piatok 13. septembra 2013

Piatkový veget s Gilmorkami

Gilmore Girls / Ženy z rodu Gilmorovcov


Gilmorky sú seriál mojej mladosti. Vždy som sa ponáhľala zo školy, aby som ich v telke stíhala. Veď kto by si nezamiloval dve bláznivé, veselé baby z malého mestečka, Stars Hollow, kde každý o každom všetko vie. Keď potrebujete pomocnú ruku vždy sa nejaká nájde.

Kto by nechcel takú mamu ako je Lorelai? Ja určite áno. Mladá, plná života, humoru. Síce s tým varením je to u nej horšie, ale piatkové filmové večery s dcérou, pukancami, čínou vyzerali úžasne. Lorelai bola pre Rory nie len matka, ale aj dobrá kamarátka. Mohli si hovoriť všetko. Žili v malom utešenom mestečku, v malom domčeku so svojimi každodennými problémami. Lorelai sa mi páčila. Mala bohatých rodičov, ale nevybrala sa tou ľahšou cestou (musela by ich potom počúvať ako všetko pobabrala), ale zbalila si švestky, odišla a vychovala dcéru sama.

Takisto by som chcela dcéru ako je Rory. Šikovná, inteligenta, pekná, rozumná, aj keď má svoje chyby svoju matku miluje nadovšetko. Občas som jej, aj závidela. Mala všetko krásne naplánované. Dobrú školu, na ktorú sa dostala. Bola dobrá študentka, aj dcéra. Stíhala všetko, aj keď mal deň, len 24 hodín. Vždy mala tých najkrajších chalanov. Najlepšie kamarátky, ktoré boli vždy pri nej. Či už Lane alebo Paris. Bola obľúbená. Hoci mala, aj problémy vždy sa všetko vyriešilo.

V tomto seriály je veľa zaujímavých postavičiek. Preto spomeniem len pár:
- Luke - trochu uhundraný, ale dobrý a príťažlivý majiteľ kaviarníčky, kde chodia Lorelai a Rory na kávu a dobré jedlo. Jeho si musíte obľúbiť, aj keby ste nechceli. S Lorelai vždy vedú zaujímavé a vtipné rozhovory.
- Kirk - čudák v ich mestečku. Už robil asi každú robotu. Pracoval v donáškovej službe. Bol podnikateľom, poštárom... V každej časti prekvapí niečím novým, zaujímavým.
- Michel - s jeho francúzskym prízvukom a pritepleným životom mi prišiel ako príjemné spestrenie pracovného života, či už Lorelai alebo Sookie. Veľa veci ohundral, nechcel urobiť, ale veľmi hlboko v srdci je to dobrý človek.

Zvučka k filmu nesmie chýbať:


Poznáte tento seriál? Pozerávali ste ho? Čo naň poviete?
Prajem krásny piatok 13. a ešte krajší víkend :)

2 komentáre:

  1. Já jsem na to kdysi koukala pořád! Můj drahý tomu říká "zase ty dvě uřvané" a má bohužel pravdu :-))

    World By Bella

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Môjmu zase vadia telenovely, ak prepínam a zastavím sa na nejakej dlhšie ako na pár sekúnd, tak spustí prednášku. Daj preč tie uškriekané ako to môžeš pozerať... Tiež má pravdu, ale kedysi som bola hrozne telenovelová a vtedy mi to tak ani neprišlo, že v každej časti je tam kopec kriku.

      Odstrániť

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...