utorok 3. septembra 2013

Julie Garwoodová - Výkupné



Anotácia:
Po smrti kráľa Richarda Levie Srdce sa Anglicko zmieta v bojoch medzi následníkom trónu a búriacou sa šľachtou. Jednou z obetí bezohľadného pustošenia a krviprelievania je aj nevinná Gillian, ktorá bola ešte len malé dievčatko, keď jej nemilosrdný a chamtivý barón Alford zavraždil otca a odtrhol ju od rodiny. Alford je odhodlaný získať späť drahocenný poklad kráľa Jána a rozzúri sa do nepríčetnosti, keď mu vzácna skrinka prekĺzne pomedzi prsty a vyše desať rokov ostane v tajnej skrýši.
Z Gillian vyrástla krásna mladá žena a s pomocou udatných škótskych vodcov Ramseyho Sinclaira a Brodicka Buchanana sa usiluje nájsť kľúč k svojej minulosti. Vďaka ich odvahe a zručnosti, a spojenectvu so svojou novou priateľkou Bridgid KirkConnellovou, sa jej napokon podarí prekonať bezohľadného baróna Alforda. Práve vďaka udatným bojovníkom Gillian s priateľkou zistia, že túžba môže byť zbraňou dobyvateľov... a najväčším rizikom je podať sa - hlbokému citu nečakanej lásky.

O knihe:
- 2. časť zo série Páni Vysočiny
Tajomstvo, Výkupné, Shadow Music (u nás nevyšla)
- obálka - páči sa mi. Taká jednoduchá, ale zároveň pekná. Ale! ten hlavný hrdina na toľkých knihách mi trošku dosť prekáža. Ako je to fešák, ale určite sa nájdu aj iní chlapi, aby sa nemusel opakovať jeden hrdina na neviem koľkých knihách.

Moje pocity:
- túto knihu som prečítala už minulý mesiac, ale nejak som k nej nevedela napísať recenziu tak, aby som bola spokojná na 110%. Chcela som ukázať, že táto kniha stojí naozaj zato.
- začiatok sa mi moc nepáčil. Nemám rada vojnové veci. Toto nebola vlastne vojna, len boj alebo ako to nazvať, ale ani také veci nemusím. Kniha ma, aj napriek tomu dostala.
- Gillian bola veľmi odvážna, aj keď sa občas bála. Zachránila malého chlapca pred tými tromi sviniarmi a chránila ho vlastným telom.
- Alec bol veľmi zlatý. Hlavne ako rozprával o strýkovi Brodickovi, že je jeho protector (ochranca) a že môže byť aj Gillianiným protectorom. Niekedy sa správal ako veľký bojovník, niekedy ako malé dieťa, ktorým bol.
- Ian, Ramsey a Brodick boli ako vodcovia klanu veľmi dobre opísaní. Napríklad vzťahy medzi nimi. Aj keď spolu bojovali, ale stále boli priatelia. Pre nich, aj pre ich vojakov to bola len zábavka.
- Gillianina sestra má sklamala. Keď boli malé deti, tak spávali spolu. Boli nie len sestry, ale aj priateľky, ale keď ju Gillian našla, tak sa k nej správala ako k cudzej osobe.
- najviac sa mi páčilo, keď sa Gillian zobudila, že ju niečo tlačí na boľavú ruku a bola "zakuklená v čudesnej ulite".
- Bridgid bola tiež zaujímavá postavička. To ako Ramsey nechápal, prečo sa nechce oženiť ani s jedným mužom, ktorý ju požiadal o ruku mi prišlo vtipné a najlepšie bolo potom to rozuzlenie, keď to pochopil. K Gillian bola veľmi milá a dúfala som, že ona bude jej sestra. Keď ju matka vyhodila a Ramsey ju prichýlil bolo mi jej ľúto. Keby to nebola jej vlastná matka možno by som to pochopila, ale len možno.
- v tejto knihe neboli anglický gentlemani, ale nebojácni horali.
- koniec bol až na neuverenie, že by sa to mohlo, až tak dobre skončiť. Nechcem nič prezrádzať, ale významnú úlohu tam bude mať, aj kráľ Anglicka. Kvôli ktorému sa to vlastne všetko udialo. Pretože jeho milenku niekto zavraždil a on ju tak miloval, že chcel mať po nej aspoň tú poslednú pamiatku a zistiť kto bol vrahom.

Za mňa:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...