pondelok 18. marca 2013

Lisa Kleypas

Máme tu ďalší pondelok a to znamená, že dnes si spomenieme Lisu Kleypas a jej úžasné knihy. Pondelky som nikdy nemala rada, či škola alebo práca alebo len ten pocit, že víkend je za nami. Ale pondelky v tomto mesiaci som začala milovať. Kvôli Martinusu a jeho marcovej Knižnej výzve. Zapojte sa a možno sa šťastie  usmeje aj na vás a vyhráte 50+50 kníh. Viac info tu. A samozrejme aj kvôli blogu a mojim srdcovým autorkám.

Lisa Kleypas


1964
- Od malička milovala čítanie, zvlášť romantické príbehy. Sama začala písať počas letných prázdnin, keď študovala politické vedy na Wellesley College.
- Svoj prví román uverejnila ako 21 ročná, Where Passion Leads (1987)
- Lisa sa stala Miss Massachusetts a postúpila do celoštátneho kola, kde vďaka piesni, ktorú sama napísala a zaspievala, získala cenu "Talent nonfinalist".
- Inšpiráciu čerpá z mnohých zdrojov: klasickej literatúry, historických kníh i z osobných skúsenosti. Hovorí, že píše romány, ktoré sama rada číta - kombinácia romantického príbehu a zmyselnej erotiky, to všetko zasadené do zaujímavého prostredia.
- V roku 1998 jej texasky domov postihli povodne a Lisa a celá jej rodina za pár hodín prišla o všetko , okrem oblečenia, ktoré mali na sebe. V nasledujúcich dňoch ju podporili kolegyne z Avonu, ktoré im poslali krabice s oblečením a knihami.
- Je vydatá a má dve deti.
- Romány, ktoré jej vyšli na Slovensku (17):
Tajomstvá letnej noci
Vôňa jesene
Zimná láska
Jarná vášeň
Láska v čase Vianoc (Čakanky)
Do polnoci moja
Zveď ma na úsvite
Podvečerné vábenie (Hathaway-ovci)
Môj ochranca
Milenec lady Sofie
Hlas srdca (Bow Street Runners)
Príď, láska, ku mne

- Knihy zo súčasnosti:
Sladký ocko
Modrooký diabol
Sladký šepot (Travis-ovci)
Štedrý deň vo Friday Harbore
Dažďová cesta vo Friday Harbore
Jazero snov vo Friday Harbore
Krištáľový záliv vo Friday Harbore (Friday Harbor)

V mojej knižničke sa nachádza týchto 11 kníh:




Sladký šepot




Anotácia:
- Žiadnej žene sa zatiaľ nepodarilo chytiť za srdce Jacka Travisa, syna miliardára Churchilla Travisa... Kým sa jedného dňa nezjaví v Jackovej firme nazlostená Ella Varnerová s novorodencom na rukách. Matkou dieťaťa je jej mladšia sestra, ktorá sa o dieťa nevie postarať, a Ella si myslí, že jeho otcom je Jack Travis, známy texaský plejboj. Ella žiada Jacka, aby po prvý raz v živote prevzal zodpovednosť za svoje činy. Jack sa tomu nebráni, no zoberie si omnoho viac...

O knihe:
- 3. časť zo série Travis family (Sladký ocko, Modrooký diabol, Sladký šepot)
- Obal je pekný až na tú divnú zlatú ružu. (A nedá mi nespomenúť, že Ikar dosť zabíja niektoré obaly. Čo je podľa mňa smutné pri takejto dobrej autorke.)

Moje pocity:
- Musím spomenúť, že z Lisinych kníh cítiť tú chémiu, tie pocity. Neviem ako to robí, ale 99% jej kníh (možno aj 100%) má niečo (ešte som neodhalila čo, ale asi niečo ako dušu) a to vyžaruje pocity, ktoré ma dokážu pripútať ku knihe ako keby sa mi nalepila na prsty a pokiaľ ju nedočítam do poslednej botky, tak sa nevieme odlepiť.
- Bolo ťažké vybrať jej naj knihu. Keďže ja som skôr na historické romance, tak som nakoniec vybrala túto, pretože je zo súčastnosti, ale aj tak som sa do nej zamilovala. Takže to asi znamená, že nech Lisa napíše čokoľvek je to dobre.
- Ella je inteligentná a dobrosrdečná žena, ktorá ma neviem prečo dosť zvláštneho priateľa. Aby som bola kvôli nejakému chlapovi vegánka? No to určite nie. Jack bol úžasný. Pomohol úplne cudziemu človeku. Spravil pre ňu dosť veľa. Hlavne niektoré tie situácie ako spoločná večera (kde bol ako pokušiteľ) alebo stavanie postieľky...
A aj keď bola nenamaľovaná (ako ja, lebo mám radšej spánok ako vstať skôr a maľovať sa...), jednoducho ostrihané vlasy (ako ja, lebo kaderníčky sa bojím viac ako zubárky. Nejde o to, že by som sa bála, že ma ostrihá po plecia, s tým nemám problém, ale ešte nikdy som nebola s účesom spokojná. A to im nechávam, aj volné ruky, aj obrázky nosím, aj poviem, čo by som chcela... a nič), postavu nebolo vidieť v tričku nadmernej veľkosti (tak trička nadmernej veľkosti moc nenosím, ale nosím toľko oblečenia, aby som nezamrzla, že ma v ňom niekedy nevidno a vyzerám ako gulička), aj tak sa do nej zamiloval to bolo krásne.
- Najhorším okamžikom pre mňa bolo, keď sa musela Ella vzdať malého Lukáška. Ako hej dieťa patrí k matke, ale celý čas sa o neho, tak pekne starala a tá jej sestra nie je zodpovedný človek. Beriem však do úvahy, že asi nič iné sa nedalo urobiť alebo?

Za mňa:

2 komentáre:

  1. Od Kleypas som čítala všetky knihy, ktoré vyšli v slovenčine či češtine. Jediné ku ktorým som sa zatiaľ nedopracuvala sú tie zo súčastnosti okrem Sladkého ocka a ten sa mi páčil. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tak to trošku (dosť) závidím ale len v dobrom. dúfam, že za chvíľu sa dokopem aj ja ku všetkým jej knihám. stoji fakt zato :)

      Odstrániť

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...