štvrtok 28. februára 2019

Bájne bytosti a iné záhadné tvory


Anotácia:
Draky, jednorožce, obrie bytosti, baziliškovia... Sú príbehy o týchto tajuplných tvoroch pravdivé? Kde teraz sú? Za ostatných 150 rokov zhromažďovala Londýnska kryptozoologická spoločnosť správy a dôkazy zo všetkých kútov zemegule, aby vytvorila tento ohromný archív dokumentácie a vyriešila tak doteraz nezodpovedané otázky o všakovakých bájnych stvoreniach: od morských panien cez Minotaura, Krakena, vlkolaka až po elfov. Táto neuveriteľná kniha, uverejnená po prvý raz, presvedčí aj toho najskeptickejšieho čitateľa o existencii bytostí s úžasnými a niekedy aj desivými schopnosťami.


O knihe:
original - Fabulous Creatures and other Magical Beings
- autor - Joel Levy
- zrejme nepochádza zo žiadnej série, ale nie som si istá
obálka - sa mi páčila. Bola taká tajomná, zaujímavá. Pekná farba, nie príliš temná, ale ani farebná. Takú zvláštnu farbu mala.Pekná.

Moje pocity:
- prečítala som ju už dáááávnejšie a až teraz som sa dostala k článku
- anotáciu a originál názov mám z martinusu, keďže knihu už nemám a nemala som to prepísané :/
- milujem záhady. Verím na takéto bájne tvory. Mojím obľúbencom je Lochneská príšera. Preto by som rada navštívila raz aj Škótsko. (Teda nie len preto, ale aj romány zo škótskeho prostredia mám veľmi rada). Takže som sa na knihu celkom tešila, ale trochu ma sklamala.
- verím, že niektoré tie živočíchy kedysi žili a ľudia ich vyhubili a niektoré dajme tomu, že niekde hlboko v dažďovom pralese alebo hlboko v oceánoch prežívajú dodnes. Podľa mňa to nie je nič nemožné. Samozrejme sú tam aj vymyslené veci, lebo ľudská fantázia je obrovská a v minulosti čo ľudia nepoznali to bolo zlé, diabolské a jasne, že si to trochu prikrášlili a spravili z komára somára.
- akurát sa pokazil fotoaparát, batožina sa stratila. Dôkazy žiadne. - Tak toto mi prišlo trochu podozrivé, divné. Ako nehovorím, že sa to nemohlo stať, ale bolo tam toho dosť veľa a prišlo mi to ako výhovorka.
- čítanie mi trvalo dlhšie, lebo niektoré veci mi tam prišlo dosť trápne, ale keďže niektorým tým historkám verím, tak som prečítala a myslím, že je to zaujímavé čítanie
- na knihe sa mi nepáčilo. "To zviera určite niekde žije". Keby napísali, že tie zvieratá v minulosti žili a môže sa stať, že žijú aj dnes napríklad nejaké v dažďovom pralese, hlboko v oceánoch alebo big foot ok, ale aby žili lietajúce fénixy a podobne zvieratá? Naozaj? Ja verím všeličomu, ale toto mi už prišlo trápne a nereálne.
- ilustrácie sa mi páčili


- textu tam bolo veľa a bol aj zaujímavý


- ak niekto miluje takéto záhady, tvory..., tak kniha je určite pre neho, ale ak je niekto ako ja, že sa mu to páči, ale zase odtiaľ potiaľ. Verím, že kedysi žili, ale dnes už nie. Aspoň nie všetky, tak pre mňa to nebola kniha, ktorú by som si musela nechať v knižnici.
- napríklad s Lochneskou príšerou nemám problém. Na tú verím aj by som ju chcela ísť pozrieť (a samozrejme si ju aj odfotiť :D ). Preto som ju sem aj dala.
- čo hovoríte na takéto knihy, zvieratá, záhadne veci. Veríte, neveríte? Existujú? Mohli kedysi existovať?
- dve pusinky, pretože kniha bola asi taká dobrá, že som ju posunula ďalej ujovi. Ja dám knihu preč, len keď nemám o ňu záujem. Inak mám skoro všetky knihy, ktoré som prečítala. Keď ma kniha príliš nezaujme, tak ju posuniem niekomu koho poteší viac a ja si tak urobím miesto na lepšie knihy.

Za mňa:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...