štvrtok 24. januára 2019

Gaelen Foley - Jedna noc hriechu


Anotácia:
Uznávaná autorka Gaelen Foley nám tentoraz ponúka neodolateľný príbeh zhýralého lorda Aleca Knighta, ktorý nikdy nehľadal lásku - až do chvíle, kým mu sama nezaklopala na dvere...
Lord Alec Knight, najpríťažlivejší zvodca v celom Londýne, má množstvo obdivovateliek z vysokej spoločnosti. Vďaka svojmu šarmu, charizme a šťastnej ruke pri hráčskych stoloch môže mať ktorúkoľvek ženu, čo sa mu zapáči.
Jeho bezstarostný život sa však od základu zmení, keď mu cestu skríži krásna a odvážna Becky Wardová. Vysvitne, že Becky je na úteku pred svojím ruským príbuzným kniežaťom Michailom Kurkovom, pretože sa jej podarilo odhaliť jeho desivé tajomstvo. Uprostred hroziaceho nebezpečenstva Alex s Becky cítia, ako rastie ich vzájomná príťažlivosť, až napokon spolu strávia noc plnú hriešnej vášne. Alex sa zachová ako pravý rytier a prisahá, že svoju dámu ochráni, v hre však už dávno nie je len jeho česť, ale aj city. Je možné, žeby neskrotný londýnsky zhýralec našiel, čo nikdy nehľadal - pravú lásku?
O knihe:
original - One night of sin
- 6. časť zo série Knight Miscellany:
Zlatovláska; Anjel môj; Snehulienka; Drahá sestrička; Diabol sa žení; Jedna noc hriechu; Hriešny bozk
obálka - neviem. Nie je škaredá, ale hrdinovia sú tak ďaleko od seba (Neviem, čo na obálku. Ale hoď tam nejaké dve fotky, však to jedno). To sa mi moc nepáči.
dej sa odohráva - 1817, Londýn, Yorkshire

Moje pocity:
- január 2019
- touto knihou som ukončila starý rok a začala nový. Myslela som si, že to bude fajn, že keď mám rozčítanú knihu na nový rok, tak to bude po celý rok a prečítam všetky knihy sveta. Ha, ha, ha. Tá kniha skoro skončila ako nikdy nedočítaná kniha. Nakoniec som ju za posledné dni schytila za stránky a jednu po druhej som trhala (obrazne) a konečne som ju dočítala (áno, môžem ísť čítať zase niečo normálne, dúfam).
- musím sem dať aj toto zo zadnej strany knihy:
"Táto nádherná romanca vám umožní prežiť vzrušujúce dobrodružstvo, na ktoré tak skoro nezabudnete. Nemali by ste sa však do nej pustiť večer, lebo nezaspíte, kým ju celú neprečítate." Fresh Fiction.
Vážne? Neviem, či sme čítali rovnakú knihu alebo človek nečítal iné knihy, tak mu aj takéto niečo stačilo. Preboha ja som mala problém knihu dočítať. Každá ďalšia stránka bola týraním. Dočítala som to asi len preto, že som chcela vedieť. Ani neviem, čo vlastne. Asi musím mať prečítané všetky knihy, ktoré začnem. Zatiaľ som nedočítala len jednu knihu a mám ju odloženú medzi neprečítanými. Takže aj s touto som bojovala až do konca.
- bolo tam na mňa príliš veľa s.xu. Mne to neprekáža, ale potrebujem v knihe aj nejaký zaujímavý deň a aby bola aj dobre napísaná. Niečo také, čo ma v nej dostane.
- Alec mi neprišiel príťažlivý. Zhýralcov môžem, ale gemblerov nie (a to v anotácii o šťastnej ruke? Asi nie!). Dokonca okrem čakania na rodinné peniaze nič nerobil. Ok, šľachtici nemuseli robiť, ale väčšinou sú to usilovní ľudia, aj keď zhýralí, ale nežijú len tým. Autorka sa to možno snažila zachrániť tým ako bojoval za Becky, ale neverila som ani ň z toho.
- táto autorka má celkom dobré knihy. Napr. Club Inferno som mala dosť rada, ale táto kniha ako by nebola ani od nej.
- 90% knihy bolo o dvoch hlavných hrdinoch. Niekedy mi to vadí, niekedy nie. Tu mi vadilo hlavne to, že boli stále zavretí len vnútri (preto tam asi bolo toľko s.xu), lebo Becky prenasledovali.
- bolo tam veľa opisov, menej a trochu aj nudné dialógy
- ku koncu cca posledných 50 stránok sa to už zlepšilo, ale knihu to teda nezachránilo, lebo keby som normálna, tak ju už dávno predtým odložím
- keby sme sa od začiatku stretávali aj s jeho kamošmi a aj s inými ľuďmi. Nehovorím, že sa tam sem tam nikto neobjavil, ale to bolo len také mihnutie, že by mi to pri trošku dlhšom žmurknutí mohlo aj ujsť.
- určite sa táto kniha bude niekomu páčiť, ale mne teda nie. Arrivederci teda skôr donevidenia.
- rozmýšľam nad 1 alebo 2 pusami, ale nakoniec asi z ľútosti a trochu kvôli autorke dostala 2, ale siahať po nej už v živote nebudem

Za mňa:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...