utorok 12. apríla 2022

Sandra Chastain - Veštba


Anotácia:
Keď rozzúrený Razor Cody konečne objaví záhadnú Rachel v staručkom ošarpanom dome, netuší, aké veľké prekvapenie ho čaká.
Razor pátra po svojom spoločníkovi Harrym, kvôli ktorému prišiel nielenže o stavenú firmu a dobrú povesť, ale na niekoľko mesiacov skončil dokonca vo väzení.
Rachel, tak často ospevovaná Harrym, je jediným človekom, ktorý mu môže pomôcť podvodníka nájsť. Namiesto rady, kde ho má hľadať, mu však vyloží z kariet budúcnosť. Viac než dramatickú budúcnosť...
O knihe:
original - The morning after
- nepochádza zo žiadnej série, ale odporučila by som ju spolu s knihou Model, ktorej hlavná hrdinka robí obálku pre knihu Veštba
obálka - nie je to obálka aká bola spomínaná v knihe Model, ktorú fotili k tejto knihe, ale hodí sa k tejto knihe a páči sa mi
dej sa odohráva - Savannah (USA); roky neviem

Moje pocity:
- 28. február - 4. marec 2021
- keď som zistila, že toto je kniha, ktorá sa spomína v knihe Model, tak som po nej musela hneď siahnuť. Najskôr ma sklamala obálka, lebo takto nevyzerala obálka podľa toho, čo sa spomínalo v knihe Model, ale po prečítaní pár stránok som zistila, že sa ku knihe úžasne hodí. 
- to gro alebo ako to nazvať je odkopčené z knihy Model a je k tomu daný len iný dej. Obsah alebo štruktúru by som povedala, že majú cca skoro tú istú.
- Rachel mala šiesty zmysel, podivnú mačku, ktorá sa volala Čarodejnica a teda dosť sa to k nej hodilo a ešte podivnejšieho "strýka", o ktorom som si občas myslela, že je duch piráta a nie jej rodina. Bola som na neho dosť zvedavá, lebo jej dával podpisovať všelijaké dokumenty a zjavil sa u nej z čista jasna, keď bola v zúfalej situácii. Neviem, čo som si o ňom mala myslieť, či je to podvodník, duch alebo naozaj nejaká jej znovu nájdená rodina.
- Rachel tam mala nejaké zdravotné problémy (nebudem prezrádzať aké) a vyriešili sa lusknutím prsta. To bola taká kravina. Nehovorím, že je to nemožné, ale všetko tam bolo až dokonalo naplánované, presné. Všetko do seba zapadalo, vyriešilo sa...
- páčilo sa mi, že sa v knihe spomínali piráti a to dosť intenzívne. Škoda, že sa to na konci nevyriešilo (teda nie tak ako som si to predstavovala ja, hlavne na strýka som bola zvedavá a tak), ale veď celá kniha bola taká nadprirodzená, tak to malo asi aj dobrý koniec.
- Rachel "čítala" z kariet, predpovedala, veštila (neviem ako to nazvať). To bolo tiež pekné spestrenie deja.
- páčilo sa mi to "dedinské" prostredie. Každý ju tam poznal, zdravil, boli na ňu milí...
- obaja hlavní hrdinovia boli sympatickí, pekne spracovaní. Aj som si ich obľúbila, aj som sa s nimi vedela vžiť. Na lovestorku to bolo fajn.
- postáv tam bolo celkom dosť, ale okrem nich dvoch tam boli možno také tri významnejšie postavy
- taká neuveriteľná kravina mi to občas prišlo, ale sranda je, že aj tak sa mi to páčilo :D
- nie som si istá, či by som si to znova prečítala. Raz asi stačilo, ale bolo do dobré. Neľutujem, že som si to prečítala.

Za mňa:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...