utorok 12. októbra 2021

Amanda Quicková - Neskrotná


Anotácia:
Čo má urobiť rodič neskrotnej dcéry, ktorá sa ženie z maléru do maléru a pritom sa nebezpečne blíži k vekovej hranici starých dievok?
Phoebe Claringtonová pochádza z rodiny anglického aristokrata. Jej najbližší majú už plné zuby jej trúfalého správania a vyhľadávania dobrodružstiev. Preto ju chcú čím skôr vydať. Nie je to však také jednoduché, lebo Phoebe očakáva, že jej nastávajúci sa bude správať ako šľachetný a galantný stredoveký rytier...
Životnú cestu jej však skríži Gabriel Banner, gróf z Wyldu, ktorý nemá príliš vyberané spôsoby. Navyše sa pred rokmi dostal do sporu s jej rodinou.
V súboji dvoch mužov súperiacich o dobrodružné Phoebino srdce sa znova potvrdí staré príslovie, že nie je všetko zlato, čo sa očiam blyští.
O knihe:
original Reckless
- nepochádza zo žiadnej série, ale viem si predstaviť, že by pochádzala zo série a prvou časťou by bola kniha o jej sestre
obálka - aj sa ku knihe hodí, ale namiesto lode, tam mohli byť nejaké police plné kníh, ale aj takto je to fajn
dej sa odohráva - Sussex (Anglicko); roky netuším, ale je to taká novšia história

Moje pocity:
- 19. - 25. júl 2020
- keď bola Phoebe ešte mladá, tak sa zamilovala do nápadníka svojej sestry Meredith, ktorý ju (jej sestru) chcel zachrániť pred sobášom z donútenia a Phoebe sa to zdalo veľmi romantické, ale ona už bola do neho zamilovaná asi dlhšie. V knihe sa dozviete, čo všetko ju priviedlo k tomu, že sa do neho zamilovala a prečo si o ňom myslela, že je jej rytier v zlatom brnení. Bola som zvedavá, či to je len jej fantázia alebo aspoň v niečom bude tak trochu tým rytierom, gentlemanom...
- páčilo sa mi, že obaja boli vášniví zberatelia starých kníh a písomností. To bola celkom pekná vec, ktorá ich spájala a zároveň to bolo niečo načo ho dokázala nalákať.
- a tak ho vlastne aj dostala do "svojich pazúrov". Dobre, nebolo to také dramatické, ale nalákala ho k sebe vďaka jeho zvedavosti, láske k starým knihám a Dáme v závoji, ktorá mu vypisovala až kým ho všetky tieto veci nedostali a nerozhodol sa ísť s ňou na schôdzku. To ich prvé stretnutie sa mi páčilo, aj keď bolo v niečom trochu zvláštne - v tom ako ich okradli, ale viac vám neprezradím.
- ach, to bola rebelka. Nielenže po nociach chodila na nákupy kníh, ale ešte aj obchodovala. Bola spoločníčkou vo vydavateľstve. Keďže robila tak veľa sprostostí a stále by sa dostávala do  nejakých problémov (dobre, nie vždy to bola len jej chyba), tak Gabriel nemal veľmi na výber a musel sa s ňou oženiť, lebo ani jej vlastný otec jej nevedel pristrihnúť krídelka.
- manželstvom kniha nekončí.  Bola som zvedavá aké bláznovstvá vyvedie ešte Phoebe a ako sa vyrovná s tým, keď zistí, že Gabriel sa chcel pomstiť jej rodine cez ňu a aj iné veci, ktoré jej tajil... Mali toho ešte veľa pred sebou, čo museli vyriešiť.
- okrem hlavných hrdinov Gabriela a Phoebe, sme sa tam stretli s jej rodinou - matka, otec, sestra, brat. Bol tam spomínaný aj jej "priateľ" alebo ako ho mám nazvať Neil Baxter, ktorého "zabili kvôli nej" piráti. Vedľajších postáv tam tiež bolo dosť.
- ani táto hlavná hrdinka nebola úplne bezchybná, dokonalá bábika. Mala úraz a preto krívala. Mám rada dokonalé postavy, ale občas nezaškodí, aj nejaký ten "šrám", aby človek nezabúdal, že aj nedokonalé veci môžu byť dokonalé.
- autorka nenápadne (možno občas nápadnejšie) v knihe spomína veci, ktoré sú vlastne neskôr celkom podstatné v deji
- Gabriel sa musí naučiť milovať svoju manželku a brať ju ako seberovnú a nesnažiť sa jej rozkazovať a Phoebe sa musí trochu naučiť krotiť. Bolo síce zlaté a zaujímavé, že bola taká živelná, ale naozaj mohla prísť veľakrát o život.
- ešte musím napísať, že Gabriel napísal knihu (tá by mohla byť napríklad treťou časťou tejto série, keby nejaká bola. Rada by som si ju prečítala.) a už končím, ak chcete viac, tak si musíte knihu prečítať sami. Verím, že sa bude väčšine páčiť. Túto autorku mám rada a aj keď nie je kniha stopercentná je veľmi dobrá.

Za mňa:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...