štvrtok 21. októbra 2021

Jude Deverauxová - Neoblomná Carrie


Anotácia:
Carrie Montgomeryová bola od detstva zvyknutá na to, že vždy dostala všetko, po čom túžila. Joshua Greene hľadal prostredníctvom inzerátu pracovitú a šikovnú nevestu, ktorá mu mala pomôcť na farme i na poli a starať sa o jeho deti. Od prvej chvíle, ako Carrie uvidela jeho očarujúci, ale smutný úsmev, táto drobná a rozmaznávaná kráska vedela, že je preňho tá pravá. Josh však odmietol podľahnúť jej plavým kučerám a nespútanému smiechu, či jej čačkám, svedčiacim o bohatstve...
O knihe:
original - Eternity
- 10. časť zo série Montgomery/Taggert family:
Toto bola asi jedna z najhorších veci dávať dokopy sériu týchto rodín. Ale vypíšem sem ako som to našla na oficiálnej stránke Jude Deveraux:
V chronologickom poradí:
The black lyon
Kráľovská odysea
Zamatový prísľub
Zamatová vysočina
Zamatová pieseň
Zamatový anjel
Hrdá dedička
Čierny jazdec
Horský vavrín
Neoblomná Carrie
Tajomná veža
Ohnivé dvojča
Ľadová dáma
Zvodná Christiana
Wishes
Precitnutie
"The Invitation" from The Invitation
Odvážna princezná
Rytier v zlatej zbroji
Sladký klamár
"Matchmakers" drom The Invivation
"Change of heart" from a holiday of love
"Just Curious" from a gift love
Rozbúrené city
Holly
Someone to love

PLUS
Trilógia navždy:
Forever ... a novel of good and evil
Forever and always
Always

PLUS
Trilógia Nantucketské nevesty:
Pravá láska
Na večné časy
Ever after

Tak toto bola makačka :D Ak viete ešte o nejakej knihy zo série o týchto rodinách sem s ňou.

obálka - čudná bábika a kvetiny, ale keď sa to niekomu páči
dej sa odohráva - Warbrooke, Maine (USA); Eternity ;1865

Moje pocity:
- ? - 15. august 2020
- Carrie bola najmladšia dcéra. Mala siedmych starších bratov. Jej rodina bola bohatá a tak sa niet čomu čudovať, že bola tak trochu (možno trochu viac) rozmaznávaná, ale nemyslím si, že bola rozmaznaná.
- zaoberala sa tým, že dávala dokopy ľudí. Muži jej posielali svoje fotky a listy, v ktorých opisovali o aké manželky majú záujem a ona sa im snažila takú ženu nájsť a poslať.
- Joshua Greene jej tiež napísal, že by mal záujem o nejakú farmárku, ale mal smolu (možno aj šťastie), lebo zaujal Carrie. S jeho smutnými očami a dvomi deťmi, ktoré mali síce čisté oblečenie, ale o dosť väčšie ako keby ho dostali z charity. On si síce želal ženu, ktorá mu mala pomáhať na farme a Carrie o farmárčení toho veľa nevedela (asi skôr nič), ale to ju nezaujímalo, lebo sa mu rozhodla pomôcť. Bola som zvedavá ako mu chcela pomôcť. Mala síce dostatok peňazí, ale tie on asi nebude chcieť. Skôr tipujem, že by chcel šikovnú manželku.
- bola som zvedavá ako Josh príjme, že dostal namiesto šikovnej farmárky, vyfintenú paničku a čo spraví Carrie, aby ho donútila zobrať si ju k sebe domov a nevrátiť ju hneď späť
- Josh mal pravdu v tom, že čo sa stane s deťmi aj s ním, keď sa ona presýti tohto rozmaru a bude sa chcieť vrátiť späť k rodine. Mal zlú predchádzajúcu skúsenosť.
- jeho deti im pomáhali, aby ostali spolu, keďže si obľúbili Carrie. Tie decká sa mi v knihe veľmi páčili. Človek si ich musel obľúbiť.
- aj keď bola Carrie rozmaznávaná bohatstvom jej rodiny poznala hodnotu peňazí a na prvé miesto dávala lásku a rodinu až potom peniaze.
Dokázala sa o seba postarať sama aj bez ockových peňazí. Bola pekná, rozumná a s dobrým srdcom, aj keď trochu dosť impulzívna.
- Josh si dobre strážil svoje tajomstvá, ktoré sme sa dozvedeli až ku koncu knihy. Mal dobre vychované a nadané deti (ak chcete vedieť ako nadané čítajte, lebo by to prezradilo dosť podstatnú vec v príbehu).
- za celú knihu sme sa stretli s jej priateľkami, jej rodičmi a dvomi bratmi, s jeho bratom, s jeho "malým" tajomstvom a s nejakými obyvateľmi mesta
- kniha bola dobre napísaná. Bola som zvedavá aj na jej dokonalých bratov, ale podarilo sa mi zatiaľ vypátrať len jednu knihu o jej bratovi Rigovi - Horský vavrín.
- koniec bol až príliš rýchly, ale určite knihu odporúčam, aj na čítanie viackrát

Za mňa:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...