štvrtok 24. júla 2014

Meagan McKinneyová - Mesačný svit


Anotácia:
Na večierkoch newyorskej smotánky sa vždy zjaví záhadná lady Mesačný svit, ktorá si so sebou odnesie najcennejší šperk. Ťažké srdce na svet boháčov má aj Rafael Belloch, potomok zbankrotovanej rodiny, ktorý sa túži pomstiť tým, čo majú na svedomí skazu jeho rodičov. Od prvého stretnutia so záhadnou ženou tuší, o koho ide a že práve ona je tou nepolapiteľnou zlodejkou. Medzi oboma vydedencami spoločnosti sa vyvinie spojenectvo, umocnené spoločným cieľom, ale aj vzájomnou príťažlivosťou.

O knihe:
original - Moonlight becomes her
- nepochádza zo žiadnej série. No podľa mňa by mala, veď to skončilo celé také nedokončené.
obálka - bez komentára, ale aj keď fialovú nemusím, tak táto sa mi páči. (Aspoň niečo.)

Moje pocity:
- knihu som prečítala na dva nádychy aj spať musím.
- začiatok nemal chybu, teda mal jednu. A to, že nešli dole, aj trenky.
- Lady Mesačný svit sa mi páčila, aj keď som si z anotácie myslela, že to je nejaká unudená bohatá slečinka, ale nakoniec to bola oveľa zaujímavejšia osôbka. Ona nekradla. Veci len vymenili majiteľa.
- O Rafovi mi chýbali nejaká hlbšie opisy. Napríklad viac o jeho práci. Ako dokázal prenášať hory. Kedy sa do nej stihol zamilovať...
- celú knihu mi vzťah medzi nimi unikal. Bolo to vtipné, milé prekáranie, ale kedy prišla láska? To mi nejako uniklo a chýbalo mi to tam.
- aj s jej "strýkom" to skončilo, tak všelijako nedokončene. A síce bol hajzlík, ale zobral tých ľudí z ulice a zachránil im život, aj keď ich naučil kradnúť a využíval ich.
- Hush bol podarený. Len ten vek 12 rokov na lásku? Aj keď platonická láska nepozná vek. To beriem a poznám, ale aj tak ho autorka mohla spraviť staršieho. Aspoň štrnásť?
- Caroline ma prekvapila.
- postávam tam bolo dosť.
- prostredie - u nej doma, u neho doma, plesy, parky... Ale žiadne výlety mimo na dlhšie sa nekonali.
- telefóny, vlaky, elektrika na mňa až dosť pokroku, ale nemusím byť stále len v minulosti zahrabaná niekde na hrade/zámku.
- po sto rokoch som sa ocitla zasa v Amerike a nie v Anglicku.
- toto bola rýchlo napísaná recenzia, ale aj tak si zaslúži len 4 pusinky, lebo ten koniec to potentoval. Keby máme pokračovanie bolo by to lepšie, ale takéto konce sa bez pokračovania nerobia. Teda vôbec sa nemôže kniha ukončiť bez vyriešenia všetkého. Preto bol koniec taký zvláštny. To, že sme nenašli, čo sme hľadali mi je ľúto. Autorka ho mohla nájsť a v druhej knihe (aj keď žiadna druhá kniha zatiaľ nie je) sme si mohli prečítať jeho príbeh. To druhé nevyriešené a tretie nekomentujem, lebo fakt nechápem ako môže kniha skončiť takto. Ale určite stojí za prečítanie, aj keď ten koniec bol divoký.

Za mňa:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...