utorok 19. apríla 2022

Johanna Lindsey - Roztúžené srdce


Anotácia:
Svojhlavá Casey Stratonová zdedila po matke krásne oči a po otcovi tvrdohlavosť. Keď jej odoprú viesť ranč starého otca napriek tomu, že skvele hádže lasom, jazdí na koni a strieľa nahnevaná utečie z domu, rozhodnutá dokázať, že vie robiť viac než len "ženskú prácu".
Úspešný obchodník Damian Rutledge III. prichádza na Západ pomstiť sa. Napriek tomu, že je mocný a má neotrasiteľnú odvahu, na divokom západe by sa istotne stratil, nebyť včasného zásahu záhadného mladučkého lovca banditov, ktorého všetci volajú Kid. V neohrozenom pištoľníkovi sa však skrýva viac, ako sa na prvý pohľad zdá. A keď Damian odhalí, že jeho tajomný záchranca je v skutočnosti prestrojená mladá dáma Casey Stratonová, je mu jasné, že na ceste k nebezpečnej a neskrotnej láske nastanú vážne komplikácie.
O knihe:
original - All I need is you
- 2. časť zo série o rodine Stratonovcoch / The Straton family:
Horúce srdce; Roztúžené srdce
obálka - pekná. Hodí sa ku knihe o divokom Západe.
dej sa odohráva - Texas (USA); 1892

Moje pocity:
- 16. apríl 2021
- mala som rozčítanú knihu Hnev (J. R. Ward), ktorú som nemala chuť ani dočítať (článok o nej ste si už mohli prečítať). Tak som hľadala niečo iné. Niečo, čo by ma znova dostalo do knižného sveta a ja by som zase mala chuť hltať jednu knihu za druhou. Táto kniha to splnila.
- najskôr som sa hrabala v mojej zbierke neprečítaných kníh a hľadala som niečo viac nóbl, krásne šaty, urodzený gentlemani... Ale nakoniec so mnou v posteli (a s bacilmi) skončila táto kráska a neľutovala som, aj keď som trochu rozmýšľala, že som najskôr mohla siahnuť po predchádzajúcej časti o jej rodičoch, ale držala som ju v rukách a neoslovila ma tak ako táto kniha. Tá padne za obeť určite niekedy nabudúce.
- americký divoký Západ. To je niečo, čo môžem. Pokiaľ to samozrejme nie je nejaké krvilačné zabíjanie indiánov, ale zabíjať banditov, ktorý prepadávajú dostavníky, banky, vlaky..., tak to mi nerobilo problém, aj keď hlavná hrdinka bola skôr názoru doniesť živého ako mŕtveho.
- Casey bola asi skôr impulzívna, tvrdohlavá ako žena, ktorá chce zaujať v mužskom svete nejakou bláznivou prácou. Lovcom banditov sa stala len preto, aby dokázala otcovi, že si zaslúži viesť ranč po jej starom otcovi rovnako alebo možno aj viac ako jej bratia. Ale ten jej to nechcel dovoliť, keďže ona je len žena a mala by si nájsť manžela a založiť rodinu. Po hádke ušla z domu a našla si túto "lukratívnu" prácu. Povedala si, že keď zarobí určitú čiastku peňazí vráti sa domov. Síce jej to trvalo dlhšie ako si myslela, ale zvládla to, ale nie tak ako si to predstavovala. Po ceste sa stihla zamilovať.
- Damian. Čo vám o ňom poviem? Nehodil sa mi ako hrdina na divoký západ. Teda aspoň zo začiatku nie. Bol taký strašne mestský človek. Za toto musím autorku pochváliť. Podľa toho ako nám ho na začiatku opísala, som čakala, že po pár stránkach ho zastrelia (obrazne), ale nakoniec sa z neho vykľul dobrý hrdina. Páčil sa mi od začiatku až po koniec, aj keď na tom konci by si zaslúžil trochu nakopnúť.
- O Casey musím ešte povedať, že nebola až taká dobrá kovbojka alebo ju tam autorka nevykreslila tak dokonalo ako som to pochopila z anotácie. Bola síce veľmi dobrá, ale občas mala na mále a niekedy mi to prišlo, že je to skôr šťastie. Sama na toľkých ozbrojených lumpov,? Neviem, neviem. 
- som zvedavá na jej rodičov v knihe Horúce srdce, keďže vyzerali dosť zaujímavo
- okrem lásky tam nechýbala ani zápletka s banditmi, ktorých Casey chytala, ale tou najväčšou záhadou, čo sa tam riešilo bolo to, kto zabil jeho otca. Teda skôr on vedel kto to bol, len nevedel kam zmizol a potreboval Casey, aby mu toho zlosyna pomohla vypátrať. To bolo tiež veľmi zaujímavo podané, vyriešené.
- kniha bola bohatá na vedľajšie postavy, aj keď sa väčšina deja odohrávala medzi hlavnými hrdinami, ale ostatné postavy, tam boli pekne nenásilne vložené. Teda okrem jednej ženskej. Tá sa tam podľa mňa natlačila nasilu, aby nám ukázala aká je krásna :D
- ak poznáte túto autorku viete, že chémia medzi hlavnými hrdinami dokáže aj oholené chlpy postaviť. Ja to mám veľmi rada, aj keď tu bol taký menší problém, že Damian si myslel, že Casey je chlapec, ale našťastie si to nemyslel celú knihu, takže sme neprišli o horúce scénky. 
- myslím si, že táto hrdinka bola aj do koča, aj do voza. Bola úchvatná v dámskych šatách, ale dokázala zaujať aj v pánskych nohaviciach.
- trošku mi tam chýbalo, že nám autorka neukázala život na ranči. Ako by sa Casey oň dokázala postarať... Chýbalo mi tam to, čo bolo po svadbe. Toto mám rada na knihe Plameň a kvet (K. E. Woodiwiss). Svadbou sa všetko nekončí, ale začína. Aj tu by sa mi páčili ešte nejaké stránky ako sa ona venovala ranču, on svojim obchodom alebo je pomáhal s rančom? Mali deti? Ako sa o ne starali...? Vedela by som si predstaviť aj viac stránok, ale tak fantáziu mám a čo mi tam chýba si môžem domyslieť.
- Lindsey má väčšinou dobré knihy, takže ani táto ma nesklamala. Určite by som si ju prečítala aj viackrát. Páčila sa mi, ale aj tak to nebolo na päť pusiniek.

Za mňa:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...