štvrtok 10. októbra 2019

Barbara Boswell - Pokušenie


Anotácia:
Caleb Strong je známy dobrodruh a pôžitkár z tej časti mesta, ktorá nemala medzi jeho obyvateľmi dobrú povesť. Je nesmierne eroticky príťažlivý a stelesňuje všetko to, čomu by sa taká žena, akou je Cheyenne W. Meritová mala už z diaľky vyhýbať. Považovali ju totiž za slušné dievča z dobrej rodiny. Bola tiež vydatá za "slušného chlapca", no zakrátko ovdovela. Keď ju raz Caleb pozval na divokú jazdu na jeho obrovskej motorke, nedokázala ho odmietnuť. Počas tej jazdy zažije pocit nesmiernej slobody a bezstarostnosti. Stále ju prenasleduje jeho bezočivý a zvodný úsmev, ktorý ju naplnil nekonečnou túžbou a tušením doteraz nepoznaného tajomstva. Keď sa konečne jeho pery dotknú jej úst v žiadostivom bozku, Cheyenne objavuje niečo, čo nikdy predtým nepoznala-hlboký, spaľujúci pôžitok. Na druhej strane Caleb zisťuje, že vo svojom náručí drží bytosť s temperamentom šelmy, ktorá prijala riziko lásky k nemu.
Caleb chcel už dávnejšie odplatiť obyvateľom mesta krivdy, ktorých sa kedysi dopustili na jeho rodine. To, čo cíti k Cheyenne, môže zásadne zmeniť jeho zámer.
Je jej láska schopná mu ponúknuť šancu zmieriť sa s mestom? Vzdá sa Caleb túžby po odplate? Nebude ich šťastie len prchavým okamihom? Dokáže pre Cheyenne a jej detí vytvoriť chýbajúce teplo domova?
O knihe:
original - Strong Temptation (originál obálka je rovnaká ako naša)
- nepochádza zo žiadnej série
obálka - čo mám na ňu povedať? Mne sa ku knihe nehodí. Ale to je tým, že ja som si ich predstavovala inak.
dej sa odohráva - Whitneyville - Georgia

Moje pocity:
- 21. júla 2019 od rána, do večera
- "lepší" ľudia vo Whitneyville si mysleli, že Strongovci sú chudobná spodina, hlúpi, nevzdelaní a priťahujú len problémy, teda skôr asi ich vytvárajú.
- Caleb Strong bol taký drsný chlapec na motorke s vytetovanou kobrou s tetovaním (kobra mala na sebe tetovanie kobry). Skrýval celkom zaujímavé tajomstvá. Ako hrdina sa mi páčil. Mám rada zlých chlapcov, ktorý sú v hĺbke duše úžasne sladký. Teda záleží na koho. Pre hajzlíkov vedia mať aj päste, ale pre dobrých ľudí majú veľké srdce.
- Joni Lynn - jeho neter, bývala u Cheyenne a tak trochu sa starala o jej deti. Ale hlavne si ju k sebe nasťahovala, aby sa z nej nestala mamička v šestnástich, aby sa nevykašlala na školu, ale aby študovala ďalej a niečo sa z nej stalo, lebo nato mala, ale keďže pochádzala z prostredia ako pochádzala, tak potrebovala niekoho, aby jej otvoril oči a ukázal, že má na všetko, čo bude chcieť, len sa musí snažiť.
- bolo zaujímavé ako sa tu vymenili role. Trochu SPOJLEROVANIA!
Cheyenne bola v mladosti (aj teraz) bohatá dáma-slečna z najlepšej rodiny vo Whitneyville (jej predok založil toto mesto), takže bola niečo ala princezná. Postupne sme zisťovali, že tých peňazí už nemala tak veľa, takže musela pracovať a starať sa o svoje dve deti a nemohla si dovoliť míňať hromadu peňazí. Dokonca ani len na nejaké nepotrebné hračky pre svoje deti. Zato Caleb mal peňazí zjavne dosť a mohol si dovoliť ich rozhadzovať. Takže sme mali dve veci na zisťovanie - aký bol jej manžel a prečo ju nechal nezaopatrenú a kde berie Caleb peniaze. Robí s drogami, robí niečo nelegálne?
- bola tam aj menšia vedľajšia línia o tom kto je otcom Joni Lynn, ale to bolo len také jemné spestrenie. Nič veľké. Väčšina knihy sa venovala Cheyenne a Calebovi a chémii medzi nimi, ale aj tak sa mi to páčilo. Bola to taká typická kniha, ktorá sa mi páči. Teda skôr hlavný hrdina. Drsný, ale jemný. Pekný ale aj múdry... A so svojím malým tajomstvom.
- nato, že je to love story to bola veľmi dobrá kniha. Síce plná predsudkov (z oboch strán) - bohatý verzus chudobný, ale bolo to zaujímavé. Nie všetky mestečká sú plné lásky, porozumenia a dobrých ľudí. Tu nám autorka ukázala, že sa nájdu aj takéto dediny, mestá, ktoré sú plné ohovárania, posudzovania ľudí, podľa toho z akej rodiny pochádzajú (inak ja som skôr zažila túto stránku dediny, ohováranie, reči ako tá krásna dedina plná ľudí, ktorí si pomáhajú)...
- trošku také klišé, ale mne sa zdal príbeh príjemný a myslím si, že určite stojí za prečítanie a možno aj niekoľkokrát

Za mňa:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...