utorok 16. júla 2019

Jude Deverauxová - Sladký klamár


Anotácia:
Samantha Elliotová sa stáva dedičkou rozprávkového bohatstva, no dostať ho môže iba pod podmienkou, že nájde svoju starú mamu, ktorá zmizla z ich života, keď bola Samantha ešte dieťa. A tak Samantha putuje z Louisvillu do veľkého New Yorku. Hneď po svojom príchode stretáva Michaela Taggerta, šarmantného muža  s takou chuťou do života, že v jeho prítomnosti ožíva ako kvet po daždi. No keď sa k nej chce priblížiť, naráža na nepreniknuteľný pancier.
No Mike sa nechce len tak ľahko vzdať. Spolu so Samanthou skúma minulosť jej starej mamy a pomaly v nej prebúdza city, ktoré Samantha dávno pochovala vo svojom srdci...
O knihe:
original - Sweet liar
- 20. časť zo série Montgomery/Taggert family:
Toto bola asi jedna z najhorších veci dávať dokopy sériu týchto rodín. Ale vypíšem sem ako som to našla na oficiálnej stránke Jude Deveraux:
V chronologickom poradí:
The black lyon
Kráľovská odysea
Zamatový prísľub
Zamatová vysočina
Zamatová pieseň
Zamatový anjel
Hrdá dedička
Čierny jazdec
Horský vavrín
Neoblomná Carrie
Tajomná veža
Ohnivé dvojča
Ľadová dáma
Zvodná Christiana
Wishes
Precitnutie
"The Invitation" from The Invitation
Odvážna princezná
Rytier v zlatej zbroji
Sladký klamár
"Matchmakers" drom The Invivation
"Change of heart" from a holiday of love
"Just Curious" from a gift love
Rozbúrené city
Holly
Someone to love

PLUS
Trilógia navždy:
Forever ... a novel of good and evil
Forever and always
Always

PLUS
Trilógia Nantucketské nevesty:
Pravá láska
Na večné časy
Ever after

Tak toto bola makačka :D Ak viete ešte o nejakej knihy zo série o týchto rodinách sem s ňou.

obálka - fialová - prežila by som to, pekná, ale tá podkova? čo? načo? nevadí.
dej sa odohráva - New York; Louisville; 1991; 1928

Moje pocity:
- úžasná kniha. Samozrejme by som v nej dokázala nejaké nedostatky dokopať, ale nemám na to chuť. Bolo tam viac toho dobrého ako nejaké blbostičky.
- ich prvé stretnutie bolo sladké, vášnivé a zároveň prekvapivé. To si jednoducho musíte prečítať a potom sa od toho odvíjalo všetko. Ona o ňom nemala najlepšiu mienku a on sa do nej buchol asi na prvý pohľad aj keď to ešte nevedel.
- jeho kamošky ľahké ženy. Nič som proti ním nemala, len mi to prišlo také zvláštne. Mohli to tam lepšie vysvetliť, ale asi to tam bolo tak jemne nadškrtnuté, že zachraňuje svoje ranené vtáčatká, ale dôvod prečo to robil? Lebo bol dobrý? No čo aj viem, ale ok.
- tá cela záhada ohľadom pátrania po jej starej mame a záhady okolo nej. To bola pecka. Pekne prepracované až do konca. Stále sa tam ohľadom toho niečo dialo.
- od tejto autorky beriem dokonca aj opisy. Nenudia ma a dokážu ma niekedy aj dostať a viem si to všetko pekne predstaviť. To sa často nestáva, že by som žrala aj opisy.
- povedala by som, že postáv tam bolo dosť, ale to by bolo ešte malé číslo :D Už len jeho rodina to bolo mestečko samo o sebe. Postáv tam bolo naozaj veľa, ale bolo to super. Trochu som v tom síce mala mišung, ale veľmi mi to nevadilo.
- jeho extrémne veľká rodina, fúha to bola jedna z veci, ktorej som nedokázala uveriť
- je super, že autorka vymyslela takúto sériu o dvoch rodinách, z ktorej sa dá čerpať donekonečna. A naozaj sú to dokonalí zaujímaví ľudia.
- Samantha mi prišla občas taká naivná, že by som ju prepleskla. Ja už som dávno vedela, že je tehotná a to skôr než ona preboha. To fakt zistí chlap skôr, že je jeho ženská tehotná ako ona? Dobre, nemala toľko skúseností ako Mike pri takej veľkej rodine, ale aj tak no čo už. Ako poľahčujúcu okolnosť beriem, že veľmi skoro prišla o matku a že jej otec namiesto, aby sa staral o svoju dcéru musela sa starať ona o neho a ešte mu aj vo veľa veciach vyhovieť.
- toho jej manžela nebudem radšej ani moc rozpitvávať. Škoda, že sme sa s ním nestretli a Mike mu nedal pár na zobák, ale po vysvetlení, že on sa jej bál, lebo bola silnejšia osobnosť ako on, tak som to zobrala, že jej muž bol slaboch a musel si niečo dokazovať.
- na konci tam bol vyrozprávaný aj príbeh jej starej mamy Maxie a okrem toho, že som bola z toho trochu smutná, tak mi prišlo ľúto, že to medzi ňou a jej veľkou láskou neskončilo happy endom, ale aj tak to bolo fajn. Len trošku smutné.
- SPOILER - to ako na konci spravil Mike rekonštrukciu tej noci bolo geniálne
- kniha bola na prvé prečítanie veľmi dobrá, ale znova by som po nej asi nesiahla. Čítala som aj lepšie veci. Rozmýšľala som nad 3 pusinkami kvôli tomu, ale na prvé prečítanie to nebol taký priemer.

Za mňa:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...