nedeľa 22. decembra 2019

Nora Robertsová - Posledný priateľ


Anotácia:
Owen je hlavou klanu Montgomeryovcov, ktorý železnou rukou a nevhodným rozpisom pracovných zmien vedie rodinný stavebný podnik. Hoci sa jeho bratia idú pretrhnúť od strhujúceho harmonogramu, hostinec Inn BoonsBoro sa chystá otvoriť presne podľa plánu. Jediné, čo Owen neplánoval, bola Avery McTavishová...
Averina pizzeria je priamo oproti hostincu, čo jej umožňuje výhľad na jeho úžasnú opravu a prináša pre Owena nové uznanie. Keďže Owen bol v detstve jej prvou láskou, nikdy sa príliš nevytratil z jej myšlienok. Avšak jej náklonnosť k nemu už ani z ďaleka nie je nevinná. Keď sa vzťah Avery a Owena opatrne dostane na inú úroveň, otvorením hostinca má celé mesto Boonsboro dôvod na oslavu. Ale náročná práca Owena ešte len čaká. Prinútiť Avery, aby sa vzdala svojho dozoru nad stavbou, bude trvať dlhšie, ako očakával - a rovnako ju prinútiť, aby si uvedomila, že jej prvý priateľ bude zároveň aj jej posledným...
O knihe:
original - The last boyfriend
- 2. časť zo série Hotel BoonsBoro:
Ďalšia šanca; Posledný priateľ; Bremeno dokonalosti
obálka - páči sa mi. Aj keď je dosť pehavá a má tie pery divne umelo namaľované, ale takto nejako by mohla vyzerať hlavná hrdinka.
dej sa odohráva - Boonsboro

Moje pocity:
NEVIEM, ČO SA STALO ALE TENTO ČLÁNOK SOM UŽ UVEREJNILA A ZRAZU HO NÁJDEM MEDZI KONCEPTMI. NETUŠÍM, ČO SA STALO, TAK HO PRIDÁVAM AŽ TERAZ :O
- 2. - 7. októbra 2019
- ten koniec mi v anotácii nejako nesedel. Avery im síce pomáhala, ale nerobila dozor na stavbe a nezavadzala im tam.
- táto kniha bola možno viac o duchovi, hotely a ostatných postavách (aspoň na začiatku), ale aj tak ma bavila.
- bolo tam strašne veľa chýb, ale nie gramatických (tie ignorujem, ani ja neovládam správny pravopis). Chýbali tam slová, ale potom si to vynahradili na 2 stranách, ktoré tam boli 2x tie isté. Táto kniha bola strašná na chyby a dosť ma to vyrušovalo pri čítaní.
- Avery bola živel. Do nej nebol problém sa zamilovať. Bola majiteľkou pizzerie, aj keď ja by som to nazvala reštaurácia, lebo tam varila aj iné jedlá a bolo tam aj miesto, kde sa deti mohli hrať na hracích automatoch. Takže nebola to čisto len pizzeria. Ale ani Avery nebola len majiteľka, ktorá príde, nahúka na vás a odíde. Ona v pizzerií aj pracovala a to teda poriadne makala. Niekedy aj viac ako by mala.
- Owena ste si dokázali zapamätať hlavne pre jeho skoré ranné porady a hrozne puntičkárstvo, čo sa týkalo úplne všetkého. Na všetko mal nejaký zoznam, postup... Ale aj to bolo na ňom zlaté.
- postáv tam bolo rovnako ako v prvej časti dosť. Z tých vedľajších postáv sa mi najviac páčila samozrejme Owenova mama, ale aj Averynin otec bol zlatý, aj keď mi prišiel ako taký ťuťko, ale s veľkým srdcom.
- aj tu sme sa stretli so záporákom. Bolo to trochu zaujímavé, ale tiež trochu pritiahnuté za vlasy. Podľa mňa by stačilo poriadne rozpísať vzťah medzi nimi a nie strkať násilne do knihy niečo, čo nebolo ani poriadne napísané. Prišlo mi to len ako prídavok niečoho zaujímavého. Nehovorím, že to nebolo zaujímavé. Bolo a čakala som to, ale bohvie aké to nebolo. Také nemastné-neslané.
- pred koncom vám ešte pridám malý (vtipný) úryvok z knihy:
Avery sa rozpráva s Owenom:
"Budeme meškať. Nenávidíš, keď meškáš."
"Dnes je to výnimka."
"Urobíš ešte jednu? Nehoď ten pohľad na tvári, keď pôjdeme zobrať tie darčeky. Viem, že je to rozhádzané a v neporiadku."
"Nemám žiadny pohľad." "Všetko toto?"
"Niektoré sú na dnes, niektoré na sviatky u otca, niektoré na sviatky u tvojej mamy. Milujem Vianoce."
"Vidieť." " Poď dopredu, vezmi to svoje šampanské, ja začnem nakladať toto."
"Ďakujem."
Aspoň že naukladala darčeky do otvorených kartónových škatúľ, pomyslel si, keď nadvihol prvú z niekoľkých na kope. A preto, že opustila miestnosť, dovolil si prevrátiť oči k stropu.
"Počula som ten pohľad!" zavolala a jej smiech sa ozýval, keď sa ponáhľala dole schodiskom.
(neprepísala som všetko, len dialógy, bolo by toho veľa)
- zaslúžilo by si to asi skôr len dve pusinky, lebo ma to veľmi nebavilo. Teda hlavní hrdinovia ma trochu nudili, ale tá prestavba a aj ten duch a taktiež Hope a Ryder dopomohli, aby to boli tri pusinky. Toto bola tak trochu slabota.

Za mňa:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...