utorok 31. mája 2022

Jude Deveraux - Anjel pre Emily


Anotácia:
Emily, knihovníčka z malého mesta, ktorá miluje svoju prácu, ale inak žije všedným, nie veľmi pestrým životom, zrazí cestou z oslavy neznámeho muža. Na jej veľké prekvapenie jej neznámy vysvetlí, že je jej anjel strážca a prišiel ju zachrániť pred smrteľným nebezpečenstvom. Od tej chvíle sa Emily ani na zlomok sekundy nenudí. Keďže anjel dostal telo hľadaného zločinca, majú v pätách políciu, FBI, záhadných atentátnikov aj Emilinho žiarlivého snúbenca Donalda. Anjel síce disponuje zázračnými schopnosťami, no v bežných ľudských situáciách je milo bezradný. Emily nemá to srdce, aby ho od seba odohnala...
O knihe:
original - The angel for Emily
- nepochádza zo žiadnej série
obálka - páči sa mi tá modrá, ale nechápem tomu obrázku na knihe. Skôr by sa mi tam hodili nejaké krídla alebo niečo také anjelské.
dej sa odohráva - 1998; V horách Severnej Karolíny; Greenbriar; a ešte na pár iných miestach

Moje pocity:
- 3. - 10. júl 2021
- ich prvé stretnutie bolo trochu zvláštne - zrazila ho autom, ale keď si vezmete, že to bol jej anjel strážny, tak si neviem predstaviť vhodnejšie zoznámenie. Objavil sa tam ako blesk z jasného neba. Ako anjel, ktorý spadol z neba. Ona trochu hysterčila ani nie tak kvôli tomu, že ho prešla, ale on o nej vedel také veci, že naozaj vyzeral, že ju špehuje a že to bola pasca a teraz ju buď znásilní alebo zabije. Nečudujem sa jej, že mala také bláznivé myšlienky.
- zo začiatku mu samozrejme neverila. Buďme realisti. Kto by niekomu veril, že je jeho anjel strážny (tam písali strážca, čo sa mi zdalo trochu čudné, ale ok) a prišiel mu pomôcť, lebo mu hrozí nebezpečenstvo, zlo... Asi nikto. Takže ju musel o tom presvedčiť alebo ju aspoň nejako presvedčiť, aby s ňou mohol ostať a zistiť, kto jej chce ublížiť.
- Emily ako postava nebola zlá, ale nebola nejako výrazná. Zachránilo ju samozrejme, že bola knihovníčka a že ju autorka pekne opísala, ale neviem, či by som sa s ňou chcela vymeniť.
- zato Michael bol zaujímavý. Pripomínalo mi to trochu knihu Rytier v zlatej zbroji - tým, že on prišiel z neba, takže sa s ľudskými každodennými vecami musel zoznamovať... Bolo to ako keď prišiel rytier z minulosti a tiež sa zoznamoval s vecami so súčasnosti (v jeho svete to bola budúcnosť). Aj keď nechápem. Staral sa o ľudí ako anjel strážny stáročia a on nepoznal futbal a podobné veci? To že nevedel variť by som chápala, aj to, že nevedel, čo ako chutí, keďže ako anjel nejedol, ale niektoré veci musel vidieť, keď sa staral o svojich smrteľníkov. Nevadí, aj tak to bolo dobré.
- Michael ma ako hlavný hrdina zaujal viac ako Emily. Možno to bolo tým, že bol anjel alebo tým, že sa rozprával s duchmi a inými neviditeľnými bytosťami. Neviem, ale ako hrdina patrí k tým lepším.
- s.xu veľa nečakajte, ale ten čo tam bol, tak ten bol na nezaplatenie. Nie som si istá, či by som taký chcela zažiť. V našej realite by ste si museli dať nejaké hríbiky alebo nejakú trávičku :D Ale bolo to fajn, také iné. Určite iné ako v iných romantických knihách. Také skôr fantasy. Bol to predsa len s.x s anjelom, aj keď v ľudskom tele.
- postáv tam nebolo veľa, ale ani málo. Emily, Michael, Donald (jej snúbenec), duchovia a potom také malé vedľajšie postavičky. Nikto sa tam okrem nich nezohrial nejako dlhšie.
- štýl písania tejto autorky mám rada. Už mám od nej prečítaných toľko kníh, že nie je o čom. Aj keď nie vždy sa mi príbeh páči na sto percent, ale autorka by naozaj aj ten telefónny zoznam vedela pekne napísať.
- Michael vedel čítať Emily myšlienky. Niekedy sa mi zdalo, že nie vždy. Ak by jej ich čítal stále, tak by vedel vždy čo si myslí. Takže asi jej ich čítal len vtedy, keď chcel. Si myslím. Možno si myslím zle.
- páčilo sa mi aj to ako jej hovoril o jej minulých životoch, o tom ako sa o ňu staral... Bolo to zaujímavé, aj keď tým prezradil, že on sa na anjela veľmi nehodí, keďže bolo z jeho rozprávania cítiť, že zo všetkých ľudí, o ktorých sa mal starať mal najradšej Emily, a aj keď si to neuvedomoval on ju miloval už dlho. Niekoľko jej životov a veľa ľudí, o ktorých sa mal starať, tak občas aj ovplyvňoval, či už nejakého zločinca, aby sa dostal do väzenia a nemohol viac ubližovať alebo jej tým, že si nevedela vybrať dobrého manžela, tak ju radšej nechal samú... Toto by anjel robiť nemal a nie len z môjho pohľadu, ale aj podľa tých ich pravidiel.
- páčil sa mi príbeh toho ducha - kapitána Madisona v tom "strašidelnom" dome, aj keď popravde ja by som tam žiť nechcela a ešte k tomu s duchom, aj keby mal neviem aké veľké bohatstvo a drahokamy aj na tony. Hrad alebo zámok s duchom by som možno zvládla (hovorím MOŽNO), ale nejaký obyčajný dom to nie.
- ten koniec mi nedával zmysel. Pripadalo mi to, že autorka nevedela ako to ukončiť, tak to nejako zlepila. Nebolo to zlé, ale také pritiahnuté za vlasy. Teda teraz myslím to ako sa Emily dozvedela kto ju chce zabiť, ako ich dostali...
- a o tom úplnom konci ani nemám chuť rozprávať. Nebolo to podľa môjho očakávania, ale to by som ešte ako tak vedela prekúsnuť. Bolo mi ľúto ako to skončilo a že nakoniec ani neverili na duchov :( Ale autorka si to tak predstavovala, tak to muselo tak skončiť :)
- keby nebolo toho konca knihe by som možno dala aj päť pusiniek, ale takto sa musí uspokojiť so štyrmi. Knihu odporúčam, lebo bola dobrá, aj keď skôr taká fantasy. Pre človeka s romantickou dušou, ktorý siaha hlavne po romantických knihách s happy endom je toto určite dobrá voľba.

Za mňa:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...