utorok 26. októbra 2021

Janet Dailey - Šťastie v nešťastí


Anotácia:
Po havárii malého športového lietadla, pri ktorej zahynie pilot, sa ocitnú jeho jediní pasažieri, Leah Talbotová a Reilly Smith, vysoko v horách Nevady. Ďaleko od civilizácie sú postavení pred nutnosť vzdorovať nástrahám prírody. Navyše sa Leah infikuje rezná rana, ktorú utrpela pri havárii, a dostane vysokú horúčku.
Reilly v sebe nezaprie indiánsku krv a dokáže si poradiť v každej situácii, lenže voči čaru, svojej pacientky je bezmocný.
O knihe:
original - Reilly's woman
- 28. časť zo série Americana:
Záskok; Čaro severu; Pri západe slnka; Križovatky života; Oheň a ľad; Po búrke; Ťažké rozhodnutie; Intrigánky; Vášeň, alebo neha?; Amandin princ; Tiene raja; Túlavé topánky; Osud tak chcel; Osudová zrážka; Ako chutí láska; Čas hniezdenia; Osudová premena; Hra omylov; Čudná svadba; Prvá láska;
That Boston man;
Tandem; Ako blesk z jasného neba; Prebudenie;
Show me: Missouri;
Čas zázrakov; Kovboj; Šťastie v nešťastí; Srdce z kameňa; 
One of the boys; Land of enchantment: New Mexico;
Horoskop;
That Carolina summer; Lord of the High Lonesome; The widow and the wastrel; Six white horses; To tell the truth; The thawing of Mara; Strange bedfellow; Low country liar; Dakota dreamin´;
Konečná stanica šťastie; Ruža z Texasu; Pyšná princezná;
Green mountain man;
Kto z koho; Tá pravá; Hop alebo trop;
With a little luck;
Sladká Jenny


obálka - môže byť, aj ku knihe sa hodí
dej sa odohráva - Nevada (USA); roky netuším možno 80-tky? (to je len môj tip)

Moje pocity:
- ? - 17. august 2020
- Leah (22) letela za bratom, aby ho prekvapila na narodeniny, ale keďže si nemohla dovoliť zaplatiť celé súkromné lietadlo sama, tak letela spolu s Reillym, ktorý tam šiel za obchodmi. Čo bolo šťastie, lebo keby havarovala a mala sa postarať sama o seba alebo by tam  bol s ňou niekto iný nie som si istá, či by to prežila.
- bola som trochu prekvapená, že Leah nemala aspoň nejaké znalosti o prežití v divočine alebo na inom nehostinnom mieste. Jej otec bol vojak a čakala by som, že bola nútená naučiť sa aspoň niečo. Ako založiť oheň, proste niečo. Možno to je nelogické a že má otca vojaka ešte nič neznamená, ale tak také boli moje očakávania.
- zato Rilley bol napoly indián a keďže vyrastal v rezervácii vedel toho dosť o prežití v divočine. To im aj zachránilo život, aj keď ona sa to úspešne snažila prekaziť. Nie úmyselne, ale niekedy pôsobila ako mestská panička, čo nedokázala spraviť jednoduché veci. Ako to, že neplytvať vodou, bude ju treba na zahasenie ohňa, aby si ich všimlo okolo letiace lietadlo a kopec iných príhod. Nehovorím, že občas nemala pravdu a konala podľa najlepšej vôle a určite bola na začiatku v šoku potom, čo videla mŕtveho pilota a len pár minút / hodín predtým sa s ním zhovárala a bol to milý človek. Takže to bola pre ňu určite ťažká situácia. Ocitnúť sa niekde v divočine s neznámym človekom, vidieť mŕtveho človeka, s ktorým sa len chvíľu predtým rozprávala a do toho všetkého ešte jej zranenie.
- trochu ma zaskočilo fajčenie v knihe. (Obaja hlavní hrdinovia fajčili.) Ale myslím si, že to asi bolo v období, keď bolo fajčenie v móde a verilo sa, že je neškodné.
- obaja žili v Las Vegas (to len taká vsuvka). Asi som nečítala žiadnu knihu z tohto miesta, ale neviem, či by ma to bavilo. Automaty, púšť... nič pre mňa.
- v knihe boli len hlavný hrdinovia a možno pár kojotov, ale na začiatku sme sa stretli aj s pilotom lietadla a na konci boli jej rodičia a brat
- kniha sa mi páčila. Mám rada aj takéto dobrodružstvá. Bola dobre napísaná a čítala sa skoro sama. Bola dynamická, aj keď boli sami dvaja v pustatine, tak sa tam stále niečo dialo.
- medzi Leah a Reillym prebiehali príjemné rozhovory, aj keď toho nenahovorili veľa
- kniha bola dosť taká cudná (tiež to pripisujem tej dobe). Leah bola vychovávaná že s.x až po svadbe (mám ten dojem), ležať s niekým cudzím pod plachtou a zohrievať sa, to asi nie. Dokonca aj na prezliekanie potrebovala súkromie. Niežeby bolo na tom niečo zlé, ale na takéto veci som skôr zvyknutá v historických knihách a zase, keď niekde stroskotáte a nie je tam pomaly nič kam sa schovať, tak nemohla čakať nejaké lepšie podmienky. Ale aj Reilly bral tieto veci vážne.
- koniec bol na mňa zase až príliš rýchly, ale to bola asi jedna z mála veci, čo by mi na knihe vadilo. Ostatné bolo podľa mňa super a môžem len odporúčať.

Za mňa:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...