utorok 19. februára 2019

Nora Roberts - Otázka voľby


Anotácia:
Seržant James Slade Sladerman sa v podstate narodil pre službu v polícii, vždy však chcel byť spisovateľom, nie policajtom. Nikto sa od neho viac nelíši ako Jessica Winslowová, ktorá je bohatá a pracuje iba preto, že chce.
Rozdiel medzi nimi cíti intenzívne a takmer odmietne úlohu jej utajeného osobného strážcu. Niekto ju však musí strážiť a on dal svoje slovo - bez ohľadu na jej vinu alebo nevinu.
Slade vie, že si nemôže dovoliť náklonnosť. Keď sa však dostane do tieňa nebezpečenstva, do náruče tejto ženy, ktorú prisahal ochrániť za každú cenu, určite sa jej nevyhne.
O knihe:
original - A matter of choice
- nemala by pochádzať zo žiadnej série, aj keď som našla, že tieto 3 knihy, čo som čítala za sebou sú z kompilácie Zo srdca, ale nejako to nebudem riešiť. Fakt netuším.
obálka - hodila sa k jednému okamihu v knihe. Príde mi taká lacná, ale páči sa mi asi viac ako originály.
dej sa odohráva - Connecticut; blízka minulosť

Moje pocity:
- Január (25.-27.1.) 2019
- dej bol od začiatku priehľadný. Vedela som prečo si Jessica privlastnila ten stôl, že v ňom bude pašovaný tovar, aj kto je v knihe zloduch a aj keď ma to trochu nudilo a mrzelo, aj tak ma kniha bavila. Bola napísaná veľmi dobre.
- medzi Jessicou a Sladeom bola chémia, ale nevrhli sa na seba ako dva zajace
- bol tam David a jeho matka, Michael, jej strýko Charlie - postáv tam nebolo veľa, ale dej sa neodohrával len medzi dvomi hlavnými postavami
- zabavila ma aj scénka s jej psom (veľký pyrenejský pes):
Zodvihol oči a hľadel na veľký skákajúci chumáč kožušiny. Ten náhle vyletel a s istotou pristál v lone Jessicy. Začul ju zaskučať, a potom sa zachichotala.
"Do čerta. Koľkokrát ti mám hovoriť, že nie si psom do lona. Lámeš mi rebrá." Otočila hlavou, ale vlhký ružový jazyk jej líce aj tak našiel. "Prestaň!" prskala a bezmocne ho odtláčala.
...
Ako vstával, priblížil sa Slade k psovi so zvrašteným čelom. "Hryzie?"
"Bože, ja sa dusím a tento človek sa pýta, či hryzie."
- s.x bol v knihe taký normálny, slušný a nie na každej strane
- trošku (ale len štipku) mi vadilo to, že okolo seba chodili ako okolo horúcej kaše, ale nakoniec sa mi to páčilo. Bolo to pekne napísané, cítila som z toho ich city.
- škoda, že sme sa nestretli s jeho mamou alebo sestrou. Zaujali ma z jeho rozprávania.
- neviem, či bola Jess taká naivná alebo dobrosrdečná. Asi to druhé. Alebo z každého trochu.
- bolo to predvídateľné, ale dobre. Opisy, rozhovory, všetko sa mi páčilo.
- teda až na fajčenie, ale to k policajtom a k tej dobe asi patrí
- páčilo by sa mi, keby sme si mohli v knihe prečítať aj Sladeovú knihu, ale to by sa asi moc nedalo. Asi by musela byť tá jeho kniha celkom osekaná, aby sa sem zmestila a zase keby nám dala autorka len nejaké ukážky, tak by nás to mohlo zaujať a potom nič z toho.
- páčilo sa mi, že tam bola rozobratá Jessicina práca. Starožitnosti sa mi páčia. Zbierať by som ich asi nechcela, ale páči sa mi, keď majú veci nejaký príbeh, či už dobrý alebo strašidelný.
- jej slúžka mi prišla trochu zvláštna, ale na konci nám jej strýko (teda hlavnému hrdinovi) vysvetlil všeličo o jej služobníctve. To ma teda zahrialo pri srdiečku. Bolo to milé.
- páčili sa mi hlavní hrdinovia, aj vedľajšie postavy. Dej bol síce do oči bijúci, ale bolo to pekne napísané. Takže určite som rada, že som ju prečítala. Možno nebola stopercentná, ale ja som si ju užila.

Za mňa:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...