štvrtok 16. marca 2023

Tiffany Clare - Zvádzanie


Anotácia:
Emma Hallawayová je už dvanásť rokov "slamená vdova". Ako mladé dievča sa na otcovu žiadosť vydala za Richarda Mansfielda, grófa z Asbury, ktorý ju hneď po svadobnej noci opustil. A zatiaľ čo Richard žil dobrodružným životom obchodníka na Ďalekom východe, Emma sa venovala svojej tajnej vášni - maľovaniu ženských aktov. Napriek tomu, že si úzkostlivo strážila svoje tajomstvo, jeden z jej obrazov sa dostal do nepovolaných rúk. A to práve v čase, keď sa do Anglicka i do Emminho života vrátil gróf z Asbury..
O knihe:
original - The seduction of his wife
- 1. časť zo série sestry Hallawayové / Hallaway sisters:
Zvádzanie; The secret desires of a governess
(táto kniha má ešte aj pokračovanie. Našťastie u nás druhá časť nevyšla.) 
obálka - taká lechtivá (neviem nájsť iné slovo). Možno trochu lacná, ale páči sa mi.
dej sa odohráva - 1848; Londýn

Moje pocity:
- 16. apríl - 1. máj 2022
- anotácia bola zaujímavá, aj keď som sa trochu bála novej autorky, tak podľa anotácie som vedela, že to bude niečo zaujímavé. No nebolo. Celá kniha bola o sexe, o príťažlivosti medzi hlavnými hrdinami a aj keď sa tam autorka snažila dať tomu oživenie vďaka maľovaniu aktov, stávke sestier, záporného aj dobrého vedľajšieho hrdinu, tak som jej to neverila. Necítila som z toho nič iné len ten s.x, s ktorým ja nemám problém, ale radšej mám, keď ma kniha aj dobrý dej. Tu bola snaha o ten dej, ale nejako mi to nesadlo.
- túto knihu keby napísala Lindsey alebo Kleypas, tak by to bolo vrrrr, ale takto to bolo len to v r(iti). Snaha bola, aj niektoré úseky boli pekné, ale nie. Autorka mi to nevedela nejako pútavo podať.
- ich prvé stretnutie po rokoch bolo úžasné. V tomto duchu keby sa kniha odohrávala ďalej bola by to bomba. Neviem, či to môžem prezradiť, ale boli to prvé stránky tak prečo nie. Stretli sa v bordeli. Ona tam išla kvôli svojim obrazom a on kvôli svojmu...
- tie začiatky kapitol boli podľa mňa od veci. Možno sa snažili povedať niečo o citoch Emmi ku svojmu manželovi, ale nevidela som v tom nič hlbšie. Možno to boli úryvky z jej listov, ale boli zmätené. Možno to pripísať jej mladosti, teda aspoň dúfam, ale kľudne si viem knihu predstaviť bez toho. Nechýbalo by mi to tam.
- skoro celú knihu sa Emma snažila utekať a brániť pred svojim manželom. Bránila sa hlavne pretým, aby sa mu nepodarilo nalákať ju do postele a zlomiť jej znovu srdce. Aj keď zamilovaná do neho bola podľa mňa stále, ale snažila sa ochrániť predtým, aby ju to nebolelo ešte viac, keď znovu odíde.
- na Richardovi sa mi nepáčilo, že nevidel aké šťastie ho postretlo. Mal milujúcu, šikovnú, peknú, láskavú manželku. Dobre, bola neskúsená, keď sa brali. Mladučká, naivná panna, ale keby si dal trochu času a potom sa k nej vrátil, ale nie on čakal toľké roky, že sa jej čudujem, že si niekoho nenašla alebo nedala anulovať manželstvo.
Ďalšou vecou, čo sa mi na ňom nepáčila boli tie jeho pofidérne obchody. Neviem prečo, ale s pirátmi nemám problém, keď sú dobrí, ale tieto jeho kšefty smrdeli. Predávať ópium - drogy, to už je na mňa priveľa.
Aby som ho len nehanila, tak bol celkom sympatický hrdina.
- postáv tam bolo celkom dosť - jej sestry, jeho priateľ, zloduch, jej priateľ, ktorý jej pomáhal s predajom obrazov (ten sa mi páčil) a zopár bezvýznamných postáv 
- dialógy boli fajn, dej bol fajn, postavy tiež, ale bolo to len fajn. Chýbalo mi tam Niečo.
- povedala by som, že ma o trochu viac zaujal vzťah Danteho a jej sestry ako Emmy a Richarda
- nehovorím, že sa kniha nedala čítať, ale horšie to bolo s dočítaním. Každá stránka ma tak trochu týrala, ale chcela som to dočítať, lebo to nebola až taká zlá kniha.
- viac po knihe určite nesiahnem a ešte porozmýšľam, či ju nepošlem ďalej. Za mňa knihu neodporúčam, aj keď nejaké dobré pasáže by sa v nej našli a nebol to úplne brak, ale načo strácať čas.

Za mňa:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...