štvrtok 10. januára 2019

Sandra Brownová - Pavučina z hodvábu


Anotácia:
Román o veľkej láske zo súčasnej Ameriky. Jeho hrdinka Kathleen je úspešná, má fantáziu, dokáže očariť zákazníkov módneho domu, iba so svojím srdcom si nevie dať rady...
O knihe:
original - The silken web
- nepochádza zo žiadnej série
obálka - ble, ale zaujímavá farba
- dej sa odohráva - Amerika, cca súčasnosť, ale nie táto, ale trochu dávnejšia, možno 1982 kedy bola kniha napísaná

Moje pocity:
- začiatok bol hrozný. Prišiel mi ako preláskovaná love story najhoršieho zrna. Mala som chuť zavrieť knihu a kašlať nato, ale len čo tam prišla zápletka v podobe jeho "manželky", tak sa mi to začalo páčiť.
- Kathleen mi prišla síce výborná vo svojej práci, ale ako žena bola dosť taká nevyrovnaná alebo neviem ako to pomenovať. Proste neverila si, podceňovala sa... Prisudzujem to tomu, že vyrastala bez rodičov, ale zase nie celý život, ale asi ju to zasiahlo.
- Erik Gudjonsen bol zaujímavý chlap. Najskôr mi pripadal ako poriadny sukničkách. Príliš ju balil ako keby bola jediná žena na zemi a on až veľmi zaláskovaný blázon. Kameramana hlavného hrdinu som ešte nezažila a páčilo sa mi to. Bolo tam spomenuté dosť o jeho práci, ale nie až tak veľa. Ja by som prijala ešte nejaké zaujímavosti.
- nepáčili sa mi fúzy na hlavnom hrdinovi. Prišlo mi to trochu odporné, ale keď som si uvedomila, že aj moja polovička ma fúzy no ups. Ja zato nemôžem viac sa mi páčia vyfešákovaní hlavní hrdinovia.
- nato všetko čo sa v knihe stalo sa mi páčila. SPOJLER!!! Viac spojlerov.
Neznášam, keď sa hrdinovia rozchádzajú a bohvie po akom čase sa opäť stretnú... Ale toto sa mi páčilo. Dodalo to príbehu zaujímavosť, trochu aj hĺbku a keby tam nerobili nejaké blbosti ako podvádzanie jej úžasného manžela..., tak by som si ich cenila viac. Láska, neláska. Niektoré veci sa nerobia. Flirt. OK. Čumenie. OK. Ale toto OK nebolo.
- jej manžel bol fakt zlatý. Pomohol jej v najťažších chvíľach, ale dosť mi na ňom vadilo, že bol taký zaslepený voči svojej mrche sestre. Čakala som, že na konci zle dopadne. Sestra, nie on.
- mohlo to skončiť, aj trochu inak, ale to by už bolo zrejme moc idylické a nie priveľmi realistické. Ale škoda toho.
- neviem, či by som knihu opäť čítala, ale páčila sa mi a utkvela mi v pamäti.
- postáv tam bolo veľa - hlavný hrdinovia, jej "rodičia" (aj keď to boli vlastne jej známi, ale chovali sa k nej veľmi pekne, ako by to bola ich dcéra), jej manžel, jej syn, zamestnanci v obchode, jeho sestra...
- páčilo sa mi aj zamestnanie oboch hrdinov a že sa to v knihe rozoberalo aj trochu do hĺbky. Bolo to zaujímavé. On bol kameraman. Ona nákupca odevov v obchodnom dome. Mám rada, keď sa môžme pozrieť trochu pod pokrievku rôznych zamestnaní. Som zvedavec, čo už so mnou.
- nespadla som z knihy na zadok, ale bola pekná a páčila sa mi. Hlavne tam boli aj veci, ktoré som nečakala alebo som si nebola istá čo mám čakať. To alebo to. Odporúčam aspoň raz prečítať.

Za mňa:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za komentár. Teším sa z každého jedného :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...