štvrtok 5. mája 2022

Sabrina Jeffries - S diablom v posteli


Anotácia:
Lord Jarret Sharpe súhlasí s návrhom starej mamy Plumtreeovej, aby počas jedného roka viedol pivovar namiesto nej, a dokonca je ochotný vzdať sa hazardu, ak stará mama odvolá ultimátum, podľa ktorého sa mal do roka oženiť. Hráčska vášeň sa v ňom však znova prebudí, keď mu krásna a bystrá Annabel Lakeová, spolumajiteľka konkurenčného pivovaru, ponúkne stávku: ak nad nám vyhrá v kartách, Jarret jej pomôže postaviť na nohy upadajúci rodinný podnik; ak prehrá, strávi s ním noc. Zvodná Annabel Jarreta čoraz väčšmi priťahuje, a tak vidina výhry preňho ešte nikdy nebola lákavejšia...  
O knihe:
original - A hellion in her bed
- 2. časť zo série pekelníci z Halstead Hall / The Hellions of Halstead Hall:
Záhadná snúbenica; S diablom v posteli; Pred láskou neujdeš; Môj divoký lord; Múdra dáma podľahne; Zimná romanca
obálka - pekná, ale asi by sa mi trošku viac hodila obálka z prvej knihy Záhadná snúbenica, hodiť im na stôl nejaké karty... Ale aj táto je pekná, vášnivá. 
dej sa odohráva - 1806; Eton College; 1825; Londýn; Burton (Anglicko)

Moje pocity:
- 17. - 19. máj 2021
- anotácia ma zaujala. Už v prvej knihe som si obľúbila túto trošku zvláštnu rodinu, ale musím povedať, že táto kniha sa mi páčila viac ako prvá časť a som zvedavá na ostatných súrodencov.
- myslím si, že túto autorku môžem zaradiť medzi moje obľúbené. Píše pútavo. Do každej postavy vdýchne niečo pozoruhodné...
- napríklad tu sa mi páčilo, že nás autorka síce zaviedla do Londýna, ale nevláčila nás po báloch (aj keď tie mám rada), ale zaviedla nás do pivovaru. Ukázala nám, že lordi, makrízovia... sa nemusia starať len o majetky, statky..., ale tento sa staral o rodinný pivovar. A aby toho nebolo málo, tak aj hlavná hrdinka bola pivovarníčka. Nemôžem napísať, že vlastnila pivovar, lebo ten vlastnil jej brat. Ani v ňom asi oficiálne nepracovala, len zastupovala brata, keď bol indisponovaný. Bolo to zaujímavé, také iné.
- prológ nám vysvetlí, prečo sa Jarret, tak trochu hnevá na starú mamu. Stal sa z neho hazardný hráč... Ukáže nám to malého Jarreta, ktorého stará mama poslala do školy, aj keď nechcel.
- dej na seba pekne nadväzuje. Nedejú sa tam nejaké bláznivé preskačky, v ktorých by sa človek strácal. Zato sa tam deje dosť zaujímavých vecí, aj keď sa to krúti okolo toho akú chorobu ma jej brat a o tom aký ma Annabel dôvod prečo sa nevydala a hlavne o tom ako jeden druhého priťahujú.
- najlepšia však bola tá ich hra. Staviť sa s niekým, že s nim strávi noc v jeho posteli to chce buď si poriadne veriť alebo byť poriadne bláznivá alebo nemať iné východisko. Najhoršie bolo, že keď som sa dostala v oboch prípadoch k ich kartovej hre, tak som musela ísť do práce. Neznášam, keď musím položiť knihu v tom najlepšom. Bola som zvedavá ako to dopadne. Kto vyhrá? Kedy a ako skončia v posteli? Lebo to bolo jasné, že tam raz skončia, ale nevedeli sme kedy sa to stane a či to bude kvôli stávke alebo len tak.
- Jarret sa mi ako hlavný hrdina páčil, aj keď až taký dobrý hráč nebol, keď sa nechal rozptyľovať. Mala som o ňom lepšiu mienku, ale asi to boli poriadne rozptýlenia. Zo začiatku pôsobil ako taký vetroplach, na ktorého nebude veľmi spoľahnutie, ale nakoniec prekvapil a nie len mňa, ale asi aj seba. Bol zlatý.
- o Annabel neviem, čo si mám myslieť. Za svoju rodinu toho chcela obetovať veľa, aj svoju dobrú povesť, ale aj jej rodina (brat so švagrinou) pre ňu spravili veľa, takže sa im asi cítila zaviazaná. Chápem, že sa bála, že prídu o pivovar a o ich živobytie a že v tej chvíli nevidela iné východisko ako tento bláznivý nápad so stávkou. Popravde chcelo to poriadnu odvahu, aby niečo také spravila. Dá sa povedať, že odkedy jej brat "ochorel" starala sa nie len o pivovar, ale aj o rodinu ona.
- jej brat sa mi nepáčil. Nechápala som, čo ho vedie k tomu, čo robil. Prečo nemal gule a nestaral sa viac o rodinu. Dobre stalo sa, čo sa stalo, ale mal si uvedomiť, že všetko nie je len o ňom, tak sa mal nakopnúť a nejako bojovať. Bol to taký typický chlap, ktorému sa asi veľmi nepáčilo dať si radiť od ženy, aj keď jeho sestra bola v pivovarníctve dobrá. Asi by ho zabilo, keby s ňou spolupracoval a namiesto toho si našiel ľahšiu cestu. Bola som zvedavá, či si ho nakoniec obľúbim, alebo čo sa z neho vykľuje.
- Sissy, jej švagriná, mi bola veľmi sympatická. Mala naozaj obrovské srdce alebo bola trošku naivná. Bohvie. Mať takú švagrinú musí byť úžasné. Bolo mi jej ľúto, keď mala tú "nehodu" a bola som zvedavá, či tá krava bude nakoniec nejako zato potrestaná.
- postáv tam bolo tak akurát. Nemala som v nich bordel, ani som sa nenudila. Boli to hlavne jeho a jej rodina a jeho kamaráti.
- autorka nám to spestrila nie len nejakými zaujímavosťami ohľadom pivovarníctva a cestovaním, ale dostali sme sa aj na jarmok. Kde sme sa stretli na tú dobu so zaujímavým zvieratkom.
- bolo fascinujúce, že Annabel dokázala tak dlho udržať svoje tajomstvo prečo sa nevydala a ani sa nechce vydať. Popravde som od začiatku niečo také čakala.
- v knihe som mala rada asi všetky postavy. Nenašiel sa tam nikto koho by som vyslovene neznášala, ale ani mi tam nikto taký nechýbal.
- páčilo sa mi, čo Annabel povedala Jarretovi:
... Ty si ako rieka a ja ako strom. Strom nikdy nemôže nasledovať rieku a rieka nikdy nemôže zastať pri strome. ...
- ak si pozriete, čo som napísala o prvej knihe, tak sa dozviete, čo si myslím, kto zabil ich rodičov. Možno to tak bude, možno nie. Uvidíme asi niekde na konci v poslednej knihe.
- asi by som dala knihe, tak 4 a pol pusinky, ale nakoniec som sa rozhodla pre päť, lebo bola fakt dobrá a určite lepšia ako prvá časť. Môžem ju s čistým svedomím zaradiť medzi tie lepšie knihy, aj keď na TOP sa ešte neťahá. K tomu jej chýbala nejaká drobnosť.

Za mňa:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...