utorok 10. septembra 2013

Kathleen E. Woodiwissová - Lupene na vode



Anotácia:
Shemaine O'Hearnovú, snúbenicu markíza Mercera, falošne obvinia z krádeže a odsúdia do väzenia. Shemaine sa za dramatických okolností vyslobodí a dostane sa ako otrokyňa do Ameriky, kde si ju kúpi staviteľ lodí. V prostom drevenom zrube v lese, ďaleko od krutých rečí, ktoré obviňujú pekného vdovca zo smrti jeho manželky, Shemaine podľahne túžbe po tomto láskavom mužovi. No ponad oceán sa už blíži mrak ohrozujúci ich šťastie.

O knihe:
- nepochádza zo žiadnej série
- obálka - takéto milujem. Takto by mali vyzerať romantické knihy. Dobre, nie všetky, lebo by to bola nuda, ale knihy, ktoré si to zaslúžia by  mali mať takéto krásne obálky.

Moje pocity:
- knihu som čítala už dávnejšie, ale teraz som ju dostala od kamarátky a znovu som si ju prečítala.
- KEW je veľmi dobrá spisovateľka. Jej knihy sú hrubé, ale ani jedna stránka vám nelezie na nervy. Opisy postáv, krajiny, dialógy. Všetko je plné niečoho naozaj dobrého. Niečo ako duša knihy.
- Shemaine mala všetko. Milujúcu rodinu, krásneho a bohatého snúbenca, ale v okamihu o to prišla.
- Potom čo ju neprávom odsúdili skončila na trestaneckej lodi do kolónii, kde si toho musela veľa vytrpieť. Aj na lodi, aj potom v kolóniách mala dosť nepriateľov. Čo je zvláštne milí ľudia by nemali mať nepriateľov, ale stáva sa. Aby ochránila seba, aj svoju rodinu ju Gage naučil strieľať (v knihe si môžme si všimnúť, že veľmi dobre).
- Gage to tiež nemá v živote ľahké. Jeho manželku zavraždili a (skoro) všetci obviňujú jeho. Musí sa starať o malého synčeka a potrebuje k nemu opatrovateľku. Keď sa vyberie na trestaneckú loď a vyberie si Shemaine je z toho veľký rozruch. Ako staviteľ lodí a umelecký truhlár je veľmi šikovný. Jeho nábytok musí byť naozaj božský a o lodi ani nehovorím, aby postavil túto loď rozhádzal sa s otcom, opustil Anglicko a postavil ju holými rukami. (Samozrejme nie sám, ale so svojimi pomocníkmi.)
- zaujalo ma jazierko, v ktorom sa kúpali. Neviem si predstaviť kúpať v studenej vode, brrr. Ale mohlo to byť príjemné spestrenie života.
- Čo sa však stane, keď po Shemaine prídu rodičia a jej snúbenec? Čo bude s Gageom a ich láskou? Vráti sa k bývalému snúbencovi, ktorý vyzerá ako Adonis s plnými vreckami peňazí?
- jej matka mi, ale prišla taká zvláštna. Dá sa povedať, že ju tak trochu chcela podplatiť oblečením, šperkami, aby sa vrátila k snúbencovi. Ako dobre možno si myslela, že jej pri ňom bude lepšie, lebo je bohatý a tiež si myslela, že Gage je vrah a bála sa, že zabije jej dcérenku, ale aj tak sa mi to nepáčilo.
- v tejto knihe je veľa postáv. Občas je ťažké sa v tom zorientovať, ale keď sa človek do toho dostane je to príjemné obohatenie deja. Niekedy stačia, len dve postavy, ale inokedy je zaujímavejšie venovať sa viacerým ľudom (charakterom). Sledovať viac ako len jeden ľúbostný príbeh alebo rodinné vzťahy, či tie medziľudské.

Za mňa:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...