štvrtok 25. januára 2018

Jane Featherová - Svadobná stávka


Anotácia:
Bratom Sullivanovcom, ktorí sa topia v dlhoch, svitá na lepšie časy, keďže ich chorý strýko spísal závet, podľa ktorého zdedia celý jeho obrovský majetok. Má to však jeden háčik: každý z nich sa musí oženiť s padlou ženou. Najstarší Jasper si už úlohu splnil sobášom s krásnou Clarissou. Teraz je rad na Sebastianovi, aby si našiel nevestu, ktorá bude vyhovovať strýkovmu výstrednému želaniu...
Lady Serena Grantleyová sa po matkinej smrti ocitla v područí nevlastného otca generála Heywarda, ktorý zneužíva jej krásu a núti ju lákať do jeho herní bohatých mužov. Keď sa z nej pokúsi urobiť milenku zhýralého grófa, Serena sa mu konečne vzoprie a požiada o pomoc Sebastiana Sullivana - muža, ktorému pred rokmi dala svoje srdce...

O knihe:
original - A wedding wager
- 2. časť zo série o bratoch Sullivanovcoch:
Dlhá cesta k oltáru; Svadobná stávka; Nevhodná nevesta
obálka - celkom pekná

Moje pocity:
- na začiatku sme sa stretli s mladým Sebastianom a mladou Serenou, ktorý boli už od začiatku knihy do seba zamilovaní, ale boli rozdelení. Vo väčšine kníh sa hlavní hrdinovia po čase stretnú a následne nám autorka opisuje ako sa stretli po prvýkrát, prečo sa rozdelili... a tu sme sa s tým stretli hneď na začiatku.
- nemohla som sa na začiatku zmieriť s tým, prečo je Serena taká sviňa. Prečo ho nepožiadala o pomoc a neušli spolu? Asi preto, lebo ani jeden z nich nemal peňazí nazvyš a ona mala ešte aj nevlastného otca tyrana, ktorý by jej nedovolil len tak od neho odísť. Predsa len bola jeho sliepkou, ktorá znášala zlaté vajíčka. Možno len také malé, ale dobre na nej zarábal.
- poslednou vôľou ich strýka bolo, že si musia zobrať všetci traja nejakú padlú ženu, aby dostali jeho majetok. Ten ich strýko mi prišiel riadny pomätený blázon a ešte tie jeho úchylne, nemravné memoáre, ktoré nútil písať chudáka mnícha, kňaza alebo čo to bolo. To bol des.
- páčilo sa mi, že hlavný hrdina bol z dvojčiat. Vždy sa mi páči, aký majú dvojičky medzi sebou vzťah. Aj mne by sa také niečo páčilo. Dokonca by som povedala, že všetci traja bratia mali spolu pekný vzťah, aj keď Perry a Sebastian si boli bližší. Jasper skôr pôsobil ako hlava rodiny a rozumný strážca svojich mladších bratov.
- prvú čas som nečítala, takže som netušila ako sa dal Jasper dokopy so svojou manželkou, ale nejako extrémne mi to neprekážalo
- pri slove herňa v dnešnej dobe sa podľa mňa ľuďom vykrúca nos ako by to bolo niečo odporné (som za), ale v minulosti to bolo niečo normálne, kam sa páni chodili zabaviť. Ale tiež si myslím, že dosť bohatých chlapíkov sa muselo v týchto herniach zruinovať a ak to boli nebodaj ešte hlavy rodiny, tak stiahli na dno celú rodinu so sebou. Príde mi to smutné, aj teraz, aj v minulosti. Takže by sa dalo povedať, že toto bol zaujímavý výber témy.
- na začiatku som sa nemohla zmieriť so Sebastianom ako s hlavným hrdinom. Prišiel mi taký zaláskovaný hlupáčik. Mám rada, keď je hlavný hrdina dynamickejší, odvážnejší. Možno niekedy aj trochu zlý. Tento mi prišiel ako nejaký poslušný mopslík, ktorý nasleduje svojho majiteľa.
- generál Heyward, Serenin nevlastný otec, to bol taký haj...el. Och, čakala som, kým ho niekto zmláti, zabije alebo niečo. Smrad jeden.
- kniha sa mi páčila, aj keď som mala občas chvíľky - nechce sa mi to čítať, ale potom sa to striedalo s tým, že som bola zvedavá ako to všetko dopadne. Teda bolo jasné, že sa dajú dokopy, ale čo sa stane s mladou Abigail, na ktorú si brúsil zúbky generál, ako dopadne samotný generál... Takže aj keď to nebola najlepšia kniha akú som kedy čítala, tak bola celkom dobrá.
- dialógy mi prišli občas nič moc. Presladené, nereálne. Neviem proste také nejaké nemastné, neslané. Nebavili ma.
- kniha nebola zlá, dej sa mi celkom páčil, ale nemyslím si, že bola napísaná bohvie ako kvalitne. Dosť presladená, občas trochu nudná, dialógy nič moc. Raz mi stačilo si ju prečítať a popravde ma ani moc nenavnadila prečítať si jej ďalšie časti, ale keďže som si to nevšimla, tak som si kúpila aj jej pokračovanie a prečítala som si aj to bez toho, aby som si všimla, že to je pokračovanie práve tejto knihy. Proste mám svoje overené autorky a o tých viem, že budú stať zato, ale občas siaham aj po nejakých nových alebo takých, ktoré už mám, ale ani si to neuvedomujem.
- odporučiť môžem, lebo zápletka mi prišla zaujímavá, ale človek nesmie očakávať niečo úžasné. Proste taký priemer.

Za mňa:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...