sobota 6. januára 2018

Patricia Potter - Usmievaj sa na mňa


Anotácia:
Sľubnú kariéru futbalistu Stevena Morrowa prerušil úraz, ktorý ho navždy zbavil možnosti živiť sa týmto športom.
Steven sa nevzdal a podarilo sa mu nájsť nový zmysel života - pokúša sa podnikať v oblasti výstavby rodinných domov. Práve chystá uviesť do života svoj prvý rozsiahly projekt, do ktorého investoval všetky úspory a zadĺžil sa v banke. V agentúre, ktorá pripravuje reklamu na otvorenie štvrte jeho snov, dochádza neočakávane k zmene a reklamnú kampaň namiesto solídnej Leslie Turnerovej preberá svojrázna Gillian Collinsová.
A táto energická žena sa rozhodne zmeniť nielen koncepciu pripravenej kampane, ale aj správanie večne zamračeného seriózneho muža. Donúti ho, aby sa začal dívať na svet s úsmevom na perách...

O knihe:
original - Impetuous
- nepochádza zo žiadnej série
obálka - hlavná hrdinka tam je celkom pekná. Vlasy, šaty, tvár. Príde mi ako z nejakého westernu. Ani hlavný hrdina nevyzerá na zahodenie.

Moje pocity:
- Gillian bola možno bláznivá, ale s dobrou dušou. Vymyslela zaujímavý nápad ako pomôcť krachujúcemu ruskému cirkusu, ale nebola som si istá, či bol ten nápad dobrý a či náhodou neuškodí Stevenovi.
- Gillian zachránila jednookého kocúra a tučného jazvečíka pred utratením a doniesla si ich z útulku domov. To bolo také pekné. Až som sa rozplývala. Na zvieratkovské veci ja reagujem, aj keď občas mi je z nich potom smutno, lebo je veľa zvieratiek, ktoré takúto šancu nemajú a dosť ma to štve. Ja by som za toho môjho lapaja dala ruku do ohňa a kľudne by som sa nechala aj popáliť, ale už nemám šancu a nejaký ... vyhodí svojho psíka na ulicu alebo ho týra. Toto by bolo zrejme na dlho a k tejto knihe to ani nepatrí, ale je pekné od hlavnej hrdinky ako sa zachovala k nechceným zvieratkám, ktoré už nemali šancu. Ona im tu šancu dala a to hovorí o tom aké má veľké srdiečko. A ako jej tie zvieratká boli vďačné a dávali jej lásku a ona vždy vedela, že nech je hocikde, tak sa musí každý deň vrátiť, lebo má doma povinnosti, o ktoré sa musí postarať.
- mňa tieto zamilovačky bavia, ale niekedy potrebujem niečo hlbšie ako len zaryť sa do duše hlavného hrdinu a zistiť prečo je taký zatrpknutý a čo sa stane s nejakým cirkusom. Hlavne, keď viem, že nakoniec všetko musí skončiť šťastne. Väčšinou ma to baví a aj si pritom oddýchnem, ale väčšinou asi len prvýkrát. Čítať niektoré tieto slaďárny viackrát sa asi nie vždy dá. Pri tejto knihe to bolo rovnako. Bola fajn, niečo som si z nej pamätala, ale nepohltila moju dušu.
- musím povedať, že tie ich prekáravé dialógy sa mi páčili
- kniha bola stále taká na rovnakej vlnovej dĺžke. Ako miešanie pudingu, stále dokola, dokola, aby sa neurobili gučky, ale žiadna veľká zábava. Čakala som kedy to prekvapenie príde. Také niečo, že jeeej. Ale to prišlo až na konci. Čo bolo trochu škoda.
- koniec bol naozaj dobrý. Celá kniha bola taká lážo plážo. Dá sa, ale nič moc, ale na konci toho bolo veeeľa napchatého až na prasknutie. To sa mi páčilo. Teda páčilo by sa mi to viac, keby bola celá kniha taká nie len koniec.
- bolo tam rozoberané domáce násilie, to ako sú niektoré ženy vypočítavé a chamtivé... Celkom zaujímavé myšlienky, aj dobre podané. Povedala by som, že možno trochu neskoro, ale zase lepšie ako nikdy. Aspoň ten koniec zaujal. Niežeby ostatné nezaujalo, ale ten koniec bol najlepší.
- kniha bola fajn, ale jedno prečítanie stačí

Za mňa:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...