utorok 8. októbra 2019

Jayne Ann Krentzová - Navždy mi dôveruj


Anotácia:
Desdemona, temperamentná majiteľka firmy zabezpečujúcej pohostenie na rozličné druhy osláv, je prekvapená stoickým pokojom Sama Starka, ktorého opustila nevesta tesne pred sobášom. Napokon, nestalo sa mu to prvý raz. Desdemona pocíti k večnému smoliarovi sympatiu, no vie, že bude musieť vyvinúť veľké úsilie, aby si získala jeho dôveru a lásku.
O knihe:
original - Trust me
- nepochádza zo žiadnej série
obálka - aj originál ma celkom fajn obálky, aj náš nie je na  zahodenie, aj keď hrdinovia v mojej hlave vyzerali inak
dej sa odohráva - Seattle; cca blízka minulosť.

Moje pocity:
-14. - 18. júla 2019
- začiatok bol zaujímavý, takže som mala chuť čítať knihu ďalej. Snúbenica ho nechala "pred oltárom" (nebola to prvá žena, ktorá mu také niečo vyviedla) a on sa to snaží rozanalizovať pred organizátorkou jeho svadby, ktorá si prišla len pre svoje peniaze. Z časti mi ho bolo ľúto, ale prišiel mi fakt taký chladný, logicky uvažujúci, neomylný chlap, ale asi ho bolo treba len pochopiť a tiež rozanalizovať ako to robieval on pri iných veciach, ľuďoch.
- jeho bývala snúbenica ho opísala takto (a tak ho vnímali asi aj ostatní ľudia):
"Viete, on je čudák. Alebo hádam android by bolo výstižnejšie označenie. Má mozog ako počítač a telo ako robot. Aká škoda."
- ale neskôr sa mu to jeho čudáctvo oplatilo a zachránilo život. Ale o tom potom, teda presnejšie nebudem prezrádzať prečítate si hádam sami.
- Desdemona bolo zaujímavé meno pre hlavnú hrdinku. Bola som celkom zvedavá, čo viedlo jej matku, aby jej dala takéto meno. Nakoniec sme sa dozvedeli, že si ho vybrala hrdinka sama a aj prečo, to tak bolo. To bolo fakt zaujímavé a zvláštne. Keby ste si mohli vybrať meno aké by ste si vybrali? Ja už som si to moje meno celkom obľúbila, ale ktovie keby si musím vybrať iné aké by som si vybrala?
- ale so Samovým menom som mala trochu problém, teda presnejšie s priezviskom. Stále (teda dosť často) som si pri čítaní predstavovala Tonyho Starka. A ja teda Iron mana milujem. On je taký cute. Takže hlavný hrdina mal protekciu vďaka priezvisku.
- bolo zaujímavé aké extrémne protiklady boli hlavní hrdinovia. Desdemona žila život naplno, bola bláznivá, veselá, plná života, milovala svoju "novú" rodinu, aj keď bola iná. Nebrala to tak, že musí pomáhať rodine (hlavne finančne), ale chcela to spraviť, lebo chcela podporiť rodinu. Keďže to bola poväčšine rodina hercov (nie moc dobrých hercov, teda skôr nie moc slávnych a nie moc dobre zarábajúcich), takže tí, ktorí pracovali mali ako keby povinnosť živiť hercov. Teda nebolo to takéto extrémne, ale napríklad herci, keď nehrali, tak pracovali v jej firme. Keď potrebovali odísť, tak odišli...
Stark bol zase samotársky, fakt taký počítač bez citov. Aspoň sa to tak zdalo. Namiesto kvetov daroval žene nie moc osobný darček (skôr niečo užitočné ako romantické), ale aj to sa potom ukázalo ako celkom užitočný darček. Ale páčilo sa mi ako sa postupne tak prelínali a našli si cestu k sebe. Bolo to zaujímavé, že sa takéto dve osoby dali dokopy.
- autorka tam vložila asi dve také hlavnejšie zápletky, ktoré si pamätám. Veľkú časť knihy sme riešili, že sa niekto pokúša ukradnúť Samov nápad a predať ho. A podozrivých bolo dosť. Hlavne, dosť ľudí z Desdemoninej rodiny.
- aj Starkovi dala autorka do cesty zaujímavé "veci", o ktoré sa mal postarať alebo niečo s nimi urobiť. To sa mi tiež páčilo ako spestrenie. Také ukázanie jeho súkromného života a podľa mňa dosť záležalo ako sa postaví k tej veci a ukáže, či myslí len na seba alebo aj na druhých.
- postáv tam bolo dosť veľa a boli aj zaujímavé a zábavné
- kniha bola celkom pútavá, aj sa tam všeličo dialo. Hlavní hrdinovia boli trochu zvláštni, ale niečím ma dostali. Keď chytím knihu do ruky a trochu ňou prelistujem, tak si spomeniem na nejaké okamihy, ktoré sa v nej stali a ostali mi v pamäti. Nie som si však istá, či by som po knihe siahla znova a čítala si ju viackrát. Ale určite ju môžem odporúčiť aspoň na jedno čítanie.
- štyri pusinky dostala kniha hlavne kvôli zloduchovi. Prekvapil ma, bola som z toho smutná, takže to si zaslúži jednu pusinku navyše. Inak to bol taký lepší priemer.

Za mňa:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...