utorok 29. marca 2022

Elizabeth Hoyt - Havraní princ


Anotácia:
Mladú vdovu Annu takmer zrazí do blata na ceste muž na koni, sprevádzaný obrovským psom. Neromantické a trápne. Anna sa dozvie, že gróf zo Swartinghamu, muž s tvárou poznačenou kiahňami a s povesťou zlostného grobiana, hľadá tajomníka, lebo dvoch, slabšie povahy, už vyhnal. Anna využije situáciu a zamestná sa uňho, musí totiž do spoločnej domácnosti so svokrou doniesť niečo na obživu. Svojou nebojácnosťou a usilovnosťou grófa zaujme a z nevrlého šľachtica sa postupne stáva galantný spoločník. Anna si uvedomuje, že sa zaľúbila a cíti k nemu fyzickú túžbu. Mladá žena stojí pred voľbou, či ten oheň v sebe potlačiť, ako sa na cnostnú vdovu patrí, alebo ho nechať, nech sa naplno rozhorí...
O knihe:
original - The raven prince
- 1. časť zo série Princovia (Princes):
Havraní princ; Leopardí princ; The serpent prince (vyšla v češtine ako Hadí princ); The ice princess (to je písané len ako novela)
obálka - pekná. Fialovú nemusím, ale táto sa mi páči, ale mohli hrdinovi spraviť pár jazvičiek.
dej sa odohráva - 1760; Little Battleford; Londýn (Anglicko)

Moje pocity:
- 4. - 5. február 2021
- o druhej časti som si prečítala pár nepekných recenzií, takže som išla do tejto knihy s malou dušičkou a povedala som si, že veď keď nebude dobrá, tak ju posuniem ďalej a budem mať aspoň viac miesta.
- ale teda táto časť bola geniálna, teda aspoň pre mňa. Páčilo sa mi tam skoro všetko. Okrem toho naťahovaného konca. Opisy, dialógy, postavy, dej.
- možno mi zo začiatku trochu vadili začiatky kapitol, lebo tam boli úryvky z knihy Havraní princ a čakala som, že to bude nejaká blbosť, ktorá ma bude odťahovať od deja, lebo si budem musieť pamätať dve knihy, ale nakoniec som prišla nato, že tento príbeh poznám a je pekný.
- priznávam zo začiatku mi Edward nebol dvakrát sympatický. Bol to strašný jedoš. Ok, mal traumu zo svojich jaziev. Mal za sebou stratu celej rodiny pri kiahňach. Bol taký chudáčik opustený, ak nerátam jeho priateľov, ženy... Ale nemal nejakú rodinu, o ktorú by sa mohol oprieť, porozprávať sa... Postupne sa z neho začal črtať silný chlap s veľkým srdcom. Keď sa človek pozrel na jeho sluhov. Hlavne na jeho komorníka :D Toho chlapa by nikto normálny nezamestnal. Bolo tam kopec vecí, ktoré vám postupne vchádzali do očí a rozlievali sa vám v mysli a prišli ste nato, že ste do neho zamilovaný. Aspoň ja :D
- Anna bola zaujímavá postava. Bola to vdova, ktorá žila so svokrou a nemali veľa peňazí, tak si hľadala zamestnanie. Podarilo sa jej šťastnou "náhodou" dostať prácu u grófa. Stala sa jeho tajomníčkou. Takže sa stretávali pomerne často a čakala som, že sa medzi nimi niečo vyvinie, ale vôbec to nebolo také jednoduché. To čo spravila Anna, aby ho dostala bolo dosť bláznivé, až neuveriteľné, ale prečo nie. Veď predsa (skoro) všetko je možné, len treba chcieť.
- páčil sa mi jeho pes, ktorý pôsobil dosť hrozivo. Páčilo sa mi ako sa k nemu dostal a bolo zaujímavé, aj to, že nemal meno. A tak sa Anna rozhodla, že mu nejaké musia vymyslieť.
- postáv tam bolo veľa - jej svokra, jej priateľka s manželom, fiflena z ich dediny s manželom, jeho služobníctvo, jej dve nové priateľky, nejaký jeho priatelia aj nepriatelia...
- to ako sa dozvedel, čo vyviedla bolo trochu zvláštne, ale nebolo to zlé. Čakala som však, že sa to dozvie nejako inak.
- posteľných scén tam bolo neúrekom a boli dosť žhavé
- dozvedeli sme sa niečo z jeho minulosti, ale aj z tej jej
- páčil sa mi vzťah, ktorý mala Anna so svokrou. Bolo to dosť zaujímavé. Väčšinou bývajú svokry opisované ako mrchavé stvorenia. Toto bola jedna veľmi príjemná pani.
- skoro som sa roztopila, keď jej doniesol z Londýna darček. To bolo také romantické, aj keď on si to asi neuvedomoval.
- mala som problém sa od knihy odtrhnúť. Začala som ju čítať pred spaním (cca okolo ôsmej) a odložila som ju až okolo jednej ráno, aj to len kvôli tomu, aby som sa aspoň trošilinku vyspala a potom som s ňou pokračovala ráno a musela som sa teda naháňať, aby som stíhala aj veci, ktoré som potrebovala vybaviť, ale jednoducho som sa nedokázala odtrhnúť.
- prečítať by som si ju prečítala znova, možno by so mnou šla aj na opustený ostrov, ale niektoré stránky z nej by som si kľudne odpustila, lebo trochu naťahovali dej, ale ja mám čo hovoriť. Ja čo som za mlada pozerala telenovely a tam sa ten dej inak naťahoval a prežila som to :D takže odporúča 10 z 10 šéfkuchárov ako hlavné jedlo dňa. (Vydržala by som pri nej možno aj nejesť.)

Za mňa:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...