utorok 28. júna 2022

Lisa Kleypas - Prenasledovaná kráska


Anotácia:
Všetko sa dá kúpiť
Železničný magnát Tom Severin je dosť bohatý a mocný, aby mohol uspokojiť každú svoju túžbu. Všetko a všetkých získa veľmi ľahko, stačí len požiadať. Nájsť si dokonalú manželku by malo byť jednoduché, a len čo zbadá lady Cassandru Ravenelovú, rozhodne sa, že musí byť jeho. Krásna a bystrá Cassandra je však odhodlaná vydať sa z lásky a tú jedinú jej Tom Severin nemôže ponúknuť.

Všetko okrem nej
Severin je najzaujímavejší a najpríťažlivejší muž, akého Cassandra kedy stretla, no má zmrazené srde. Ona však nemieni žiť v uponáhľanom svete bezcitného a bezohľadného muža, ktorý sa vždy snaží za každú cenu vyhrať.
Ohrdnutý nápadník Cassandre takmer zničí dobré meno a Severin využije príležitosť, na ktorú už dlho čakal. Ako vždy získa to, čo chce - alebo nie? Tom os svojej nevesty dostane cennú príučku: Nikdy nepodceňujte Ravenelovcov!
O knihe:
original - Chasing Cassandra
- 6. časť zo série Osudy rodu Ravenelovcov:
Bezohľadný darebákNemilosrdný magnátNeodolateľný pokušiteľ; Tajomný neznámy; Skrotený búrlivák; Prenasledovaná kráska; Devil in Disguise
obálka - krásna. Tá modrá je úžasná a tie šaty detto.
dej sa odohráva - 1876; Hampshire; Londýn (Anglicko); Jersey (Normanské ostrovy)

Moje pocity:
- 24. - 26. december 2021
- Tom, oh drahý Tom, tak dlho som na teba čakala. Ani neviem prečo ma tak zaujal, možno preto, že bol "zlý" chlapec alebo pre jeho inteligenciu alebo možno len pre jeho vyžarovanie. Nemusel sa v knihe ani objaviť, stačí, že som o ňom len čítala a dostal ma.
- priznajme si Cassandra bola naozaj to menej zaujímavé dvojča. Bola fajn, ale popri Pandore bola len to druhé dvojča. Pandora si vymýšľala slová, lebo reálnych slov nebolo tak veľa, aby dokázali vyjadriť to čo potrebovala. Vymýšľala hry. Bola živel. Cassandra bola to slušnejšie, tichšie dvojča. Dobre vychovaná mladá dáma. V tejto knihe konečne dostala priestor a zaujala. Skrotila asi to najväčšie zviera v tejto sérii a možno v celom Londýne.
- Tom mal inteligentnú myseľ (trochu mi pripomínal Sheldona Coopera, hlava myslela na plné obrátky, ale v oblasti citov to dosť pokrivkávalo), ale jeho srdce potrebovalo niekoho ako Cassandra. Niekoho, kto by ho dokázal roztopiť.
- Cassandra ako hlavná hrdinka bola múdra (určite nie ako Tom, ale nebola ani sprostá), išla si za svojim, mala obrovské srdce a mala ho na správnom mieste. Bola odvážna a tiež krásna.
- páčilo sa mi ich prvé stretnutie aj to ako chcel byť jej ustricou (toto si prečítajte sami)
- chápala som prečo nemala Cassandra o Toma záujem. Bol bohatý, múdry, pekný, ale ona chcela niekoho, do koho by sa mohla zamilovať a kto by sa mohol zamilovať do nej. Pri Tomovi pravdepodobnosť lásky nebola príliš vysoká. Asi skôr žiadna (teda aspoň na začiatku).
- páčila sa mi tá chémia medzi nimi dvomi
- musím však povedať, že moja predstava o knihe bola trochu iná (moja chyba ja viem, ak chcem knihu podľa seba mala by som si ju napísať :D). To čo sa tam udialo mi prišlo ako pritiahnuté za vlasy, ale všetko to vynahradilo to, keď spisovali "predmanželskú" zmluvu. To bolo také zlaté.
- bolo tu spomínané, že Tom chce založiť vlastné mesto. Som zvedavá, či bude niekedy ďalšia séria, ktorá sa bude odohrávať v tomto meste.
- páčilo sa mi, že sa Tom ujal chlapca z ulice, aj keď som bola trochu smutná a sklamaná, keď ho poslal od seba preč. Chápala som prečo to urobil, ale aj tak mi to bolo ľúto. Bazzle tam bol príjemným spestrením. Veľmi milý človiečik.
- bolo mi malého Toma ľúto. Ujal sa ho síce človek, ktorý mu pomohol a on sa tak mohol niekam vypracovať, ale nesprával sa k nemu veľmi pekne. Nech dokázal čokoľvek stále ho bral ako menej cenného. Bolo mi z toho smutno.
- to ako ho Cassandra dostala, aby začal čítať knihy bolo pekné. Takže nám tam autorka rozobrala zopár kníh, autorov... Zaujímavý spôsob ako dať tipy na knihy.
- ako vždy nechýbali tam aj iní hrdinovia z predošlých kníh, či iných sérii. Nezatienili však týchto dvoch hrdinov.
- páčilo sa mi ako tam autorka zakomponovala to "vypustenie" sestier na slobodu. To bolo pekne symbolické.
- na konci ma dostal recept na Popoludňajšie čajové pečivo lady Cassandry. Raz to určite musím vyskúšať.
- ak by som mala byť objektívna, tak by kniha dostala asi len 4 a pol pusinky. Pretože ma niektorými úsekmi sklamala, ale keďže pri tejto autorke nie som objektívna a Tom sa mi dostal pod kožu už skôr smola. Ak siahnete po tejto knihe nebudete ľutovať, ale odporučila by som vám ísť pekne po poradí a možno sa tiež zamilujete do Toma postupne každou predošlou knihou.

Za mňa:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...