streda 23. júla 2014

TAG: 50 faktov o mne

Najskôr som tento článok nechcela robiť, lebo nerada o sebe prezrádzam veci. Nejaké drobnosti mi nevadia, ale nejaké áno. Tento článok som čítala a pozerala na viacerých blogoch / YT kanáloch a nakoniec som sa rozhodla pustiť ho do éteru aj ja.

Tak poďte so mnou odhaliť niečo z mojej trinástej komnaty.

Ja z oznamka


1. neznášam tikajúce hodiny. Vždy, keď musím byť v miestnosti s tikajúcimi hodinkami vyberám z nich baterku alebo ich zakrývam vankúšom. To tykanie dokážem počuť aj na kilometre. (Dobre, trochu preháňam, ale je to vážne bláznivé.)

2. nosím už od prvého ročníka dioptrické okuliare. Nikdy som neskúšala šošovky, lebo sa mi to hnusí. Videli ste Hotel Transylvánia ako si tam ten chalan strkal prst do oka a Draculovi sa to hnusilo? Tak ja som ten Dracula. Ble. (Ak ste to nevideli prikladám krátke video.) Preto som rada, že existujú odľahčené sklíčka a ja nemusím chodiť s popolníkmi na nose. Väčšinou ich nosím len doma. Niekde na verejnosti ma s nimi stretnete len výnimočne a keď ma bolí hlava. A samozrejme, keď si čítam knihu.


3. pri šoférovaní si spievam, ale nikdy netelefonujem. Ak chcem telefonovať zastavím auto, ale väčšinou telefón ignorujem.

4. neznášam skladovanie veci. Bordel dokážem prežiť, keď je systematický, ale skladovanie mi lezie na nervy. Načo je mi rádio, ktoré nefunguje alebo kanvica, ktorú v živote nepoužijem? Štyristo sošiek a podobné lapače prachu? Ale musím sa priznať, že kedysi som bola aj ja "skladník" a odkladala som si všeličo. Obaly z čokoládok (samozrejme, len tých zaujímavých), pekné fľaštičky z voňaviek, perá, ktoré boli pekne, ale už nepísali... Teraz mám už len pár takých pokladov (asi za jednu krabicu, možno dve:).

5. milujem knihy. (To mi je už len novinka čo?:) Moje srdce si získala červená knižnica. Aj keď ju tak nerada volám. Skôr sa mi páči názov romantická knižnica. Ale občas sa mi pod ruky dostanú aj encyklopédie alebo aj knihy z iného súdka ako z toho červeného, keď ma niečim zaujmú. Ale 99% čítam hlavne romantikuš veci.

6. kedysi som písala, ale prestala som s tým, keď veštica povedala mojej starej mame, že zo mňa bude spisovateľka. :D Sranda čo. Z toho vyplýva, že robím na truc. Keď niekto povie biele ja poviem čierne... Ale toto bola asi poriadna blbosť. Možno v ďalšom živote alebo raz aj v tomto.

7. nepamätám si klamstvá. Preto neklamem, len keď nie je iné východisko alebo je to milosrdná lož. Rozbila si mi pohár? Nie, to bol Piňďo :)

8. nežehlím. Príde mi to ako strata času, ale keď si chcem oddýchnuť alebo vypustiť paru, pustím si nejakú dobrú hudbičku alebo film a žehlím všetko čo je v skrini a nestihne utiecť.

9. som precitlivená alebo ako to nazvať. Keď vidím bezdomovca najradšej by som ho zobrala domov a nejako mu pomohla, aby začal žiť ako "normálni" ľudia. Takisto aj zvieratká. Zatúlaní havkovia, mačičky... Najradšej by som si doma zriadila nejaký útulok alebo čo a všetky tieto dušičky by som si zobrala domov a starala sa o ne, ale keďže je to nemožné, tak sa tomu snažím vyhýbať inak by som sa asi zbláznila, že sa nedá všetkému a všetkým pomôcť.

10. ako mala som milovala kinder vajíčka (ako keby som si ich teraz nekupovala). U babky mám zbierku figúrok z nich. V istom období som už ani čokoládu nejedla, len ich otvárala a vytešovala sa čo som zase objavila. Teraz by som to zase brala opačne. Ja zjem čokoládu a niekto by si nechal hračku.

11. ignorujem telku. Pozerám ju väčšinou len pred spaním a to nejaký film čo si stiahnem, ale občas mi prepne a pozerám tie kakanice čo tam dávajú, ale to mám len také výnimočné dni. Toto netelevizovanie sa u mňa vyvinulo len pred pár rokmi. Inak som tv pozerala dosť.

12. milujem leto, neznášam zimu. V lete žijem, ale v  zime zaleziem do brloha a čakám na leto :( Ale rada by som to zmenila a naučila sa užívať si život aj v zime alebo sa presťahovala do teplých krajín, kde by som mala leto skoro celý rok :) Pridá sa niekto?

13. som dôverčivá. Dobre úchylaci s "lacnou voňavkou" alebo výhodným paušálom, či ponožkami z bambusu by ma neokakali, ale ľuďom, ktorých mám rada tak s tými sa nechám okakať stále a dokola. Ja len proste verím, že ľudia sú ako ja. Keď môžem pomôžem a pre priateľa spravím prvé aj posledné.

14. nemám nič proti gayom, lezbičkám, transvestitom... Pokiaľ preoperovaní ľudia nevyzerajú lepšie ako ja. To ma vie nasr...hnevať. :) Alebo keď je chalan na zožratie a je na rovnaké pohlavie ako ja. To ma vie nas..ť dvojnásobne. Ale ži a nechaj žiť. Pokiaľ človek nikomu neubližuje nech si robí čo chce.

15. neznášam varenie, ale učím sa ho mať aspoň kúštik rada. A taktiež neznášam, keď varím a niekto sa mi to toho pletie. Tedy rozmýšľam či použiť priateľku panvičku (to je zase z rozprávky Na vlásku :)...

16. milujem listy. Kedysi som písavala listy, ale teraz už nie. Za prvé je to drahé. Radšej mail ako list. Za druhé pravdepodobnosť, že sa to na slovenskej pošte stratí je veeeeeľmi vysoká. A po tretie komu by som tie listy posielala, aby to nevyzeralo divne?

17. predtým než idem hodiť niečo do prania to ovoniam. Ale už som to prestala robiť, teda snažím sa s tým prestať odkedy mi "odumreli" (niekoľkokrát) čuchové bunky z Priateľových ponožiek.

18. keď niekam idem na dlhšie (rozumej u mňa je dlhšie aj jedná noc) dokážem si zbaliť polku izby, lebo čo ak tam bude zima, čo ak tam bude teplo, čo ak bude pršať, čo ak bude snežiť, čo ak mi zmoknú topánky a čo ak zmoknú aj tie druhé... Ak by ma niekto prekonal v počte tašiek, kufrov, cestoviek, tak nato by som sa pozrela.

19. bozkávam knihy, ak sa mi kniha páči, tak ju vybozkávam ako tekvicu.

20. kedysi som pozerávala telenovely. A dokonca tie, ktoré chodili zavčasu ráno, tak som kvôli ním vstávala skôr, aby som si ich mohla pozrieť a niekedy som kvôli tomu meškala do školy.

21. keď zaspím, tak poriadne. Nikdy som nechápala ľudí, čo povedali zaspal som a prišli do školy na druhú vyučovaciu hodinu. Ja keď som zaspala, tak by som prišla do školy až poobede.

22. nosím stále ponožky. Či je leto, či je zima. Ja nosím ponožky, lebo mám syndróm snehuliaka. Chladné ruky, chladné nohy. Chladič piva. Ale pri extrémnych teplotách to zvládam aj bez ponožiek.

23. nepostieľam si posteľ. Teda snažím sa, ale keďže ju mám prístupnú, len z jednej a štvrť strany, tak ma to nebaví. Naťahovať sa cez také letisko. (Výhovorka? Možno.)

24. toto by som sem ani nedávala, ale keďže veľa ľudí cíti pravý opak, tak som to musela spomenúť. Mám rada matematiku. Tento jediný predmet mi nerobil v škole problémy. A ešte aj geografiu, ale nie hlavné mestá, tie mi nikdy nešli.

25. mám zvláštnu pamäť. Viem čo sa kde nachádza, ale napríklad pri písomkách som vedela, na ktorej strane to bolo, aké tam boli obrázky..., ale väčšinou som nevedela čo tam bol za text :D

26. hýbanie nábytkom. (Nie, nebojte sa. Nemám žiadne telekinetické schopnosti.) Túto úchylku mám po babke. Raz za čas mi prepne a musím všetko popremiestňovať.

27. neovládam slovenčinu. To vyznie divne, ale proste y/i a podobne blbostičky mi robia problém. Niekedy by som mala radšej Štúra píš ako počuješ. Ale zdá sa mi odkedy čítam, že sa to zlepšuje. Čo je, ale irónia ľudia, najčastejšie priateľ sa ma pýta ako sa to píše :D Vtedy pochybujem, kto z nás dvoch je normálny.

28. milujem tanec. Kedysi sme chodili často na diskotéky, ale teraz nie je s kým.

29. nadávam. Ževraj ako námorník, ale ja si to nemyslím. Každému to vadí, ale tak čo ja hovorím radšej si dobre zanadávať ako niekomu rozbiť hubu. Takže podľa mňa nenadávam nejak extrémne, ale pracujem na tom, aby to bolo vôbec.

30. na základnej som sa bila a teraz mi to niekedy príde ako výmysel. Ako som sa ja fifipierko mohla byť s chalanmi a vždy som z toho vyviazla ako neviniatko?

31. verím v Boha, ale ako hovorí kamoška takým svojim spôsobom.

32. jediná vec, ktorú som si zo školy odniesla a plne ju využívam je prstoklad. Písať po tme je asi najsuprikovatejšia vec, ktorú som sa v škole naučila. Zato som veľmi vďačná našej drtičke pani profesorke Kováčovej, ktorá nás nútila písať ešte aj na zastupovaných hodinách a toto bola asi jediná hodina, kde sme sa ešte učili aj pred prázdninami a ďatlovali sme do strojov alebo do pc.

33. páčia sa mi jazyky, ale okrem slovenčiny neovládam žiadny. Chcela by som vedieť po anglicky, španielsky, taliansky, francúzsky, rusky a čo ja viem ešte ako.

34. nepijem. Teda len príležitostne, lebo potom som veľmi pravdovravná. Ako sa hovorí: "Malé deti a opilci hovoria pravdu."

35. v jedle som hrozne prieberčivá a nemám rada, keď sa mi miešajú chute. Preto mám rada všetko pekne zvlášť. Nepolievam si ryžu, len knedlíky. Nemám rada, keď je jedlo vlhké, mokré abo ako ho nazvať. Proste keď to pláva v šťave. Fujky. V jedení som hrozná.

36. už v dectve som mala divný zvyk jedávať suché rožky a chleba, aj na návšteve. Potom si o mne ľudia mysleli, že som čudná alebo mi nedávajú doma jesť. Ten zvyk ma drží dodnes. Ja proste nemám rada, veľa veci a suchým rožkom, chlebom sa nič nedá pokaziť. (Ja a jedlo by mal byť asi samostatný článok :P )

37. nepijem veci do dna (iba alkohol na ex, na s.x:). Nemám rada ten sajrajt, čo pláva dole, či už v čaji, kakau...

38. nepijem kávu a často mi smrdí, len občas mi vonia. Asi podľa nálady. Kávu som koštovala len raz, keď mi dala starká ako malej skúsiť a fuj. Potom ešte raz som ju koštovala v škole na "Kolotoči" (súťaž), ale nie zaliatu, len tú rozdrvenú kávu ešte pred zaliatím. Fuj, fuj. Nemohla som si to z jazyka ešte dlho zmyť. Neznášam kávu.

39. občas (čítaj čaaaaasto) si v hlave počítam.

40. v detstve, potom aj neskôr, vlastne asi celý môj život som bola často chorá. Angíny, chrípky... Ale keď som si dala vybrať mandle, tak sa to zlepšilo. O dosť.

41. len málo ľudí si pustím naozaj blízko k sebe. Preto by som svojich kamarátov mohla spočítať na jednej ruke. Preto sa často čudujem čo to robím. Ja blogujem. Ja sa vykecávam celému "svetu". Ale zase nehovorím tu všetko, ale dosť veci, čo o mne určite vzdialení známi nevedia.

42. vystriedala som už niekoľko farieb vlasov - blond, červená, ružová, čierna, hnedá vo viacerých odtieňoch. Momentálne sa už asi druhý rok nefarbím.

43. v obliekaní som lenivec, ale odkedy blogujem, tak sa snažím zaplniť môj šatník, aj vylepšiť moje outfity, ale ešte stále som schopná ísť niekam v ružovom tričku, červenom svetríku a so žltou kabelkou.

44. niekto si ohrýza nechty, ale ja si ohrýzam kožu okolo nechtov. Neviem sa tohoto zlozvyku zbaviť a potom to tak aj vyzerá.

45. milujem hrady, zámky, zrúcaniny... Pri prechádzkach týmito skvostami vždy snívam aké by to bolo žiť tam. Ako tam asi ľudia žili. Aké príbehy prežívali... Preto veľmi rada čítam hlavne historické romány.

46. milujem cestovanie. Ak by som si mohla vybrať prácu mala by niečo spoločné s cestovaním a spoznávaním nových krajín, ľudí. Najnovšia destinácia, ktorá ma láka je Škótsko.

47. rada pozerám rozprávky, romantické filmy, komédie a hlavne všetko, čo má šťastný koniec. Kedysi som pozerala aj horory, ale dnes ma desia, takže len výnimočne. Musím sa priznať, že slovenské a české veci ma nebavia. Jedine čo je dobré je Slnko, seno, Kurvahoši a ešte by sa možno niečo našlo.

48. kedysi som veľmi chcela mačičku a nikdy som sa jej nedočkala, ale dočkala som sa psíka. Najskôr som u babky mala vlčiaka - volal sa Rex, ale nemal sa u nás až tak dobre ako náš terajší :( Náš maznoš sa volá Piňďuško, Piňďo, Pindík a je to teda poriadne rozmaznaný havo, ale zase neobliekame ho ani podobné výstrednosti. (Práve leží pri mne a oddychuje.) Veľa plzne, ale nevymenila by som ho ani za nič.

Piňďo bol už ako malý výmyselník a pokiaľ som ho usadila na spolujazdcovú stranu a stihla som prejsť za volant,
bol tam skôr ako ja. Cestovanie autom miluje.


49. neviem čo by som ešte o sebe napísala, takže ak máte nejaké otázky hoďte ich kľudne pod článok a ja z nich v budúcnosti spravím článok alebo na ne rovne odpoviem. Ale myslím, že som tu toho o sebe dosť napísala.

50. milujem blogovanie. Niekedy nemám chuť písať články, fotiť a mám chuť s tým seknúť, ale blogovanie mi stále prináša nejaké zaujímavé veci. Či už tým akých zaujímavých ľudí som spoznala na blogoch alebo nejaké tie kozmetické vychytávky, ktoré mi robia v  živote radosť, ktoré mám tiež z blogov. A hlavne ľudí, ktorý ku mne na blog chodia a čítajú si tieto moje písmenka. Takže ďakujem všetkým blogerkám, ktoré robia to, čo robia vynikajúco a mňa aj iných ich články o niečo obohatia a taktiež ďakujem mojim čítateľkám, že si čítate moje články a dúfam, že tiež Vám občas niečo do života dám :)

Som bláznivá a chystám sa taká aj ostať :D


Chcela som pridať viac fotiek, ale po prvé bola som lenivá fotiť a po druhé článok je dlhý aj bez fotiek, tie si dáme niekedy nabudúce.

Dúfam, že aj po tomto zistení ma budete ďalej čítať. A ak sa nájdete v nejakých bodoch, tak dúfam, že sa so mnou podelíte o to v ktorých. Ak máte tento TAG urobený sem s ním :)

Dúfam, že ste mali dnes pekný dník. Ja som fotila, blogovala, oslavovala (teda maminka meninuje)... A ešte ma toho dosť čaká, ale dúfam, že sa dnes dostanem aj ku knihe Honba za šťastím a na zajtra by som chcela spraviť článok o knihe Mesačný svit. Uvidíme ako čo stihnem :)

6 komentárov:

  1. Zvláštní. Tikání hodin? To by mě nikdy nenapdalo, že to může někoho iritovat. :D Ale celkem tě lituju, uniknout tikajícím hodinám není lehké. :D Já mám něco podobného s mlaskáním. I když pes na druhém konci bytu mlaská nebo někdo na druhém konci restaurace srká polívku... jsou to pro mě muka. :D
    Jinak já se taky bila... a občas se porvu i teď (ne do krve, jen... jemně :D) a chodím na dámský box, takže jsem vlastně bitkař :D (ne, chodím tam, protože to je jediné pořádné intenzivní cvičení a perfektně formuje postavu)
    Jsou to hodně zvláštní věci, které si o sobě prozradila. Jsi úplně jiná než já a i o dost jiná než ostatní (vítej v klubu mezi freakama, ale za to ti tleskám) :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Práve, že sa mi tým tikajúcim hodinám darí vyhýbať. Doma máme len jedny (v kuchyni) aj tie sú také tichučké. Takže asi mám šťastie, že doma ma tikanie neobťažuje.
      Mne mľaskanie nevadí. Už sa na ňom aj smejem. Keď počujem, že náš pes pije a mľaská, tak jediné čo mi vadí, že keď potom prejdem cez chodbu a rozťahujú sa mi nohy a ťahá ma to k zemi, ale zatiaľ som sa vždy udržala na nohách, len sa vždy pošmyknem, lebo to ponosí po celej chodbe.
      Box. To znie lákavo. To by ma možno aj bavilo. Mne by sa to občas zišlo. Si tak ukludniť nervy a vyboxovať sa do nejakého vreca. To by mi úplne stačilo, len neviem či by som si na tom ruky nedolámala. Také tintítka čo mám. Takže máš môj obdiv.
      Ďakujem a vítam. Ja to stále hovorím, že som divná a bláznivá, ale aspoň nie je nuda :D
      Ďakujem za pekný a dlhý komentár :)

      Odstrániť
  2. Mna tikajuce hodiny upokojuju :D
    Nežehlim tiež, iba nutnosti a fakt sa čudujem ludom, čo žehlia ešte aj ponožky! Tiež milujem knihy a leto, keby možem tak sa prestahujem do teplých krajin. S telkou to máme tiež podobne, cez týžden ju vobec nezapnem.
    A slovenčinu naopak ovládam dokonale odmalička, nejak to vo mne vždy bolo a nikdy som sa nemusela zamýšľať na d tým, kam aké y/i patrí. Jednoducho mi tam pasovalo také a vždy to bolo a je správne.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za pekný a dlhý komentár. :)
      S tou slovenčinou závidím. Mne tam pasujú obe a niekedy tam aj obe patria, len s každým i/y to znamená niečo iné a to už mi robí problém aj vtipné momenty. Napríklad tip/typ, byť/biť... Takže klobúk dole :)

      Odstrániť
  3. wow, tá blond ti celkom sedela O.o. Skoro so všetkým sa viem stotožniť, ja iba čakám na zimu a v lete som v brlohu, čiže celkom naopak, tikanie hodín je podľa mňa dokonalý zvuk, mne ale takto vadí pískanie. Keď si niekto píska, mám (ho) chuť vraždiť...a nikdy nepochopím, z čoho sú ľudia, čo nemajú radi kávu, živí :DDDD

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem :) pískanie? no pokiaľ niekto nepíska falošne alebo príliš dlho, tak to mi nerobí problém. Nikto nehovorí, že nepiči kávy sú živí :D ale tak zelený čaj je tiež celkom dobrý, ale na energiu som si ešte nič nenašla, takže ráno to je so mnou nič moc a ľutujem svoje okolie (ale aj seba) :D

      Odstrániť

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...