štvrtok 20. mája 2021

Jude Deverauxová - Rozbúrené city


Anotácia:
Fiona, nová hviezda obchodnej spoločnosti na Manhattane, je skrz-naskrz mestský človek, a preto ju vyvedie z miery, keď ju šéf pošle na Floridu, aby na rybárskej výprave robila spoločnosť nádejnému klientovi. Fione ani na um nezíde, že namiesto otravnej cesty zažije najvzrušujúcejšie dobrodružstvo svojho života. Nečakane ju obvinia z vraždy a driečny sprievodca výpravy Ace Montgomery sa stane jej nepostrádateľným spojencom pri pátraní po skutočnom páchateľovi. Nebezpečenstvo, ktoré striehne na každom kroku, spája dvojicu do čoraz tesnejšieho a príjemnejšieho zväzku.
O knihe:
original - High tide
- 24. časť zo série Montgomery/Taggert family:
Toto bola asi jedna z najhorších veci dávať dokopy sériu týchto rodín. Ale vypíšem sem ako som to našla na oficiálnej stránke Jude Deveraux:
V chronologickom poradí:
The black lyon
Kráľovská odysea
Zamatový prísľub
Zamatová vysočina
Zamatová pieseň
Zamatový anjel
Hrdá dedička
Čierny jazdec
Horský vavrín
Neoblomná Carrie
Tajomná veža
Ohnivé dvojča
Ľadová dáma
Zvodná Christiana
Wishes
Precitnutie
"The Invitation" from The Invitation
Odvážna princezná
Rytier v zlatej zbroji
Sladký klamár
"Matchmakers" drom The Invivation
"Change of heart" from a holiday of love
"Just Curious" from a gift love
Rozbúrené city
Holly
Someone to love

PLUS
Trilógia navždy:
Forever ... a novel of good and evil
Forever and always
Always

PLUS
Trilógia Nantucketské nevesty:
Pravá láska
Na večné časy
Ever after

Tak toto bola makačka :D Ak viete ešte o nejakej knihy zo série o týchto rodinách sem s ňou.

obálka - mám rada ruže (v preklade, otrasne, nudná obálka)
dej sa odohráva - New York; Florida; 

Moje pocity:
- ? - 2. júl 2020
- prvá vec, ktorá ma na knihe zaujala bolo meno - prezývka hlavného hrdinu - Ace. Neviem, čo vám, ale mne sa hneď v hlave zjaví Ace Ventura - zvierací detektív. Potom brať vážne hlavného hrdinu bol trochu problém :D Ale ten zvierací detektív by sa k nemu hodilo, lebo mal rád zvieratá, hlavne vtákov a riešil kto zabil jeho sponzora, takže tak trochu zabŕdal detektívom do práce.
- Paul "Ace" Montgomery mal prezývku Vtáčí muž. Tá mu sadla ako uliata, pretože aj v najhorších situáciach si dokázal všimnúť aký vták preletel okolo. Bolo to zarážajúce, šokujúce a bláznivé, ale patrilo to k nemu. Keď si človek nato zvykol, tak ste si ho postupne obľúbili aj s tými jeho zvláštnosťami a nie príliš milou povahou.
- začiatok ako mu "zabila" aligátora bol sto bodový, ale bola to asi aj jedna z mála vecí, ktorá bola na knihe TOP. Tých dobrých pasáži by sa tam našlo, ale takéto prekvapujúce, zábavné, tak tých tam až tak veľa nebolo. Možnože ešte menej ako mŕtvych tiel a tých tam teda bolo požehnane. 
- Fiona (nie tá zo Shreka) bola taká panička z mesta a do tej jeho divočiny sa veľmi nehodila, ale nakoniec ma prekvapila a postupne sa začala meniť alebo ukázala, že dokáže prežiť aj v divočine a za dosť zvláštnych okolností, aj keď si myslím, že bez hlavného hrdinu by to asi nedala. Ten jej bol dosť veľkou oporou.
- takou najväčšou záhadou knihy je kto je Roy. Odkiaľ poznal Fionu, prečo si ju zavolal na rybačku aj s Aceom. Kto ho zabil (aj keď teda tip mali, kto by to mohol byť, ale bohvie či to bol on) a prečo...
- v tejto knihe sa hlavní hrdinovia najskôr neznášajú. Ona ma priateľa - právnika Jeremyho. On má snúbenicu, bohatá Lisa. Takže to bola trochu prekážka medzi nimi.
- napriek tomu v akej sú situácii, napriek tomu, že si lezú na nervy a neznášajú sa, napriek tomu, že sú zadaní sa priťahujú ako dva magnety. Ale pre puritánov, nebojte sa s.xu tam veľa nebude.
- páčilo sa mi ako bola kniha napísaná. Mám rada rodinu Montgomery-Taggert, aj keď je ich na mňa niekedy veľa.
- postáv tam bolo neúrekom, ale nebola to len jeho rodina. Tých tam až toľko nebolo.
- dej sa podľa mňa odohrával na zaujímavom mieste, aj keď neviem, či vhodnom na moju "útlocitnú" povahu. Ja by som to asi nedala s takou noblesou ako Fiona. Hady, aligátory, divočina... Nič pre mňa. V knihe áno. Naživo možno raz (niekdy vzdialenej budúcnosti, nikdy :D) 
- keď sa Fiona dozvedela, že Ace je bohatý, tak k tomu dostala takýto popis od ich "známej":
"Králi vládnu krajinám za menšie peniaze, než má on."
Nebudem rozoberať ako sa to dozvedela, ako nato reagovala ani prečo jej to tajil, ale musím povedať, že sa mi páčilo, že nežil z rodinných peňazí, ale poriadne makal a išiel tou ťažšou cestou.
- ako kniha postupovala, dej gradoval, nachádzali sa stále nové a nové mŕtvoly a odkrývali sa staré tajomstvá, tak Ace nám ukazoval, že nie je taký chladný psí čumák ako sa zdalo na začiatku a aj keď bol občas na Fionu hnusný, tak len preto, aby nepodľahla panike a šoku, lebo to čo sa dialo okolo nich bolo naozaj divoké.
- verím, že kniha sa bude páčiť viacerým ľuďom a aj keby som na nej našla nejaké chybičky, tak ju môžem odporučiť, pretože by som nemala problém vracať sa k nej znova a znova.

Za mňa:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...