štvrtok 24. marca 2022

Sandra Brown - Dvojičky


Anotácia:
Ann a Allison Leamonové sa narodili ako dvojičky, ktoré sú si navlas podobné, preto Ann neváha požiadať sestru, aby ju na pár dní zastúpila, keď sa rozhodne prekvapiť svojho snúbenca kozmetickou operáciou prsníkov. Všetko pripraví tak, aby počas niekoľkodňového prestrojenia uchránila Allison od prílišných dôverností s Davisom. Na scéne sa však zjavuje Spencer, Davisov najlepší priateľ, ktorý sa zaľúbi do nepravej Ann a snaží sa jej zmocniť aj za cenu straty starého kamarátstva. Allison sa ocitá v dileme, či sa má priznať k podfuku, a tým stratiť Spencera, prvého muža v živote, ktorý aj ju neobyčajne priťahuje, alebo zničí Annin vzťah s Davisom. Obidve možnosti sú pre ňu vlastne neprijateľné, ale tmavovlasý a modrooký svetabežník Spencer Raft ju stále väčšmi núti zamotávať sa v protikladných pocitoch a žena hromadí chybu za chybou. Allison napokon v núdzi intuitívne volí "menšie zlo", ale tým sa príbeh ešte väčšmi zauzlí.
O knihe:
original - Thursday's child
- nepochádza zo žiadnej série
obálka - keďže nemám prebal posudzujem len podľa internetu, ku knihe sa hodí, ale mňa neohúrila
dej sa odohráva - Atlanta; Hilton Head (USA); tipujem 70-80roky?

Moje pocity:
- 1. - 3. február 2021
- nemám ku knihe prebal, takže som po nej siahla, lebo Sandra Brown a lebo mám rada dvojičky, ich zámeny, ich taký ten vzťah... Mohla som si vyhľadať o čom kniha je a možno som to spravila, keď som si ju kúpila, čo bolo asi dávnejšie, takže som si nepamätala obsah a chcela som sa nechať prekvapiť a dozvedieť sa aké je to čítať bez anotácie, bez toho, aby vám niekto povedal obsah, čo i len nejakú drobnosť.
- kniha ma nesklamala
- myslela som si, že jej sestra Ann je modelka alebo niečo také, ale ona bola programátorka. To ma dosť prekvapilo. Obe sestry boli veľmi inteligentné, pekné, aj keď tá jedna sa veľmi o svoj výzor nezaujímala a chodila trochu ako šupák.
- boli tam štyria hrdinovia. Hlavní hrdinovia boli Allison a Spencer. Vedľajší by som povedala, že bola jej sestra Ann a jej snúbenec Davis. Bol tam ešte Allisonin šéf/kolega (neviem presne) doktor Hyden a to bolo asi tak všetko.
- chudák Davis bolo mi ho ľúto, keď zistil, že sa sestry vymenili a on sa bozkával s Allison a dovoľoval si k nej. Bola to zábava, keď sa Allison hrala na sestru a vôbec jej to nešlo.
- stretnutie Allison a Spencera bolo zaujímavé, ale nepáčilo sa mi to, že on by zradil svojho veľmi dobrého priateľa kvôli žene. Ona bola pritom zasnúbená a on si možno chcel len užiť, aj keď cítil niečo silné, ale nič jej nesľuboval. Ako chápem, že videl ako sa správa k Davisovi a teda nebola prítulná snúbenica a keďže boli so sestrou rozdielne, tak sa im páčili aj rozdielne veci a on videl toto, tak možno preto mu nevadilo rozbiť im vzťah, lebo si myslel, že budú všetci nešťastní.
- prišlo mi zvláštne, že Spencer vedel, keď Allison klamala. Čakala som, že bude nejaký tajný agent, policajt, detektív alebo niečo podobné.
- cca v jednej tretine už som netušila čo chce autorka viac rozoberať. Veď to čo začalo, aj skončilo. Mala ich nejako popáriť a dosť, ale nie ona tam dala takú vec, ktorú som proste nečakala. Možno mi sekundou blysla v hlave, ale pochybovala som o tom, že by to tam autorka dala a že by sa nato Allison nechala nahovoriť. Bola som zvedavá ako to celé vypáli, ako sa dajú dokopy, čo sa tam bude diať...
- bola som tiež zvedavá, čo také Spencer robil, že sa tým nechcel chváliť, ani len pred ňou
- prvá polovica sa mi páčila, ale druhá bola taká nejaká, bez spojlerov to neviem opísať. Bolo tam niečo, čo mi nesadlo. Ok, asi to bola taká dávnejšia doba a hlavná hrdinka nebola moderná, ale možno ešte taký niekto aj existuje neviem. Páčil sa mi ten výlet na jachte, tá ich spolupráca. Vyzerali akoby boli vo vzťahu už dlho.
- ten koniec bol taký čudný a narýchlo, ale aj tak sa mi kniha páčila, lebo v polovici ma prekvapila niečím naozaj bláznivým a ten koniec ani nehovorím. To odhalenie jeho práce stálo zato :D

Za mňa:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...