štvrtok 31. marca 2022

Tracy Anne Warren - Princezná a gróf


Anotácia:
Keď Emma, princezná z malého európskeho kráľovstva, dostane od brata list so správou, že jej dohovoril sobáš, uvedomí si, že bezstarostné časy sú nenávratne preč a prichádzajú povinnosti. Má len osemnásť rokov, budúceho ženícha v živote nevidela a jediné, po čom túži, je aspoň štipka dobrodružstva. Kým ju naveky uväznia v manželstve bez lásky, chce okúsiť ozajstný život, a tak utečie do Londýna...
Bývalý námorný kapitán Nick Gregory zdedí po bratovej smrti grófsky titul, po ktorom nikdy netúžil. Život na súši mu nie je po chuti, ale len do chvíle, keď mu osud privedie do cesty záhadnú mladú krásku. Nick jej uverí, že je chudobná guvernantka, ktorá sa ocitla v ťažkostiach, a ponúkne jej ochranu a strechu nad hlavou...
O knihe:
original - The princess and the peer
- 1. časť (uuuu, počujete to? Prvá časť. To sa u mňa často nestáva :D, ale tuším sa za poslednú dobu začínam nejako zlepšovať.) z trilógie Princezná nevesta/Tri princezné (The princess brides):
Princezná a gróf; Princezná a horal; Tvrdohlavá princezná
obálka - naša obálka je pekná, ale ten originál sa mi páči trochu viac. Možno viac ako trochu.
dej sa odohráva - Škótska vysočina; Londýn; Penworthy Hall (Anglicko); 1815

Moje pocity:
- ? - 17. február 2021
- zo začiatku sa mi kniha veľmi páčila, ale potom sa mi zdalo, že pomaly upadá, ale aj tak stále patrí k tým lepším
- to ako Emma ušla bolo trochu slabo uveriteľné. Ako princezná mala mať iné stráženie, aby sa k nej niekto nedostal a nie žeby ona dokázala len tak utiecť. Dokázala by som tomu uveriť. Dokázala by som uveriť aj tomu ako sa spoznali a že ona išla s úplne cudzím človekom, aj to všetko naokolo by som zvládla, ale to, že asi od polovice možno až v poslednej štvrtine sa tam potom už celý čas riešila len láska medzi nimi a to, že nemôžu byť spolu, lebo jej brat ju chce vydať za kráľa mi liezlo už po čase na nervy. Nemohli tam dať nejakú aspoň drobnú zápletku? Ako bolo tam niečo, čo malo byť zápletkou a vyriešením, ale bolo to až na konci a už to potom bolo jasne ako to skončí. Ten koniec mi k tomu dobrému začiatku nepasoval. Zdal sa mi len taký priemery a ten začiatok určite priemerný nebol.
- postáv tam bolo dosť, ale nebolo to nejaké prehnané - jej priateľky princezné, jeho teta, jej učiteľka, jej brat a sestra a ešte by sa asi pár ľudí našlo
- páčil sa mi štýl akým autorka písala, aj postavy boli celkom dobre napísané. Len ten koniec ma fakt mrzel. Autorka chcela všetko zhrnúť na pár stránok. Neviem. Mne sa to nepáčilo.
- ale ešte sme len na začiatku. Ak by ste boli princezná. Mali by ste sa vydať za niekoho, koho ste v živote nevideli a vedieť, že skončíte v zlatej klietke, ale mali by ste chuť vidieť svet neskúsili by ste si to dlhé čakanie skrátiť drobným "výletom"? Ja som si nie veľmi istá, čo by som spravila (keďže som skôr strachopud ako odvážna), ale podľa mňa nemala veľmi na výber, keď vedela aký život ju čaká a mala príležitosť, tak prečo ju nevyužiť?
- páčili sa mi tie jej princeznovské kamarátky :) Ariadne bola skôr taká vodkyňa, ktorá sa hodí aj za kráľovnú a Mercedes by tiež mohla byť kráľovnou, ale skôr by bola len takou poslušnou trpiteľskou. Podľa toho aká bola v tejto knihe by som povedala, že by sa nechala od manžela podvádzať, poslúchala by ho na slovo... Na knihu o nej som sa až tak veľmi netešila, ale možno ma prekvapí.
- najviac sa teším na knihu o Ariadne. Podľa mňa to bude riadna rebelka a som zvedavá ako dá "na frak" kráľovi - Emminmu bratovi. Tiež ma zaujíma ako z neho autorka spraví dobráka, lebo v tejto knihe veľmi pochopením k láske neoplýval. Nevyzeral byť zlý, ale zdalo sa mi, že je v prvom rade kráľ a až potom človek, brat... A o láske ani nehovorím. To si myslím, že zo začiatku nebude ani vedieť čo je. Uvidíme, ale veľmi sa nato teším, keby sa dalo, tak hneď siahnem po ich knihe, ale najskôr by som si chcela prečítať Princezná a horal a tú ešte nemám.
- neviem o čom mám písať, lebo mi to prišlo ako keby to písali dve rozdielne osoby alebo ako keby knihu začala autorka písať a dokončila ju až za pár rokov. Prvá polovica bola veľmi dobrá a druhá sa s ňou len zviezla. Tá sa mi fakt oproti tej prvej časti veľmi nepáčila.
- ten začiatok bol taký záživný. Emma ušla, stretla Nicka, bývali spolu, bral ju na rôzne výlety, všetko samé zaujímavé veci.
- možno tam mohlo byť viac rozobraté to, že Nick bol kapitán na lodi. Nejaké príbehy z jeho minulosti alebo možno aj teraz sa mohli previesť na lodi. Boli tam síce spomínaní jeho námorníci, ale to všetko spestrilo prvú polovicu.
- knihu určite odporúčam. Bola veľmi dobrá, ale pri konci treba trochu zažmúriť oči (trochu dosť).

Za mňa:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...