štvrtok 12. mája 2022

Charlotte Hughes - Skúsme to znova


Anotácia:
Lucasovi McKayovi sa podarilo urobiť kariéru. Stal sa úspešným podnikateľom a svadba s bohatou a krásnou Honey Buchannanovou bola zavŕšením jeho snov. Lucas získal jej srdce napriek odporu a nesúhlasu jej panovačného otca.
Honey bola spočiatku veľmi šťastná a zaľúbená do svojho manžela, ale len dovtedy, kým po niekoľkoročnom manželstve nezistila, že Lucas trávi viac času v práci ako doma, a nie je ochotný venovať sa rodine. A tak si po pohrebe svojho otca zbalila kufre a spolu so svojimi malými deťmi sa vrátila do rodičovského domu, aby sa pokúsila postaviť na vlastné nohy.
Lucas nechápe, prečo to urobila. Veď jediným motívom jeho fanatickej práce bola snaha poskytnúť jej a ich deťom všestranný komfort!
Podarí sa Lucasovi presvedčiť Honey, že sa zmenil a pochopil jej potrebu sebarealizácie?
Vyjde mu Honey aspoň trochu v ústrety v jeho pokuse začať všetko znovu?
O knihe:
original - Tough guy, savvy lady
- nepochádza zo žiadnej série
obálka - bombová. Ku knihe sa veľmi hodí. Tá baba na obálke mi pripomína Zdenku Studenkovú.
dej sa odohráva - Houston; Sweetbriar (Texas); blízka minulosť (80-90-tky?)

Moje pocity:
- 1. - 3. jún 2021
- Lucas sa dostal do bodu, keď okrem peňazí nemal nič. Prišiel o milujúcu manželku a deti, lebo sa venoval viac zarábaniu peňazí ako im. Pomaly prichádzal aj o zdravie, lebo sa venoval utápaniu žiaľu v alkohole, cigaretách a nezdravom jedle. Keď ho vyľakalo zdravie až natoľko, že si povedal, že musí so svojim životom niečo urobiť, tak sa to u neho začalo uberať zase k lepšiemu, aj keď musel prekonať nejaké prekážky.
- Honey po smrti otca prehodnotila svoj život a spolu s deťmi opustila manžela. Živila sa ako záhradníčka spolu so svojim obchodným partnerom Ericom, ale veľmi im to nešlo. Boli síce šikovní, ale finančne im to škrípalo.
- chápem aj jej pohľad na ich problém, ale aj jeho. Honey si mohla otvoriť ústa a povedať, čo chce a on možno mohol byť trochu viac všímavý a venovať sa nie len práci a zarábaniu peňazí, ale aj svojej žene a deťom.
- keď sa opäť stretli, tak to medzi nimi znova iskrilo. Len si museli nájsť cestu k sebe a spôsob ako budú pristupovať jeden k druhému, aby boli spokojní obaja. To bolo dosť ťažké a bola som zvedavá ako sa s tým všetkým vysporiadajú.
- jej gazdiná, Vera, bola zvláštna žena. Lucasa sa snažila svojou prísnosťou držať ďaleko od svojej Honey a ich detí. Bola ako taká kvočka. Zároveň mu však pomáhala a snažila sa, aby sa to medzi nimi dalo znova doporiadku.
- Eric jej obchodný partner bol celkom milý chalan
- postáv tam nebolo veľa. Dej sa odohrával hlavne medzi Honey a Lucasom. Točilo sa to okolo lásky medzi nimi, ale bolo tam aj rozoberané to ako pracovali na jeho záhrade, v dome...
- príjemný príbeh. Taká rýchla oddychovka, keď nemáte čas na hrubšie knihy.
- mohlo to byť ešte o kúsok lepšie. Mohli tam byť aj ich deti Todd a Melissa.

Za mňa:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...