štvrtok 10. marca 2022

Stephanie Laurens - Diablova nevesta


Anotácia:
Krásna emancipovaná vychovávateľka Honoria Wetherbyová sa na rozdiel od svojich rovesníčok vôbec nechce vydať, ale čoraz väčšmi túži po dobrodružstve. Jedného dňa jej osud konečne vyjde v ústrety a postaví jej do cesty neznámeho umierajúceho mladíka. Čoskoro vyjde najavo, že chlapec, ktorý sa stal obeťou vraždy, bol blízkym príbuzným Sylvestra Sebastiana Cynstera prezývaného Diabol. O mladej žene sa začnú šíriť nepekné klebety, ale rodinný klan Cynsterovcov ju vezme pod ochranné krídla. Diabol si totiž zaumienil, že mladá kráska bude jeho ženou. A tak Honorii, ktorá je rozhodnutá stoj čo stoj vypátrať vraha, pribudne ďalšia starosť: musí odolávať zvádzaniu nenapraviteľného búrliváka Diabla Cynstera...
O knihe:
original - Devil's bride
- 1. časť zo série o rode Cynsterovcov:
Diablova nevesta; Zvodcov sľub; Škótska nevesta; Skrotenie zvodcu; Záhadná grófka;
All about love; All about passion; The promise in a kiss; On a wild night; On a wicked dawn; The perfect lover; The ideal bride; The truth about love; What price love?; The taste of innocence; Where the heart leads; Temptation and surrender; Viscount Breckenridge to the rescue; In pursuit of Eliza Cynster; The capture of the earl of flencrea; And then she fell; The taming of Ryder Cavanaugh; By winter's light; The tempting of Thomas Carrick; A match for Marcus Cynster; The lady by his side; An irresistible alliance; The greatest chalange of them all; A conquest impossible to resist; The inevitable fall of Christopher Cynster.
obálka - pozrite si dobre toho pána, ak čítate romantiku určite ho už poznáte. Sukničkár jeden :D Inak nie je zlá, ale taká obyč. V pohode.
dej sa odohráva - 1818; 1819; Cambridgeshire; Londýn (Anglicko)

Moje pocity:
- 9. - 18. január 2021
- páčili sa mi hlavní hrdinovia. Honoria bola bohatá, ale živila sa ako vychovávateľka. Nie preto, že by musela, ale chcela, takže si mohla svoje žiačky vyberať. To bolo zaujímavé. Takú hrdinku si nepamätám.
Diabol bol sympatický hrdina. Bohatý, pekný... Ale najzaujímavejšie bolo, že bol hlavou rodiny a bral to naozaj vážne. Staral sa o rodinu a asi to na neho dosť pôsobilo. Bol taký SAMOVLADCA, takže bol dosť neviem ako to nazvať, ale čo chcel, čo si zaumienil za tým si išiel. Ako napríklad to, že sa chcel oženiť s Honoriou. Bral to ako samozrejmosť, aj keď ona ho celý čas presviedčala, že sa nechce vydávať a chce ísť do Afriky. Aj to bolo zaujímavé. Hrdinka, ktorá mala chuť cestovať do takej exotiky.
Z Diabla som mala zvláštne pocity. Okrem toho divokého mena. Bol trochu taký, že on je nadradený muž a jeho žena má byť "poslušná". To si potom vybral dosť zle, lebo Honoria mu chcela pomáhať pri vypátraní vraha stoj čo stoj, takže buď sa jej musel podvoliť a nechať ju nejako pomáhať alebo si mohol hľadať inú ženu. To sa mi tiež na nej páčilo, že si šla za svojim a nedala sa odradiť ani takým silným mužom ako bol Sylvester. Mohol naháňať strach veľa ľudom, ale Honoria medzi nich nepatrila.
- trochu mi liezlo na nervy ako ju volal Honoria Prudence. Prečo ju musel volať oboma menami? Ale tak nebola to nejaká vada a asi to patrilo k nemu.
- páčila sa mi Diablova poznámka:
"Zdá sa, že v rodine Cynsterovcov sú manželky to jediné, čoho sa muži obávajú."
- postavy, tak tých tam bolo dosť - jej brat Michael, jeho bratranci Vane, Charles, Gabriel, Lucifer, Diablov nevlastný brat Škandál, vojvodkyňa vdova - jeho matka, Tollyho rodičia a jeho súrodenci... Proste veľmi veľa ľudí.
- milujem tieto knihy, kde rodina drží spolu. Mala som v tom, ale trochu bordel, lebo ich bolo naozaj veľa všetkých tých bratrancov, nevlastných súrodencov... Niektorí sa mi zapáčili, takže som zvedavá na knihy o nich. Uvidím kedy sa na ne vrhnem.
- ten začiatok bol dosť taký smutný ako sa starali o zomierajúceho Tollyho. Stále som dúfala, že to prežije, ale to by potom nemali dôvod hľadať vraha a chcieť pomstu, ale bolo mi ľúto, že musel zomrieť taký mladý chlapec, ktorý si toho ešte asi veľa neužil.
- vraha sme poznali už od začiatku. Myslím, že nato, kto to je musia prísť všetci, ale vadilo mi to len trochu, lebo stále som bola zvedavá aký mal nato dôvod. Peniaze? Ale ako by sa k ním dostal? Alebo chlapec, ktorého zastrelili vedel niečo, čo nemal...? Čo v tom bolo?
- v knihe sa riešili dve veci - hľadanie vraha a to, aby Honoria pochopila, že si Diabla chce/musí vziať. Nešlo ani o to, že on by ju presviedčal, ale o to, že on si bol istý a ona to musela prijať/pochopiť :D Ale aj tak to bolo pekné, lebo nakoniec, aj on musel niečo pochopiť.
Potom sme sa dozvedeli aj to, prečo sa Honoria nechcela vydať a bolo to tiež hrozné. To čo zažila bolo nenormálne, desivé, smutné. Muselo to byť pre ňu naozaj tvrdé, aj pre jej brata to určite nebolo ľahké, ale pre ňu to bolo určite horšie. Ak si to prečítate budete vedieť :(
- porovnala by som tieto knihy s Lindsey alebo Kleypas. Páčilo sa mi ako autorka píše. Dialógy, opisy, všetko bolo dobre, ale občas sa mi zdalo, že to už zbytočne preťahuje (mohla tam dať ešte niečo zaujímavé alebo to skôr skončiť) a vraha sa dalo ľahko uhádnuť, ale aj tak by som ju priradila k tým lepším autorkám.

Za mňa:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...