utorok 19. októbra 2021

Katherine Stoneová - Lásky v Bel Air


Anotácia:
V Bel Air, luxusnej štvrti neďaleko Hollywoodu, žijú tri krásne, talentované mladé ženy, ktoré sa rozhodnú vyniknúť vo svojom povolaní, nájsť lásku a byť milované. Allison sa presadí ako návrhárka, Winter objaví v sebe herecký talent a plachá Emily sa stane vyhľadávanou fotografkou. Ruka v ruke s úspešnou kariérou však nejde úspech v láske a všetky tri ženy musia o svoje osobné šťastie a lásku dlho bojovať.
O knihe:
original - Bel Air
- nepochádza zo žiadnej série
obálka - keď sa pozriem na tú ženu pripadá mi ako čarodejnica, myslím na mágiu. Táto fotka by sa mi hodila k nejakej takej téme
dej sa odohráva - Los Angeles (USA); 1984; 1985 (aj iné roky a miesta, ale bolo ich tam dosť veľa, preto som ich všetky nevypísala)

Moje pocity:
- 3. - 11. august 2020
- takéto knihy nemám veľmi v obľube. Jedna kniha sa má venovať jednému hlavnému páru a nie trom hrdinkám. To nikdy nedopadne dobre, lebo vždy tam bude niekto alebo všetci ukrátení. (Tu to síce bol bordel, ale myslím si, že ukrátený nebol nikto alebo všetci. Všetkým sa autorka venovala rovnako.)
- túto knihu som čítala, keď mamina nebola na tom zdravotne najlepšie, tak to bolo pre mňa trochu týranie. Allison mala nehodu na koni a mala krvnú zrazeninu, ktorá tlačila na mozog. Keby som vedela, že toto bude v knihe nesiahnem po nej a keď som o tom čítala, mala som chuť knihu odložiť, ale nakoniec to nebolo až také zlé. Bolo to ako keby osud. Čítať o niečom, čo sa mi deje v živote.
- najskôr si asi rozoberieme jednotlivé postavy:
Winter - jedna z najbohatších žien. Dedička dosť veľkého majetku.
Mark - študent medicíny
Allison - žena, ktorá to mala krásne našliapnuté na dráhu úspešnej jazdkyne, ale po páde z koňa si musela nájsť novú cestu životom a ako zázrakom si ju našlo návrhárstvo interiérov. Ako keby jej boh niečo vzal a namiesto toho jej dal niečo iné, keďže predtým jej návrhárstvo nebolo veľmi blízke. Nevedela sa ani poriadne obliecť.
Peter Dalton - veľmi dobrý režisér, aj spisovateľ
Emily - vykľula sa z nej šikovná fotografka, ale mala nejaké tajomstvo a brala drogy
Rob Adams - majiteľ časopisu Portrét, ktorý bol zrejme poctou pre jeho zosnulú sestru Sáru, ktorú že vraj zabil jej manžel
- Mark (29) a Winter (24) mi prišli dosť mladučký na nájdenie tej pravej lásky na celý život a na to čo sa im stalo. Väčšina postáv, o ktorých čítam sú tuším starší, keď je to zo "súčasnosti".
- Mark a Winter mali s.x na prvom rande. Dobreee, ale bolo cítiť tu chémiu medzi nimi. Úplne to medzi nimi vrelo.
- boli tu dve možnosti v ich vzťahu a bola som zvedavá, ktorú autorka využije. 1. Mark a Winter sa rozídu a dajú sa dokopy, keď ona bude slávna herečka a on uznávaný lekár, 2. Mark a Winter ostanú spolu a budú mať lásku na diaľku. On bude študovať a stane sa z neho lekár a ona bude hrať a keď budú slávni budú spolu častejšie. (Trafila som sa? Čítajte.)
- Allison mala pred rokmi vážnu nehodu a tak sa jej zmenil úplne celý život. Stála sa z nej návrhárka interiérov a vďaka tomu sa spoznala s utiahnutým Petrom. Ich vzťah mal zvláštny začiatok. On ako keby ju ignoroval a ona ako keby videla pod tie jeho škrupule a zahliadla tam smutného, zraniteľného muža, ktorému chcela nejako pomôcť.
- Allison chvíľu poznala Robovu sestru, ktorá trpela na diabetickú ketoacidózu. Zistili jej to, keď mala šesť rokov, takže žila v zlatej klietke, z ktorej sa jej vďaka láske podarilo uniknúť.
- Rob si všimol Emily na jej prvej akcii, ktorú fotila sama (bola len asistentkou fotografa). Niečím ho zaujala. Potom ju stretol ešte raz, ale to nebolo veľmi príjemné stretnutie, keďže ona bola nadrogovaná a správala sa ako ľahká žena. Bolo zaujímavé sledovať ich príbeh lásky.
- bola som zvedavá, čo také sa v minulosti stalo Emily, že sa správala tak deštruktívne sama k sebe
- ústa hlavných postáv hovorili jedno a ich myseľ druhé. Aj toto bola vec, ktorá sa mi nepáčila, aj keď bola samozrejme taká iná. Keby sa to dialo jednému páru, ešte by som to pochopila, ale všetkým?
- je to tak zvláštne popreplietané. Bolo to trošku chaotické. Nie, zlé, len som z toho mala trochu guláš.
- skákali sme od jednej postavy k druhej, skákali sme zo súčasnosti do minulosti rôznych postáv a mne z toho už preskakovalo. Kniha bola dobrá, ale tri hlavné páry? Už dva je veľa a nie to ešte tri a pošramotená minulosť každého z nich. Naozaj sa mi to zdalo veľa na jednu knihu.
- ostatných postáv tam nebolo veľmi veľa. Zopár priateľov a rodina aj to len tak chvíľkovo.
- kniha bola nabitá rôznymi smutnými príbehmi. Bolo tam toho až príliš veľa, ale bolo to pekné, zaujímavé. Také iné ako mám rada, ale určite neľutujem, že som knihu čítala. Zrejme by sa dala čítať aj viackrát, ale ja dám prednosť skôr iným a veselším knihám.
- K. Stone píše síce šťastne, romantické knihy, ale sú aj plné smútku a každá jej postava prežila v živote niečo smutné, ťažké, hrozné. Sú to dosť ťažké príbehy. Aspoň ja mám z nich dosť ťaživý pocit, ale zanechávajú vo mne aj niečo silné na premýšľanie.

Za mňa:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...