štvrtok 28. októbra 2021

Cynthia Powell - Cesta do raja


Anotácia:
Eden Wellbournová dostala pri narodení do vienka nevšedný talent - mimoriadne citlivý čuch. A práve to, čo jej v detstve neraz skomplikovalo život, sa stalo základom jej profesionálnej kariéry v renomovanej francúzskej firme. V nej spolupracuje s dedičom firmy Armandom Guillonom, s ktorým sa neskôr zasnúbi.
Prípravy na svadbu vrcholia, ale po ženíchovi akoby sa zem zľahla. Preto Eden požiada o pomoc Jacka Raffertyho. A ten nielenže potvrdí svoju povesť skvelého súkromného detektíva, ale jeho zásluhou Eden pochopí, že si zaslúži niečo lepšie než len manželstvo z priateľstva.
O knihe:
original - A scent of Eden
- 3. časť zo série Rebeli s príčinou:
Je to séria viacerých autoriek:
Eve Gaddy - Just one night
Karen Leabo - The devil and the deep blue sea
Cynthia Powell - Cesta do raja
Jill Shalvis - Lover come back

obálka - ku knihe sa hodí. To je za mňa palec hore.
dej sa odohráva - Florida; roky netuším

Moje pocity:
- ? - 23. august 2020
- Eden so sestrou Hope vlastnili obchod s parfumami, ktorý zdedili po matke. Eden popritom pracovala vo francúzskej firme svojho snúbenca. Teda presnejšie bola to firma jeho otca. Miešala/vyrábala parfumy.
- Eden sa s Jackom nestretla v najlepšom čase. Práve musel pochovať svojho psa, ktorého mal niekoľko rokov (15) a bol ako člen jeho rodiny. Jeho pes Wolf bol chorý a preto minul veľa peňazí na jeho liečbu a tak mal dlhy a zlomené srdce (alebo ako to inak vyjadriť).
- Jack mal svoje tajomstvá, ktoré ho mátali a ktoré sa týkali jeho zmiznutej sestry. Už asi pätnásť rokov sa snažil vyriešiť jej prípad. Kam zmizla, čo sa s ňou stalo, ale nedarilo sa mu to.
- Eden prišla za Jackom, aby jej pomohol nájsť jej snúbenca, ktorý záhadne zmizol. To by som ešte chápala, ale to, že ona hľadá snúbenca a bozkáva sa s druhým? Tomu sa mi nechcelo veriť, aj keď ju veľmi priťahoval a jej snúbenec bol skôr jej priateľ ako milenec, aj tak som s tým mala problém.
- už od prvého stretnutia bolo jasné, že sú to dva protiklady. Jack mal síce za sebou ťažké obdobie, aj zlý deň, takže na začiatku pôsobil ako taký veľký "bručoun" a ona na neho pôsobila ako panička, ktorej sa nemôže dotknúť, ale aj tak ich to k sebe priťahovalo. Musela by to byť fakt láska, lebo si neviem predstaviť takúto dvojicu. Detektív, ktorý sa celý život naháňa za vidinou, že nájde svoju stratenú sestru alebo aspoň nejaké informácie o tom, čo sa s ňou stalo a svoj život odkladá na druhú koľaj a žena, ktorá túži po - a žili šťastne až naveky. Potrebovala k sebe stáleho partnera a nie prelietavého fičúra. Nevedela som si predstaviť, že by to fungovalo. Ako by žili? Na jeho lodi? Ona by sa starala o deti a on sa naháňal za svojou stratenou sestrou? Neviem si celkom predstaviť ich budúcnosť. Keby to bol vzťah na jednu noc alebo možno aj na viac nocí, to by som ešte ako tak chápala, ale bola som zvedavá ako a či vôbec docieli autorka, že uverím, že títo dvaja môžu byť spolu. Viem, že protiklady sa priťahujú, ale toto boli zvláštne protiklady.
- ale teraz k prípadu. Pozrime sa nato reálne. Zobral by si nejaký normálny detektív na krk ženu, ktorá hľadá snúbenca a jej malinkatého psíka a šiel by s ňou pátrať? Chápem, že ju ohrozovali nejakí ľudia, ktorí možno uniesli jej snúbenca, ale len kvôli tomu by ju zobral so sebou? Asi za tým bola z veľkej časti aj príťažlivosť, ktorá bola medzi nimi.
- kniha sa venovala hlavne im dvom, ale bola tam aj jej sestra Hope, jej snúbenec a ešte pár ľudí a aby som nezabudla aj na jej malého psíka - fenka Babeta. Tá bola podarená. Eden ju zachránila. Bola pokusným zvieraťom. Bola k nej veľmi dobrá a myslím si, že Babeta jej to odplácala láskou a cikaním na zlých ľudí alebo aspoň na ich veci.
- bolo to celkom fajn pátranie, aj sa všetko celkom dobre vyriešilo, ale nebolo to celkom vončo. Neuverila som tej knihe. Za jedno prečítanie stála, prečo nie, ale to je asi tak všetko.
- možno by som jej dala, aj dva a pol pusinky, lebo nebola až taká zlá, ale na tri sa určite neťahala.

Za mňa:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...