utorok 7. júna 2022

Gaelen Foley - Snehulienka


Anotácia:
Miranda FitzHubertová ako nemanželská dcéra vikomta a herečky nemala v živote ustlané na ružiach. Po tragickej smrti rodičov skončila v dievčenskej internátnej škole, kde žiačky rozhodne nerozmaznávajú. Keď dovŕšila vek, v ktorom sú majetné dievčatá uvádzané do spoločnosti, rozhodol sa strýko Algernon siahnuť na jej dedičstvo, pôvodne určené na tento účel. Po ostrej výmene názorov zavraždil jej druhého strýka Jasona, ktorý bol jej poručníkom.
Štafetu poručníka preberá - v súlade s dohodou uzavretou po Jasonovom zranení pri bitke s Napoleonovou armádou - jeho bývalý veliteľ Damien Knight, gróf z Winterley.
Životaschopná Miranda má však o svojom živote úplne iné predstavy než príťažlivý gróf. Chce sa stať herečkou, keďže si svoj talent a triumf z nadšeného potlesku neraz vyskúšala pri svojich tajných nočných výletoch ako hosťujúca členka divadelnej spoločnosti z Birminghamu. Za umelecký pseudonym si zvolila meno Snow Whitová - Snehulienka.
O knihe:
original - Lord of ice
- 3. časť zo série Vyvolení / Knight miscellany:
Zlatovláska; Anjel môj; Snehulienka; Drahá sestrička; Diabol sa žení; Jedna noc hriechu; Hriešny bozk
obálka - celkom pekná
dej sa odohráva - 1814; 1816; Londýn (Anglicko); Berkshire; Warwickshire; Yardley; Coventry (dúfam, že som to dobre napísala)

Moje pocity:
- 23. - 28. júl 2021
- kniha začína vraždou. Presnejšie bratovraždou. Dokonca sme si mohli užiť aj pohľad na svet z pohľadu umierajúceho. Možno tým chcela dať autorka taký akčný nádych prvým stránkam, aby zaujala. Ale bolo to na mňa trošku nechutné. Chudák jej umierajúci strýko.
- pri prvom stretnutí Mirandy a Damiena sa on správal ako pubertálny blázon. Vyznával jej tam lásku, splietal blbosti... Aspoň, že nevedel s kým sa rozpráva. Aj keď potom, čo to zistil :D asi mu to muselo byť trochu trápne a zároveň aj nepríjemné, keďže bola jeho chovanica, ale stále sa mu páčila. Ovládnuť svoje hormóny a zároveň splniť si svoju povinnosť - dosť ťažká úloha.
- kniha bola zaujímavá, ale aj zvláštna. Nútila vás čítať, lebo ste boli zvedavý, čo autorka vyvedie postavám ďalšie, ale keď ste si to prečítali, tak ste si povedali - vážne? Toto čítam a baví ma to? Nehovorím, že bola zlá, ale niečo mi na nej nesedelo. Bolo to také - čo robíš? Prečo to čítaš ďalej?
- keby mu Miranda hneď na začiatku povedala, čo sa v škole deje, tak by jej možno pomohol dostať dievčatá odtiaľ preč. Ale keďže si tým nemohla byť istá, tak sa rozhodla, že od neho utečie, len čo bude nato vhodná príležitosť a príde zachrániť Amy.
- ich spoločná cesta do Londýna bola zaujímavá. Užívali si ju, spoznávali sa... Okrem rôznych strastí, prekážok a komplikácii riešili aj príťažlivosť medzi sebou.
- Damien mal svoje dôvody prečo jej nemohol dvoriť a zobrať si ju. Vo vojne utrpela jeho duša aj myseľ a tak bol trochu nebezpečný pre svoje okolie. Nie náročky, ale občas ako keby mu preplo aj keď bdel, aj keď spal a nevedel, čo robí a mohol niekomu ublížiť. Možno to chcelo len nežnú ruku, ktorá by sa o neho postarala. Ale to by si k sebe niekoho takého musel pustiť. Keďže bol dosť tvrdohlavý, tak to bol problém. Ale aj Miranda bola v tomto smere tvrdohlavá, len ju musel niekto nakopnúť, aby mohla nakopnúť ona jeho.
- Billy Blade bol vedľajšia postava (s tým sa stretneme v knihe Drahá sestrička), ktorá ma zaujala najviac a to tam tých vedľajších postáv bolo viac než dosť. Som na neho veľmi zvedavá.
- v knihe sa toho dialo dosť, ale nič také zaujímavé, čo by som vám chcela napísať mi nenapadá, takže už vám len poviem, že kniha bola dobrá. Zaslúžila by si aj tri a pol pusinky, ale druhýkrát už po nej zrejme nesiahnem, takže sa musí uspokojiť s tromi.

Za mňa:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...