pondelok 23. decembra 2019

Johanna Lindsey - Miluj len raz


Anotácia:
Krásnu Reginu omylom unesie neodolateľný zvodca Nicholas Eden. Hoci sa omyl rýchlo vysvetlí, ani jeden z nich nevie odolať vzájomnej príťažlivosti a rodiacej sa láske.

O knihe:
original - Love only once
- 1. časť zo série o rodine Malory- Anderson:
Miluj len raz; Nežná rebelka; Nežný darebák; Čaro mladosti; Vyznaj mi lásku; Tajomný dar; Zamilovaný darebák; V zajatí túžob; Neodolateľne zvodná; Niekto dokonalý; Búrlivé vyznanie
obálka - jak by som zahrešila! To ktorý... robil obálku? To si nevedel prečítať aspoň dve-tri stránky, aby zistil, že v tých rokoch by asi hlavná hrdinka nemala rifľovú košeľu a ani hrdina?
dej sa odohráva - 1817; Londýn

Moje pocity:
- keď už som sa dozvedala dnes takú smutnú novinku, že jedna z mojich najobľúbenejších autoriek je už tam hore v nebíčku, tak som si povedala, že si ju pripomeniem recenziou trochu skôr ako som plánovala a tak tu budú dnes dve recenzie. RIP Johanna :*
- 23. - 25. november 2019
- od začiatku autorka opisovala Nicholasa ako dokonalého chlapa, lámača ženských sŕdc bez jedinej chybičky. Teda okrem tej, že sa nechystal ženiť, len si so ženami užívať. S vdovami, s vydatými a dokonca aj s debutantkami. Takže už od začiatku sme vedeli, že on sa vydávať nechce a nikdy mu žiadna nedala košom, ale hlavná hrdinka bude iná. Nebude ho chcieť on ju bude naháňať a nakoniec ju presvedčí, aby si ju zobral. Alebo sa mýlim?
- poriadne ma dostalo to ako sa Nicholas po svadbe zachoval. To bolo pekné svinstvo, ale Regina si s tým pekne poradila a to sa mi páčilo. Bola úžasná ako bojovala za seba a za to, čo jej bolo v živote najdrahšie.
- páčila sa mi Reginina rodina :D Jej strýkovia boli naozaj úžasní. Niektoré veci riešili možno trochu extrémne. Skôr bojovo ako s rozumom, ale no a čo. Boli takí zlatí, že by som im všetko odpustila.
- trochu spojlerovania! Reginu unesie kapitán, ktorý má s jej manželom nevyriešené účty a chce sa mu takto cez manželku pomstiť a celkom zábavne to vypáli, veď pri toľkých strýkoch sa človek nemôže čudovať, že by pri sebe nemala chlapov, ktorí sa o ňu postarajú, aj keď jej muž o to nejaví záujem. Chudák "pirátsky" kapitán a ešte väčší chudák jej muž, čo toto všetko dostal do rodiny.
- páčili sa mi rozhovory, postavy (tých tam bolo neuveriteľne veľa a pomaly všetko len z jednej rodiny), zápletky a aj keď dosť veľkú časť knihy nie sú hlavní hrdinovia spolu, tak mi to až tak extrémne nevadilo. Bolo mi to ľúto, ale dialo sa tam toho toľko a bolo to dosť zaujímavé, tak som sa nemala moc načo sťažovať.
- ku knihám z tejto série je problém sa dostať, preto ich ani ja ešte nemám skompletizované. Teda niekedy sa dajú knihy zohnať, ale za také ceny, že to nedám ani za novú knihu, tak to si radšej počkám.
- čítala som už 4 knihy z tejto série a tie ma nezaujali až tak ako táto časť. Dúfam, že raz sa dopracujem do bodu, keď ich budem mať všetky a prečítam si ich znova od prvej časti až po poslednú, aj so spojitosťami, kto je kto.
- najskôr som si myslela, že to nie je až taká vav rodina ako sa všade píše. Síce tie knihy, ktoré som si prečítala boli fajn, ale až táto kniha ma presvedčila, že to fakt bude asi zaujímavá rodinka. Uvidíme. Ešte mám čo zháňať a čítať.
- celou knihou sa niesla jeho matka - nematka ako taký strašiak. Z časti ho chápem, že sa bál ako nato bude reagovať jeho manželka, že ho nebude milovať a bude ním opovrhovať, ale skôr sa mal báť toho, či si ho bude chcieť nechať aj potom ako sa k nej skoro po celý čas správal.
- s tými všetkými rozhovormi a s tým, čo sa tam všetko dialo mi prišiel dej veľmi dynamický a páčilo sa mi to
- neviem, či by som s knihou chcela skončiť osamote na opustenom ostrove, ale bola fakt dosť dobrá, takže 5 pusiniek nie je istých, ale 4 by boli málo. Lebo túto knihu si človek musí prečítať (určite v prípade, že miluje romantické knihy) a určite si ju zamiluje. Tak, čo 5 pusiniek si zaslúžila.

Za mňa:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...