravená nato, aby som sa stretla s dospelým Sethom, keď som ho v hlave mala ako malého chlapca, takže si knižka musela chvíľu počkať na polici.
- ale môžem s určitosťou povedať, že celá táto séria je veľmi dobrá a stojí za prečítanie. Síce sa v nej nájdu nejaké muchy, napríklad tak veľa hlavných hrdinov, ktorí boli poznačený nejakou traumou v mladosti som na jednom mieste ešte asi nevidela. Zaujímavé, ale trošku asi pritiahnuté za vlasy.
- ako som spomenula vyššie stretli sme sa tu so všetkými predchádzajúcimi hrdinami z predošlých častí (aj s tými mŕtvymi - bolo to zvláštne, ale príjemné spestrenie)
- kniha je veľmi pekne napísaná. Cítiť z nej radosť, rodinu, síce sem-tam aj problémy, ale fakt príjemné čítanie.
- predstaviť si to malé, chutné dievčatko, Aubrey, ktorá bola prvé tri knihy úplne na zjedenie, ani poriadne rozprávať nevedela ako už dospelú mladú dámu, ktorá pracuje a je súca na vydaj. S tým som mala tiež trochu problém.
- samozrejme, že tam boli také "náhodné" stretnutia, ktoré mi trochu klali oči, ale nejako extra mi to nevadilo. Predsa verím aj na osud, tak prečo nie.
- ako vždy musím povedať, že aj tu opisy okolia boli príjemné, ukľudňujúce a človek sa musel do toho miesta zamilovať a mať chuť ho raz vidieť
- zase sa sem zaplietla tá jeho hnusná matka (aj to je slabé slovo), ale konečne sme to s ňou všetko pekne uzavreli
- mini spojler!
Trochu ma mrzelo, že sa ňou Seth nechal vydierať (a tak dlho), ale chápem, že nechcel bežať za svojimi bratmi a chcel si to vyriešiť sám. Ale proti takým strigám treba bojovať v skupine a nie ako jednotlivec. Aj keď to bola jeho vlastná matka, ale nemal proti nej chudák šancu. Aspoň nie bez podpory blízkych.
- o knihe by sa toho dalo ešte veeeľa napísať, ale toto fakt stojí za prečítanie, takže ak sa raz k tejto sérii dostanete určite neváhajte a siahnite po nej.

Za mňa:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...