utorok 3. decembra 2019

Elizabeth Michelsová - Neskrotný dedič


Anotácia:
Po druhý raz vás srdečne pozývame do exkluzívneho pánskeho klubu - zoznámte sa s neodolateľne šarmantným podvodníkom Ashom Claughbanom!
Lady Evangeline Greenová žije v klamstve. Aby vyhovela svojej rodine, predstiera, že je dokonalá debutantka - až kým sa nezoznámi s hriešne príťažlivým lordom Crosbym. V jeho spoločnosti neplatia žiadne prísne pravidlá, a tak sa Evangeline konečne môže cítiť slobodná. Za slobodu sa však platí: lord Crosby nie je tým, za koho sa vydáva...
Ash Claughbane nie je lord Crosby. Je to profesionálny podvodník, ktorý sa živí svojou výrečnosťou, člen exkluzívneho pánskeho spolku s názvom Klub náhradných dedičov. Keď Greenovci zničia jeho rodinu a pripravia ju o majetok, zaprisahá sa, že mu za to draho zaplatia. Od tých čias žije Ash iba pre pomstu - no iba dovtedy, kým nestretne krásnu Evangeline...

O knihe:
original - The rebel heir
- 2. časť zo série Náhradný dediči:
Divoký dedič; Neskrotný dedič; Hriešny dedič
obálka - ten náš chlapec vyzerá nahnevaný, ale ten na originál obálke vyzerá auuuu ;) Viem je to lacné dať na obálku polonahého chlapa, ale no a čo. Vyzerá to dobre.
dej sa odohráva - Londýn; 1817

Moje pocity:
- od neviem kedy do 29. októbra 2019
- Ash ako hlavný hrdina ma nelákal. Nehovorím, že výzorom. To mohlo byť ok, ale ani to ho nezachránilo. O čom vlastne hovorím? Bol zlodej, podvodník. Z časti ho chápem, lebo keď bol mladý/malý, tak jeho rodina prišla o peniaze a on z toho obviňoval otca hlavnej hrdinky a chcel sa mu pomstiť a keďže nemali peniaze, tak si našiel "prácu", ktorá by ho uživila. Ľudí neoberal o nejaké extrémne veľké sumy a oberal len bohatých, ale aj tak. Na prečítanie fajn, ale na zamilovanie sa do hlavného hrdinu ani moc nie.
- taktiež Evangeline nebola niečo extra. Od ich prvého stretnutia ho prenasledovala. Dobre páčil sa jej a keďže mala dosť nudný život pod nadvládou matky tyranky, tak si ho chcela trochu spestriť, takže to až také zlé nebolo, ale aj tak ako hrdinka sa mi veľmi nepáčila, ale aj takéto treba.
- ďalšia vec, ktorá sa mi nepáčila bolo to ako sa nechala komandovať svojou matkou. Viem, že nato mala dôvod, ktorý sme sa síce dozvedeli až neskôr a bolo to trochu také too much, ale bola predsa dieťa, keď to vyviedla, tak čo. Nebolo to náročky. Ale zase na druhej strane sa mi páčilo ako ju Ash inšpiroval alebo lepšie povedané ako jej vlial silu, aby sa postavila matke a oslobodila sa od nej. Síce to bolo trochu teatrálne, ale prečo nie. Keď už, tak poriadne.
- najviac ma v knihe zaujal jeho "šéf" alebo ako ho nazvať. Chlapík, ktorý viedol Spolok náhradných dedičov - St. James. Páčilo sa mi na ňom asi to tajomno, ktoré sa okolo neho vznášalo. To ako vedel všetko o všetkom a o každom. Jeho kniha by ma celkom zaujímala.
- páčila sa mi aj hrúbka knihy. Mám rada aj tenké rýchle čítanie, ale niekedy mám chuť ostať v príbehu trochu dlhšie a viac si ho užiť a siahnem aj po trochu hrubšej knihe, ale v tomto žánre sa veľmi hrubé knihy nepíšu. Ale zrovna pri tejto knihe, tá hrúbka nemusela byť až taká, lebo ma veľmi nebavila.
- toto vám sem musím napísať, aby ste vedeli, že v knihe boli aj dobré veci, keďže som sa väčšinou len sťažovala.
Evangeline sa rozpráva so svojou sesternicou Isabelle.
"Srdcu sa vždy dá veriť, Evie. Ale lorda Winfielda by si si mala držať v rezerve. Tvojmu srdcu to nevyčítam. Zadok lorda Crosbyho má kvalitu prvotriedneho indického čaju a zadok úbohého Winfielda odhadujem tak na harmančekový."
Evangeline pozrela na sesternicu. "Ty máš stupnicu na hodnotenie pánskych... zadkov?"
"Pravdaže." Isabelle prikývla a vyvalila oči. "Ako inak by sme sa mali rozhodovať, za koho sa vydáme? Držím sa tabuľky v časopise - alebo som sa držala, kým som ho prednedávnom nezapatrošila. Inšpiroval ma rebríček koní, ktorý Victoria skrývala pod posteľou. Prečo výberu manželov nevenujeme rovnaké úsilie ako výberu koní, na ktoré chceme staviť?"
- postáv tam bolo dosť. Dialógy prevažovali nad opismi. To ja môžem.
- komplexne kniha to nebola zlá. Stráviť s ňou môžte pár dlhých chvíľ, ale žeby som po nej niekedy v budúcnosti siahla o tom silno pochybujem.

Za mňa:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...