utorok 30. januára 2018

Patt Bucheister - Milenka z ostrova


Anotácia:
Temperamentný, príťažlivý muž na Havajských ostrovoch...
Judd Stafford sa dlho bráni nátlaku rodiny, aby si vzal voľno a odpútal sa od povinností vyplývajúcich z vedenia rodinného podniku. Napokon ustúpi a súhlasí, že prežije dva týždne dovolenky na Havajských ostrovoch. No nikto a nič ho nemôže donútiť, aby odpočíval a nevenoval pozornosť obchodným záležitostiam... až do večera, kedy sa vkradne do sídla pobočky svojej firmy a beznádejne podľahne čaru umelkyne maľujúcej fresku vo vestibule budovy.
Erin Callahanová má hlboké modré oči, temné ako obloha po búrke. Na Judda, ktorý už mesiace trpí nespavosťou, pôsobia veľmi vzrušujúco, ale zároveň ho upokojujú a prebúdzajú v zarytom starom mládencovi hlboké city. Bozkávať sa s ňou je to isté, ako jazdiť na tobogane - až mu z tých výšok a pádov poskakuje žalúdok.
Ale nádherná maliarka neúporne bojuje za svoju nezávislosť. Nie je pre Judda jednoduché získať si ju. Ochotne sa podujíma na čokoľvek, len aby ju presvedčil o svojich úmysloch. Pomáha Erin dobehnúť stratený čas a ona spoznáva, aká  horúca vášeň sa skrýva v jej vnútri.
Dokáže Judd presvedčiť Erin, že mu nejde len o dovolenkový flirt?

O knihe:
original - Island lover
- myslím, že nepochádza zo žiadnej série
obálka - celkom príjemná. Vyžaruje z nej teplo letnej pláže.

Moje pocity:
- september 2017
- koho normálneho musia presviedčať, aby si šiel oddýchnuť na dovolenku na Havaj? Akože vážne? Mne by stačila letenka a nejaké drobné a hneď by som letela bez presvedčovania. Síce asi "nadrogovaná", aby som prežila cestu, ale nepremýšľala by som ani sekundu.
- akože chápem, keď je niekto workoholik a vzrušuje ho skôr práca ako zábava, ale nikdy nepochopím prečo taký ľudia, keď majú peniaze nechodia si ich raz za čas poriadne užiť. Nevadí.
- jeho stará mama a jej starý otec boli Íri. Pri tejto informácii mi napadlo, že by som si rada prečítala nejakú knižku, kde by táto tematika prevládala. Rada by som si prečítala o tom ako nejaká stará mama vysvetľuje, že škriatkovia po nociach maľujú Írsko, aby bola krajina taká krásna zelená a svieža ako rozprávala stará mama hlavnému hrdinovi. Nepamätám si, že by som čítala nejakú "Írsku" knihu.
- možno len Juddovi chýbala na dovolenku tá správna spoločnosť a potom čo spoznal Erin už s tým nemal problém a mohol si užívať voľný čas naplno a snažiť sa ju zbaliť
- kniha bola milá, s príjemnými dialógmi, opismi aj postavami, takže ako pekné, ľahké čítanie ju môžem odporučiť, ale zase žiadna sláva, ak očakávate niečo strhujúce
- spoiler! Najskôr sa mi zdalo, že presťahovanie Judda k Erin bolo až moc okaté, ale aspoň sme sa stretli aj s jej priateľmi a zistili ako funguje také spolubývanie.
- postupne ako som sa začítavala do knihy som zistila, že aj Erin je workoholička. Ale pri nej sme zistili, že tak maká, aby dokázala sebe aj svojim bratom, že je sebestačná a že sa o seba dokáže postarať. Aj keď musela makať ako divá a veľa si toho v živote nedopriala a ani neužila. Pripomínala mi tak trochu Judda. Hodili sa k sebe. Buď by sa ako manželia vôbec nestretávali a ani nevyčítali jeden druhému, že ten druhý maká ako fretka a vôbec sa nevidia alebo by jeden druhého vyliečili a viac by si spolu užívali a prestali by toľko pracovať a začali by viac žiť.
- každá normálna žena by sa cítila divne, keby pri nej chlap zaspal pomaly pri každej príležitosti, ale keďže Judd trpel nespavosťou, tak to bol pre Erin skôr kompliment, že pri nej zaspával.
-ďalší spoiler! Judd vyriešil svoju nespavosť celkom zaujímavo. Spával s Erin. Ale nebolo to, žeby spolu spávali akože ťuťu muťu. Oni spolu naozaj len spávali. To mi prišlo celkom vtipné. Veď každý vzťah začína najskôr sexom, keď sa dvaja priťahujú a až potom spolu zaspávajú, keď spolu chodia dlhšie. Aj keď je pravda, že aj u nás to bol zo začiatku ten prvý spôsob, ale my sme mali iné dôvody. No nič sranda to celé bola. Spávali spolu, ale nebol medzi nimi nijaký vzťah, teda aspoň nie z pohľadu Erin. Keďže rátala s tým, že Judd sa vráti do San Francisca a o jednorázový vzťah, ktorý by ju zdržoval od práce a skutočného života nemala záujem.
- o postavy tam nebola núdza. Boli tam jej spolubývajúci, jeho sestry, jej bratia...
- dokonca aj koniec sa mi páčil. Nebol presladený. Bol prekvapivý, aj keď to nebolo prekvapenie, že vaaav. Ale bolo to zaujímavé.
- nebojte nejaké tajomstvá som nechala ešte aj pre vás, tak kľudne sa môžte začítať. Odporúčam možno na nejakú letnú dovolenku, kde sa popri vyhrievaní na slniečku môžte začítať, ale nie na tak dlho, aby ste sa spálili :)

Za mňa:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...