utorok 24. mája 2022

Grace Burrowes - Láska ťa vylieči

 

Anotácia:
Devlin Saint Just, nemanželský syn vplyvného vojvodu, sa pokúša zbaviť ťažkých spomienok na vojnu v odľahlom yorkshirskom grófstve. Namiesto idylického života na vidieku ho však čaká ťažká práca a nezvyčajné dedičstvo po predchádzajúcom majiteľovi. Vojna sa skončila, no on musí bojovať ďalej - so služobníctvom, s vlastnou povahou a najmä s pôvabnou Emmaline Farnumovou, ktorá vytrvalo odoláva jeho dvoreniu. Ak si ju gróf chce získať, musí rozlúštiť záhadu jej tajomnej minulosti, ale zdá sa, že prvý raz v živote natrafil na rovnocenného súpera...
O knihe:
original - Soldier
- 2. časť zo série o šľachtickom rode Windhamovcov / Windham series:
Načúvaj môjmu srdcu; Láska ťa vylieči; Lady Sophie's christmas wish; The virtuoso; Lady Maggie's secret scandal; Lady Louisa's christmas knight; Their Graces: The courthip; Lady Eve's indiscretion; Lady Jenny's christmas portrait; Morgan and Archer; Jonathan and Amy; The Windham ducal duet; The ducal gift and the christmas carriage
obálka - páči sa mi určite viac ako na prvej časti. Je tam všetko, čo tam má byť. Fešák, hrdinka, sídlo.
dej sa odohráva - Yorkshire; Moreland (Anglicko); pár rokov po roku 1815

Moje pocity:
- 27. - 28. jún 2021
- viem, že to je druhá časť zo série, ale bolo mi to jedno. Mala som chuť na nejakú novú autorku, tak som siahla po tejto a môžem povedať, že neľutujem. Nie som si úplne istá, či ju môžem zaradiť medzi moje TOP autorky, ale určite im šľape na päty.
- knihu som zhltla veľmi rýchlo. Úžasne som si pri nej oddýchla a užila som si každú stránku. Dobre, niektoré menej ako iné, ale určite som sa nenudila.
- len ma mrzí, že je to pekná zbierka kníh z tejto série a u nás zase vyšlo pár častí a ďalej si domyslíte
- na začiatku som sa dobre pobavila. Čakala som, že jeho dedičstvo po predchádzajúcom majiteľovi bude človek, ale nečakala som, že to bude až takéto divoké. Nebudem vám prezrádzať aké prekvapenie ho čakalo na fontáne, lebo by ste podľa mňa prišli o dosť vtipný príbeh. Ja som sa dobre zabavila.
- a toto jeho prekvapenie sa ťahalo celou knihou a ja som si ho pekne užívala. Mám rada v knihách, aj deti. A toto bolo jedno z tých bláznivejších detí. Malo (nehovorím konkrétne, lebo vám nechcem prezradiť pohlavie) síce ťažké detstvo. Všetci jeho blízki mu zomreli a malo pocit, že nikoho okrem Emmie nemá. Utekalo z domu, schovávalo sa, nechcelo sa kúpať..., ale bolo to to najzlatejšie stvorenie.
- myslím si, že sa tu objavili aj hrdinovia z predošlej knihy, takže by som odporúčala čítať knihy pekne po poradí, ale knihe to nič neubralo, že som si knihy nečítala po poradí. Možno by som z nej mala lepší zážitok, ale aj tak som si ju užila.
- Devlin mal za sebou krutú minulosť. Bojoval s Napoleonom. Zabil veľa ľudí. Vo vojne stratil bratov. Keď bol dieťa matka ho opustila a nechala ho, aby ho vychovával otec a jeho manželka... Zažil si toho dosť, takže sa mu nečudujem, že nemohol poriadne spávať a búrky trávil radšej s pohárikom v ruke ako sám so svojimi nočnými morami. Ako z hrdinu som bola z neho unesená. So svojim grófstvom dostal aj malé dieťa, o ktoré sa bolo treba postarať a namiesto toho, aby ho vyhnal, tak sa ho ujal (toho dieťaťa, pohlavie ešte stále nevieme :P) a správal sa ako úžasný, zodpovedný rodič.
- Emmaline Farnumová. Čo vám o nej poviem. Bola kráľovnou kuchyne a to nie len u seba, ale aj u grófa. Piekla tie najlepšie koláče, chlieb aj torty. Aj keď si s tým nezískala priateľov, ale mala z čoho žiť a nemusela sa predávať, aby prežila.
- zo začiatku mi nebolo nič podozrivé, ale postupne ako sa kniha rozvíjala som šípila nejakú kulehu a dobre som si myslela.
- v knihe toho bolo veľa. Veľa veci sa tam dialo, dosť postáv sa tam vystriedalo. Nie až tak veľa, takže v tom nebol bordel, ale dosť, aby nebola nuda.
- celkom ma zaujal, aj ten "jej" farárko, ktorý ju niekoľkokrát požiadal o ruku a som rada, že som objavila, že aj on má svoju vlastnú knihu - Hadrian Bothwell - mal niečo v sebe, aj keď bol duchovný, tak som z neho mala pocit, že má v sebe viac života ako by sa patrilo, ale asi to musel schovávať, lebo by sa to na kňaza nehodilo. Uvidíme v jeho knihe, teda ak ju niekedy preložia o čom dosť pochybujem.
- ďalší chlapík, do ktorého som sa "zamilovala" bol jeho brat Valentine - Val. Páčila sa mi tá jeho hra na klavíri. Neviem prečo, ale priťahuje ma, keď vie niekto hrať na nejakom hudobnom nástroji a najviac asi milujem klavír a gitaru. Ale on nebol len virtuóz, ale bol aj chlap s veľkým srdcom a cítila som z neho, že niečo ukrýva. Niečo ho zranilo alebo mu niečo chýba. Neviem ako som to mohla vycítiť, ale mám pocit, že to tam autorka dala. Naozaj vyzerá byť jednou z tých lepších spisovateliek.
- bolo tam aj pár posteľných scén, ale musím povedať, že patria k tým slušnejším, aj keď tam boli nejaké tie zaujímavosti, ale žiadne extra zvrhlosti, pri ktorých by som sa musela červenať alebo niečo čo by ma nudilo. Aj v posteli to bola krásna romantika.
- neviem, čo by som ešte také napísala. Najlepšie asi bude, keď si knihu prečítate, lebo ju odporúča 9 z mojich prstov na rukách. Ten jeden je taký nerozhodný beťár.
- podľa mňa si tam obľúbite skoro všetkých. A ak si zoberiete v tomto počasí túto knihu, nejakú dobrú vodu (pitný režim je dôležitý), deku alebo niečo pod zadok a usalašíte sa na záhrade alebo niekde na lúke, tak máte o zábavu postarané a podľa mňa strávite pekne chvíle.

Za mňa:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...