štvrtok 8. augusta 2019

Lisa Kleypasová - Nemilosrdný magnát


Anotácia:
Rhys Winterborne je waleský magnát. Vlastní moderné nákupné impérium v Londýne, ktoré vybudoval len vďaka vlastnej húževnatosti a cieľavedomosti. Vo svojom svete dosiahne všetko, čo si zaumieni. V ceste za najvyššími métami mu bráni už iba jeho neurodzený pôvod. Keď sa zoznámi s mladou aristokratkou lady Helen Ravenelovou, je posadnutý myšlienkou vlastniť ju za každú cenu. Plachá Helen nepozná pozlátený, ale cynický svet londýnskej spoločnosti a vystaví Rhysovu pevnú vôľu skúške. Rhys si sobáš s ňou neúctivo poistí a jeho plánovaný úskok ich k sebe pripúta vzájomnou vášňou. Helen mu však musí odhaliť svoje najstrašnejšie tajomstvo a riskuje tým úplne všetko.

O knihe:
original - Marrying Winterborne
- 2. časť zo série Osudy rodu Ravenelovcov:
Bezohľadný darebákNemilosrdný magnátNeodolateľný pokušiteľ; Tajomný neznámy; Skrotený búrlivák; Prenasledovaná kráska; Devil in Disguise
obálka - moc fialová, ale pekná. Musím pochváliť, že naše a originál obálky sú tie isté.

Moje pocity:
- na začiatku minulého roka som si ju prečítala cez notebook v otrasnej kvalite, ale keď som si prečítala prvú časť musela som pokračovať aj druhou. Jednoducho som neodolala a potom som si prečítala tretiu časť, ktorú som dostala a vedela som, že táto kniha skončí v mojom náručí a budem ju čítať opäť a až potom vám opíšem moje pocity. Aj keď na prvýkrát sú tie pocity trochu odlišné ako na druhé čítanie. Moja blbosť. To už nemôžem urobiť, lebo z toho človek nemá taký zážitok, keby to bola aspoň nejaká dobrá e-kniha a nie nekvalitný word alebo pdf alebo čo to bolo. Potom som si v máji kúpila knihu a začala ju čítať. Ale nebolo to také jednoduché ako som čakala. Skončila som s čítaním  niekde za polovicou a nedala som to. Trčala mi na polici. Smutne na mňa pozerala. Mňa ohlodávalo svedomie, ale jednoducho som ju nevedela prečítať druhýkrát. Čo sa teda čudujem, lebo kniha bola dobrá. Aj keď druhá polovica bola na druhé prečítanie o niečo lepšia. Škoda, že si nespomínam na pocity z prvého čítania. Nakoniec som to vzdala a neskôr som ju začala čítať od začiatku a dočítala som ju 2.7.2019
- pri tejto knihe je podľa mňa nutné prečítať si aj prvú časť. Niežeby to bolo potrebné kvôli niečomu úplne dôležitému v nadväznosti, lebo aj tu sa čo to zopakuje, ale v prvej časti ma Rhys nehodu a skončí uväznení na lôžku a Helen sa o neho bude starať. A to je podľa mňa jedna z najlepších časti príbehu o tejto dvojici, ktorá ale nie je v tejto knihe. Určite by som najskôr siahla po prvej časti. Aby ste pocítili tu chémiu medzi týmito dvomi, ktorá vznikla už tam.
- o jeho obchode hovoriť už nebudem. Spomeniem len to, že fúha brala by som. Nejde ani tak o jeho bohatstvo (aj keď trochu aj hej), ale viac by som sa tešila z toho všetkého v jeho obchodnom dome. Hlavne knihy a krásne staro-nové oblečenie...
- Rhys bol naozaj nemilosrdný magnát. Názov knihy to vystihuje krásne, ale povedala by som, že len k ostatným. K svojmu škovránku, Helen, sa podľa mňa správal krásne. Aj keď bol na ňu príšerne nahnevaný a možno ju trochu vydesil, aj tak bol rozkošný.
- zápletka tam bola fajn. Nebolo to len o tom, že Helen zistila, že Rhys z nej nebude mať osoh SPOILER!!!
lebo je tak trochu nechcem ju nazvať bastard, ale jej otec nie je jej otec. Takže s jeho zámerom postúpiť do vyššej spoločnosti mu moc nepomôže. Myslela som, že to bude len o tomto, ale nakoniec tam autorka priplietla aj niečo iné. Zlaté. Fakt som si to užila. Pri jej ďalšom dobrodružstve jej pomáhala aj doktorka Gibsonová a mali sme možnosť sa s ňou lepšie zoznámiť. Aj keď popravde viac sa teším asi na knihu o Cassandre a Severinovi (ten ma zaujal), ale uvidíme, čo sa z doktorky vykľuje.
- ja mám pre túto autorku slabosť, ale už sa mi začínajú jej knihy trochu miešať medzi sebou. Táto kniha mi trochu pripomínala Podvečerné vábenie. Ale asi len tým bohatým hotelierom a tu bohatým majiteľom obchodného domu. Ale už sa mi tak trošku mýlili v hlave.
- občas mi prišli rozhovory až príliš dokonalé, prepracované a nereálne. Ako veľmi jej rozumel a tak.
- dej by som povedala, že bol fajn. Stále sa niečo dialo, aj keď stále mi tam chýbalo niečo veľké alebo aspoň tá posledná vec, ktorá sa tam stala mohla byť viac prepracovaná, rozpísaná a stala by sa veľkou.
- postáv tam bolo dosť. Dej sa odohrával hlavne medzi Rhysom a Helen, ale vždy medzi nich niekto vpadol. Či už jej rodina, jeho zamestnanci, grófka Berwicková, grófkin synovec...
- bolo tam dosť intímnosti. Možno až príliš, ale bolo to príjemné, sympatické. Žiadne extrémne nechutnosti.
- neviem, čo by som o knihe napísala, lebo bola dobrá, ale neviem nájsť nejaký odsek, ktorý ma zaujal a s ktorým by som sa oň chcela podeliť s vami. (To je tým, že si pri čítaní ešte stále neviem zapisovať. No, čo už so mnou.)
- zatiaľ to ale hodnotím tak, že kvalita kníh pomaly klesá. Prvá časť bola najlepšia, druhá o niečo slabšia a tretia ani nehovorím. Som zvedavá ako dopadnú ďalšie časti.
- kto má rád túto autorku, tak mu knihu určite odporúčam, ale nezačínala by som čítať túto autorku touto sériou. Príde mi dobrá, ale slabšia ako jej ostatné knihy. Povedala by som, že je to taký lepší priemer, ale zase je to Lisa, tak dostane 4 pusinky. Aj tá pekná obálka si to zaslúži.

Za mňa:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...