utorok 5. apríla 2022

Cecilia Grant - Prebudená láskou


Anotácia:
Zúfalá situácia vyžaduje zúfalé činy. A mladá vdova Martha Russellová je naozaj zúfalá. Po manželovej nečakanej smrti jej hrozí, že príde o svoj domov, keďže rodinné panstvo má prejsť do rúk jej nemorálneho švagra. A tak sa Martha odhodlá na odvážny krok: bude predstierať, že čaká dieťa nebohého manžela, a popritom presvedčí svojho nového suseda, mladého zhýralca Thea Mirkwooda, aby jej za odmenu pomohol splodiť dediča. Theo súhlasí a na mesiac sa stane Marthiným milencom. Ani on, ani Martha však nerátajú s tým, že do ich čisto "obchodného" vzťahu môžu vstúpiť aj city...
O knihe:
original - A lady awakened
- 1. časť zo série o rodine Blackshear / Blackshear Family:
(prequel novella - A christmas gone perfectly wrong), Prebudená láskou; Džentlmen a milenka; Ctižiadostivá kráska
obálka - originál obálka sa mi viac hodí ku knihe, ale aj naša je pekná. Taká tajomná.
dej sa odohráva - Sussex; Londýn (Anglicko); roky netuším, ale je to historický román, obdobie dám, vojvodov...

Moje pocity:
- 20. - 21. február 2021
- začiatok ma až tak extrémne nezaujal, ale nebol ani zlý, takže som pokračovala v čítaní a nespravila som chybu
- ešte stále sa rozhodujem medzi aké autorky túto spisovateľku zaradím, lebo medzi tie TOP si myslím, že nepatrí, ale určite patrí k tým lepším ako priemer. Kniha bola dobre napísaná, zaujala ma. Páčil sa mi štýl akým bola napísaná, aj dej, aj postavy. Asi všetko, ale samozrejme, že mám aj výhrady. Niečo mi tam chýbalo a ten koniec mi prišiel odfláknutý.
- bola som zvedavá ako autorka z toho všetkého vykľučkuje a sranda, že tesne pred spaním sa mi zazdalo ako to ukončí a veru to bola dobrá predtucha :D
- povedala by som, že to bol pohľad z tej "vypočítavej" strany. Hlavná hrdinka sa chce dostať k dedičstvu po nebohom manželovi, tak predstiera, že je tehotná a nechá sa nabúchať od suseda. Ale také jednoduché to vôbec nebolo. Martha (nemôžem si pomôcť meno sa mi vôbec nepáčilo) nato mala ušľachtilý dôvod. Brat jej nebohého manžela bol riadny hajzlík. V mladosti znásilnil najmenej dve slúžky, ktoré otehotneli a potom ich vyhodili. Vôbec som sa nečudovala, keď chcela Martha pred ním ochrániť slúžky. Spôsob, ktorým sa nato dala bol aj trochu vtipný. Páčil sa mi ten plánovaný boj proti nemu. Bolo to pekné ako sa všetci spojili. Ale boli tam okolnosti, s ktorými nepočítala, takže trochu naštrbili jej odhodlanie.
- hlavný hrdina bol fajn. Páčilo sa mi ako sa staral o svojich ľudí a aj keď zo začiatku pôsobil skôr ako taký zhýralec, sukničkár, tak sa mu na vidieku celkom pekne darilo, aj keď si myslím, že v tom mala dosť prsty Martha.
- povedala by som, že kniha bola tak pól na pól s.x a život na vidieku. To ako sa Martha chce postarať o seba a svojich ľudí a to ako sa Theo chce dostať naspäť do Londýna, ale nato potreboval presvedčiť správcu, aby ho tatko prijal späť. Keďže spravil nejaké lapajčiny a otec ho vykázal na vidiek.
- začnem tým intimčom. Fu. Toto bolo dosť zvláštne. Čakala som, že hlavná hrdinka nebude mať z manželskej postele dobré skúsenosti a hlavný hrdina ju naučí intímne žiť, ale vôbec to tak nebolo. Skoro celú knihu bola v posteli ako... To si musíte prečítať sami, ale bol to tiež zaujímavý pohľad do ich postele. Dosť iné to bolo.
- čo sa týka jeho starostlivosti o statok/usadlosť (alebo ako to nazvať), tak aj to bolo celkom zaujímavé. Theovi s učením o tejto práci pomáhala Martha. Dá sa povedať, že sa učili spolu po posteľných radovánkach. Bolo to pekné, zaujímavé.
- postáv tam bolo, ale že na maderu - jej súrodenci, jeho súrodenci (nie veľmi ale boli), kňaz/učiteľ (ten bol zaujímavý a ako postava príjemný), jej švagor s niekým, jeho robotníci alebo ako sa vtedy nazývali, jej služobníctvo, ľudia z okolia... Neviem, či som niekoho nezabudla, ale na postavy tam núdza nebola.
- bavila ma ta práca a opisy všetkého, čo sa na vidieku dialo. Mám takéto veci rada, že to nie je len príbeh o láske, ale aj mi to niečo dá, aj keď len nejaké maličkosti.
- s koncom nie som zase veľmi spokojná, ale tak to je môj pohľad
- možno to nebol dokonalý príbeh a ani najkrajší, ale ja som si ho poriadne užila. Veď to vidno ako rýchlo som ho prečítala. Bolo to také iné. Fakt odporúčam. Aj keď si myslím, že niekomu sa páčiť nebude, ale mňa ten príbeh niečím dostal.

Za mňa:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...